کد خبر:۲۸۹۴۵۵
نویسنده کتاب صخره سخت در مراسم رونمایی کتاب:

ما در تاریخ‌نگاری انقلاب اسلامی غفلت کرده‌ایم

حسن روزی طلب گفت: حجم تاریخ‌نگاری و کیفیت تاریخ نگاری که در خارج از ایران به زبان غیر از فارسی صورت گرفته از حجم و کیفیتی که ما در جمهوری اسلامی و موسسات دولتی انجام داده‌ایم بسیار بیشتر است ما در تاریخ‌نگاری انقلاب اسلامی غفلت کرده‌ایم.

به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، حسن روزی طلب نویسنده کتاب صخره سخت که عصر امروز در فرهنگسرای رسانه رونمایی شد ضمن تشکر از کسانی که در نگارش کتاب وی را یاری کرده‌اند گفت: از روح‌الله حسینیان رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی تشکر می‌کنم که به من اعتماد کردند و چندین سند منتشر نشده انقلاب را در اختیار من قرار داند.


وی در ادامه در مورد نحوه نگارش کتاب صخره سخت عنوان کرد: از سال 87 به صورت جدی مطالعات تاریخ انقلاب را پیگیری کردم در آن زمان در روزنامه ایران مشغول به کار بودم که  عمل منجر به تولید ویژه‌های رمز عبور یک تا پنج شد بعد از فراغت از روزنامه ایران تصمیم گرفتم گزارش‌ها را تدوین که نسخه اولیه آن هم در غالب یک کتاب تهیه شد.


روزی طلب ادامه داد: قصد داریم ترکیب دو سبک سندنگاری و تاریخ شفاهی در پرونده  های امنیتی در جمهوری اسلامی را ادامه دهیم در این کتاب غریب به 25 هزارجلد سند و چند کتاب مطالعه و با 230 تن گفت‌وگو شده است.


وی در خصوص نامگذاری این کتاب مبنی بر صخره سخت گفت: چند سال پیش ویژه نامه رمز عبور دو منتشر می‌شد سبکی که مربوط به سه سال اول انقلاب بود را صخره سخت نام گذاشتم زیرا به نظر انقلاب همانند صخره‌ای بود که امواج خروشانی همچون تهاجمات نظامی، سیاسی و ... به آن برخورد می‌کرد اما به دلیل همیاری امام و مردم این امواج تأثیری بر روی انقلاب نمی‌گذاشت بعدها هم دیدم که رهبر معظم انقلاب اسلامی در اولین سخنرانی عمومی خود در نزد مردم همین تعبیر را درباره انقلاب اسلامی به کار بردند.


روزی طلب اظهار داشت: طی مطالعاتی که من داشتم حجم تاریخ‌نگاری و کیفیت تاریخ‌نگاری که در خارج از ایران به زبان غیر از فارسی صورت گرفته از حجم و کیفیتی که ما در جمهوری اسلامی ایران و موسسات دولتی در این باره انجام داده‌ایم بسیار بیشتر است. ما در تاریخ‌نگاری انقلاب که در جامعه‌شناسی و چه بررسی روند انقلاب غفلت کرده‌ایم به طوری که هنوز یک روزشمار از تاریخ انقلاب و یا جنگ نداریم ما تلاش کردیم در غالب این پروژه بخشی از این غفلت‌ها را جبران کنیم البته در گذشته هم کارهای صورت می‌گرفت اما ضعیف بود.


نویسنده کتاب صخره سخت در ادامه تصریح کرد: من در این کتاب تلاش کردم عمق توطئه‌ها و حجم انبوه تلاش‌های نیروهای انقلاب را نمایش بدهم تلاش های نیروهای انقلابی با همه اختلاف سلیقه هایشان ستودنی است و سعی کردم در این کتاب آن را نمایش دهیم.


وی افزود: یکی از غفلت‌های ما در انقلاب اسلامی این است که شخصیت‌های تأثیرگذار در انقلاب را همچون آیت‌الله سیدعلی خامنه‌ای به دست خودمان در تاریخ انقلاب حذف کردیم ایشان در ماجرای تشکیل ستاد جنگ‌های نامنظم نقش بسزایی داشتند به طوری که می توان بسیار شفاف‌تر در این باره صحبت کرد.


وی در بخش دیگری از سخنانش در باره این مطلب که چرا در نگارش این کتاب  به دنبال مسائل امنیتی رفته‌ است ابراز داشت: یکی از اهداف اصلی من در این باره این بود که می‌خواستیم با اسرائیلی‌ها در تاریخ انقلاب مبارزه کنیم متأسفانه تصوری که از سازمان اطلاعاتی جمهوری اسلامی در اوایل انقلاب به وجود آمده مغشوش و سرشار از دروغ و خیانت از در حالی که این سازمان خدمات ارزنده‌ای را در اوایل انقلاب اسلامی انجام داده‌است.


روزی طلب گفت: من در این کتاب تلاش کردم تا جایی که می‌توان به شهدای بی نام و نشان انقلاب اسلامی ادای دین کنم.


وی در ادامه به بیان خاطراتی در این زمینه پرداخت و گفت: در این کتاب تلاش کردم بر مبنای اسناد قضاوت کنم و همان چیزی را که می‌بینم اعمال کنم بنابراین تا جایی که توانستم سعی کردم منصفانه قضاوت کنم.


وی در پایان سخنانش گفت: قصد داریم با کمک خداوند این مسیر را ادامه داده و در موضوع پرونده های امنیتی جلوتر برویم.


در بخش دیگری از این مراسم مهدی رمضانی مدیرعامل موسسه فرهنگی هنری انتشارات و معاون مرکز اسناد انقلاب اسلامی با اشاره به اهمیت کتاب صخره سخت و فرایندی که مرکز اسناد انقلاب اسلامی برای ادامه تدوین انقلاب پیش گرفته گفت: تقریبا طرح ده ساله تدوین تاریخ انقلاب اسلامی که البته تدوین اولیه است رو به اتمام است ریشه‌ها و چگونگی شکل‌گیری انقلاب چه به لحاظ تاریخ شفاهی و چه به لحاظ انتشار اسناد بخش جدی آن در مرکز اسناد انجام شده.


وی افزود: مرکز اسناد انقلاب اسلامی در گام جدید خود در نظر دارد تاریخ جمهوری اسلامی را به‌عنوان طراز بعدی تدوین و وقایع تأثیرگذار و نقاط حساس آن را به صورت مکتوب تنظیم کند. اثر حسن روزی طلب در راستای این هدف مرکز نوشته شده و ان‌شاءاله بعد از امروز در اختیار مخاطبان قرار می‌گیرد.


رمضانی اظهار داشت: اسناد دسته اول در این اثر استفاده شده که شاید تا به امروز در هیچ غالبی منتشر نشده باشد این قبیل کتاب ها می‌تواند به شناساندن وقایع و نقاط حساس انقلاب به مخاطبان و به ویژه جوانان تأثیرگذار باشد.


رمضانی در پایان خاطرنشان کرد: یقین دارم کتاب صخره سخت جزو آثار پرفروش و تأثیرگذار تاریخ انقلاب اسلامی خواهد بود. این اثر وقایع پس از پیروزی انقلاب را در بر می‌گیرد که نقطه قابل اهمیت و قابل توجهی و به همت اسناد مرکز انقلاب اسلامی منتشر شده است.
 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار