به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از یزد، دکتر امید امروز در مراسم تودیع و معارفه رئیس جدید دانشگاه یزد با اشاره به روند توسعه و پیشرفت در دانشگاه ها گفت: امروز دانشگاه ها را بر اساس شاخص تولید و دانشمندان آن می شناسند.
وی تصریح کرد: هرچند دانشگاه یزد بیش از دو دهه کار خود را دیر شروع کرده و حق آن نیز ضایع شده است؛ اما باید همانطور که در سال های پیش روندی رو به روشد داشته، امروز نیز این روند را ادامه دهیم.
معاون اداری مالی وزارت علوم تصریح کرد: رئیس جدید دانشگاه باید ارتقای کیفیت را در دستور کار خود قرار داده و از ظرفیت اساتید یزدی در خارج از استان یزد نیز استفاده کند؛ زیرا بیش از 1000 نفر از اساتید و صاحب نظران یزدی در خارج از استان مشغول به فعالیت علمی هستند.
امید خاطرنشان کرد: به نظر من امروز توسعه دوره های کارشناسی و پذیرش دانشجوی زیاد در این مقطع هیچ ضرورتی ندارد؛ بلکه ما باید با توسعه دانشگاه های اقماری که الان از سیاست های وزارت علوم نیز بوده و به دور از افراط در افزایش کمی دانشگاه ها که در سال های اخیر نیز بی رویه صورت گرفته است، کیفیت دانشگاه ها را افزایش دهیم.
وی افزود: در دوره هشت سال گذشته توسعه کمی دانشگاه ها به صورت افراطی افزایش داشته؛ زیرا که مراکز آموزش عالی از 60 دانشگاه به 170 دانشگاه رسیده است که امروز باید توسعه کیفی را در دستور کار خود قرار دهیم.
معاون اداری وزارت علوم با اشاره به ویژگی های دانشگاه تراز بالا ادامه داد: وجود دانشگاهی با نشاط، آزاد و پویا به همراه دانشجویانی پرسشگر آرزوی همه است و تمام دنیا نیز به دنبال چنین محیطی آرام و سرشار از امید می شوند و در این راستا نیز جنبش های دانشجویی باید در محیطی آرام و سرشار از امید به آینده کار علمی خود را بهتر به پیش ببرند.
امید گفت: مجلس مصوب کرده است که به دانشگاه های برتر کمک ویژه ای شود و هر دو سال برای تعیین دانشگاه های برتر در بررسیها تجدید نظر می شود پس می توان گفت دانشگاه یزد دو سال با بیش از 400 عضو هیئت علمی فرصت دارد برای تقویت و پیشرفت خود در صنعت، طرح های راهبردی و ارتقای کیفیت تلاش کند.
وی تصریح کرد: امروز من در مورد برخی از دانشگاه هایی که به عنوان دانشگاه های برتر کشور معرفی شده اند، تردید دارم و هرچند ملاحظاتی در انتخاب آنها بوده است؛ اما ما این ملاحظات را نداشته و این رانت را نمی خواهیم بلکه می خواهیم که این دانشگاه با 400 عضو هیات علمی و دانشجویانی باهوش در این خطه در سراسر کشور زبانزد شده و به عنوان دانشگاه ها برتر کشور مطرح شود.
معاون اداری مالی وزارت علوم با بیان اینکه نمی توان یک مدیر ناموفق از میان یزدی ها مثال زد، گفت: استان یزد باید در رشته اقتصاد حرف اول را بزند؛ چرا که یزدی ها در سختی زندگی کرده و همه یزدی ها برای خود یک پا اقتصاددان هستند و نه تنها در اقتصاد بلکه در معماری، مدیریت باید موفق تر از استان دیگر عمل کند.
امید در پایان با بیان اینکه به زودی پیش نویس آیین نامه برای تشکیل بنیاد های حامی در دستور کار دانشگاه ها قرار خواهد گرفت، خاطرنشان کرد: یزدی ها از 1000 سال پیش به خیر بودن معروف بوده اند و دانشگاه هم باید به خاطر این موضوع استفاده از وقف را در اولویت کار خود قرار دهد و توسعه کمی و فیزیکی دانشگاه رانیز به خیرین و واقفین واگذار کنند.