محمد مهدی نیازمند مسئول بسیج اساتید استان گیلان در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در رشت، با بیان اینکه ما باید واکنش هوشمندانه تری در قبال این بیاعتمادی آمریکا انجام می دادیم، گفت: درست نبود که آمریکایی ها به دلیل عدم اعتماد به فعالیت های هسته ای ما بخواهند تصمیم گیری کنند، حداقل کار این بود که ابتدا ما از صحت گفته های آنها و پایبندی به توافقات مطمئن می شدیم و بعد تن به این تعلیقات می دادیم یا توافقات خودمان را اجرایی می کردیم.
وی افزود: با توجه به اینکه در همین فاصله 100 روزه ای که از توافق گذشته بود، شاهد بی اعتمادی ها از طرف آنها و اجرای تحریم های جدید بودیم، به نظر می رسید ابتدا باید ابتدا اعتماد سازی از طرف آنها انجام می شد و به تعهدات خود عمل می کردند و سپس باقی کارها پیگیری می شد.
مسئول سازمان بسیج اساتید گیلان با بیان اینکه یکی از مطالباتی که در حال حاضر مجلس و مردم از تیم مذاکره کننده دارند، همین موضوع است، تصریح کرد: یکی از رویدادهایی که در حافظه مردم ماندگار خواهد بود، بعضی از تماسهایی است که برخی از مسئولان با مقامهای کشورهای 5+1 می گیرند و این مسئله نیاز به شفاف سازی دارد و کلیات را بعضی از مقامات تنها اشاره ای کرده اند.
نیازمند خاطرنشان کرد: برخی تماسهایی که با وزارت خارجه انگلستان گرفته شد یا تماسی که ظریف با جان کری داشت، جزئیات این مکالمات باید برای مردم روشن شود.
وی گفت: نکته قابل توجه دیگر این است که چطور در زمانی که همه این مفاد از طرف کشورهای دیگه و مقامات دیگر کشورهای شرکت کننده در حال بازگویی در رسانه های خودشان هست، چرا نباید به درخواست مجلس از باب روشنگری پاسخ داده شود و متاسفانه باید گفته شود، در تیم هسته ای اعزامی اخیر، هیچکس حاضر نشد یک نماینده مردم از مجلس را در تیم جای دهد و این تاسف بار است.
مسئول سازمان بسیج اساتید گیلان گفت: این خودش نشان دهنده این است که ما باید هوشمندانه تر عمل می کردیم، مقامات ما باید در کشور با دقت تر عمل و به صحنه بین الملل به طور واقع بینانه تری نگاه می کردند، چیزی که به طور مشهود در این روابط هست بی اعتمادی و فشارهایی که در عرصه بین المللی توسط لابی های مختلف به ایران وارد می شود.
نیازمند تصریح کرد: با دیدن این فضاها و خواسته هایی که مردم به آن پافشاری دارند، اقداماتی که در عرصه بین الملل انجام می شود نیاز به ریزبینی و حساسیت بالا و دقت افزون تری دارد تا نتیجه آن باعث ضرر این چنینی برای ملت نباشد.
وی افزود: اگر بخواهیم در بخث حقوق بشر وارد شویم، در واقع ما باید در جایگاه مدعی قرار بگیریم و به دلیل پشتوانه تاریخی که ملت ایران در بحث حقوق بشر و احترام به آن دارد و همینطور نقض آشکار این قوانین توسط آمریکا و سایر کشورهای مدعی این بحث و جنایت هایی که اینها انجام می دهند، اینبار ما هستیم که باید از جایگاه مدعی وارد قضیه شویم و این مطالبه رو از آنها داشته باشیم.
مسئول سازمان بسیج اساتید گیلان گفت: البته این بحث هم حائز اهمیت هست که دو نگاه متفاوت ایدئولوژیکی بین نگاه اسلام به حقوق بشر و نگاه غرب به آن دارد و همین رهنمودهای دین اسلام هم می تواند صحه ای باشد بر جایگاه ما در این مذاکرات و ادعای ما مبنی بر رعایت و احترام به قوانین حقوق بشر؛ البته ای کاش در بحث هسته ای،از موضع قدرتمندانه تری وارد می شدیم تا بتوانیم در مذاکرات بعدی هم آن موضع قدرت را حفظ کنیم.