به گزارش خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط عمومی دانشگاه ایلام، محمد حسین امید، معاون اداری و مدیریت منابع وزارت علوم ضمن تبريک و گراميداشت هفته بسيج، گفت: در هيچ کشوري دانشگاهها نميتوانند بدون کمک دولتها کار کنند؛ چرا که دانشگاهها همواره نيازمند کمک و همراهي دولتها هستند؛ بهطوريکه در کشور ما تا ۱۰ سال پيش وابستگي دانشگاهها به دولت صددرصد بود؛ اما خوشبختانه الآن به ۸۰ درصد رسيده و در تلاشيم در برنامه ششم اين وابستگي را به ۵۰ درصد برسد.
وی با بيان اينکه تحقق اين مهم بهمنزله تحول در اقتصاد آموزش عالي است که بخشي از اين کمکها توسط دولت، بخشي توسط مردم، قسمتي از طريق ارتباط با صنعت و بخشي نيز از طريق خيرين انجام خواهد شد، خاطرنشان کرد: در آموزش عالي کشور ۲ ميليون و ۵۰۰ هزار متر مربع پروژه روي زمينمانده وجود دارد که ۹۵ درصد از اين پروژهها مربوط به دولت قبل است که به نرخ امروز ۴۰۰۰ ميليارد تومان اعتبار نياز دارند؛ درحالي که سالانه دولت ۵۰۰ ميليارد تومان کمک ميکند.
معاون اداری، مالی وزارت علوم ادامه داد: اگر تورمي وجود نداشته باشد و قيمتها ثابت بمانند ۱۰ سال طول ميکشد که اين پروژهها به اتمام برسند و نبايد فراموش کرد که در هشت سال گذشته اعتبارات کافي وجود داشت؛ اما خيلي کار انجام نشد و الآن نيز دولت وضعيت خيلي سختي دارد.
اميد با بيان اينکه ارتباط با صنعت در دانشگاه ايلام از طريق برقراري ارتباط با حوزه نفت و گاز بسيار خوب برقرارشده است، عنوان کرد: در تکميل و تجهيز آزمايشگاهها نيز در دانشگاه ايلام قدمهاي بسيار خوبي برداشته شده است.
وی يادآور شد: در برنامه ششم اين نقش تقويت خواهد شد و در بخش کمک خيرين نيز وارد کار شده که بايد گفت در دانشگاههاي کشور ۱۵۰ هزار مترمربع پروژه توسط خيرين در حال ساخت است که در دانشگاه ايلام نيز کتابخانه مرکزي توسط خيرين ساخته شد.
معاون اداری، مالی وزارت علوم با اشاره به اينکه اين دانشگاه تنها دانشگاه دولتي مهم در استان ايلام است و علياکبري چه در دوره فعلي مديريت و چه در دوره گذشته منشا اقدامات و فعاليتهاي ارزشمندي بوده است، تصريح کرد: ايلام جزو استانهايي است که روي کيفيت پافشاري داشته است و تنها راه براي تکميل پروژههاي موجود کمک خيرين است و در قانون امتيازتي براي خيرين ازجمله معافيت مالياتي و تسهيلات بيبهره در نظر گرفته شده است.
اميد اظهار کرد: اميدواريم بنياد خيرين دانشگاه ايلام هر چه زودتر شکل بگيرد و در پايان برنامه ششم توسعه کف سرانه آموزشي دانشگاه به ۲۰ متر مربع برسد؛ چون دانشگاه ايلام ۲۰ هزار مترمربع پروژه جديد ميخواهد که به سرانه ايده آل برسد.
وی ضمن تقدير از زحمات استاندار ايلام به خاطر کمک به دانشگاه تصریح کرد: در سال جاري اولويت اعتبارات با پروژههاي بالاي ۵۰ درصد پيشرفت است.
معاون اداری، مالی وزارت علوم با اشاره به اينکه در همه دستگاههاي کشور نزديک به ۱ ميليون نفر نيروي شرکتي و قراردادي مشغول کار هستند، گفت: نزديک به ۳۰ هزار نفر از اين نيروها در آموزش عالي کشور قرار دارند و تبديل وضعيت آنها جز برنامههاي دولت است که هنوز نهايي نشده است که اگر اين مهم صورت گيرد نيروهاي وزارت علوم نيز مشمول خواهند شد.
امید به بدهي ۱۵۶۰ ميليارد تومان بدهي دانشگاهها در کشور اشاره و عنوان کرد: در سال ۹۰ و ۹۱ تخصيص اعتبار دانشگاهها کم بود؛ بهطوريکه در سال ۹۱ تنها ۶۴ درصد تخصيص داشتيم و در سال ۹۲، ۹۵ درصد تخصيص اعتبارات داشتيم که ميزان بدهي ما به شهرداريها ۷۰۰ ميليارد تومان است.
وی به ارزيابي از دانشگاه ايلام اشاره کرد و گفت: سياست ما اين است که اگر در استان يک دانشگاه قوي وجود داشته باشد، بهتر از اين است که چندين دانشگاه با وضعيت ضعيف داشته باشيم و خوشبختانه دانشگاه ايلام رشد بسيار چشمگيري داشته است و در وضعيت خيلي خوبي است و بر اساس برنامههاي مديريت اين دانشگاه تا پايان برنامه ششم اعضاي هيئتعلمي به ۳۰۰ عضو خواهد رسيد.
معاون اداری، مالی وزارت علوم با بيان اينکه وضعيت دانشگاه ايلام بالاتر از حد انتظار است، اظهار کرد: دانشگاه ايلام فرصت خوبي براي ارتباط با صنعت دارد که بهخوبي نيز در حوزه نفت و گاز وارد اين فرآيند شده است و در دولت تدبير و اميد نيز همه مديران علاقهمند به همکاري با دانشگاهها هستند.
اميد يادآور شد: دانشگاه ايلام در بعضي از شاخصهاي ارزيابي بهخوبي عمل کرده و در بعضيهاي ديگر نيز در حد متوسط است و در بحث سرانه دانشجو در حال حاضر ۱۷ مترمربع است که بايد به ۲۰ مترمربع برسد و در بحث درآمد نيز قدمهاي مؤثري برداشته است.
وی با اشاره به اينکه به ازاي هر استاد ۱۸ دانشجو بايد باشد که ميانگين موجود ۲۸ دانشجو است، تاکيد کرد: در بحث مقايسه تعداد کارمندان دانشگاه به تعداد دانشجويان نيز بايد گفت که طبق استاندارد به ازاي هر کارمند بايد ۱۸ دانشجو باشد که در دانشگاه ايلام تعداد کارمندان ۲.۴ تعداد اعضاي هيئتعلمي است.
معاون اداري، مالي و مديريت منابع وزارت علوم، تحقيقات و فناوري گفت: هم اکنون ۱۵۰ هزار مترمربع پروژه در حوزه آموزش عالي در حال اجراست و سهم خيران و کمکهاي مردمي از حدود پنج درصد سال هاي گذشته اينک به ۲۰ درصد افزايش يافته است.
امید افزود: بايد از طريق رسانه ها براي جلب کمک خيران فرهنگسازي شود ضمن اينکه قانون نيز امتيازهاي خوبي از جمله معافيت هاي مالياتي و پرداخت وام بدون بهره و کارمزد براي خيران حوزه دانشگاه ها در نظر گرفته است.
معاون اداري، مالي و مديريت منابع وزارت علوم، تحقيقات و فناوري ادامه داد: بايد با جلب کمک خيران براي تکميل زيرساخت ها، سرانه فضاي کالبدي دانشگاه هاي کشور تا پايان برنامه ششم توسعه به ۲۰ مترمربع افزايش يابد.
امید گفت: عدم توزيع تخصصي نيروهاي اداري دانشگاه ها يکي از معضلات وزارت علوم است بطوريکه هم اکنون ۳۰ هزار نيروي قراردادي و شرکتي در دانشگاه هاي کشور مشغول کار هستند.
وی خاطرنشان کرد: تبديل وضعيت اين نيروها کار بسيار سختي است؛ اما پيشنهادهاي خوبي به دولت ارائه شده و تلاش مي کنيم با برگزاري آزمون سراسري تا پايان امسال بخشي از اين نيروها را جذب کنيم.
معاون اداري، مالي و مديريت منابع وزارت علوم، تحقيقات و فناوري تصریح کرد: دولت برنامه هاي خوبي در زمينه تبديل وضعيت نيروهاي شرکتي و قراردادي دارد ما هم به عنوان عضوي از بدنه دولت منتظر نهايي شدن تصميم ها هستيم.
امید در پايان با بيان اينکه سامانه سپاري ميکنيم تا کار در دانشگاهها تقويت شود، افزود: آموزشکدههاي فني نيز در کارآفريني نقش عمده و قابلتوجهي دارند و نبايد فراموش کرد که کمترين تعداد فارغالتحصيل بيکار را در حوزه وزارت علوم دارند و براي جذب اعضاي هيات علمي نيز اولويت با نيروهاي بومي است که البته مهمترين آيتم حفظ کيفيت آموزشي است.