کد خبر:۲۸۹۷۷۰

بررسی مشکلات بزرگترین رزمایش فرهنگی کشور در مشهد

نشست ستاد راهیان نور خراسان رضوی با حضور نمایندگان دانشگاه‌های مشهد و مسئولان سازمان‌های استانی برگزار شد.

گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، با توجه به وجود برخی مشکلات در اعزام دانشجویان به مناطق جنوب جلسه ستاد راهیان نور در استانداری با حضور نمایندگان دانشگاه‌های مشهد و نمایندگان دستگاه‌های مربوطه استان تشکیل شد.


 البته بسیج دانشجویی استان چندی پیش بر آن شد تا از استانداری بخواهد ستادی را در جهت آسیب شناسی اردوهای راهیان نور ترتیب دهد، که در نهایت پس از گذشت یک ماه این جلسه در استانداری برگزار شد.


در این جلسه از مسئولانی که به صورت مستقیم و غیر مستقیم با این اردوها ارتباط داشتند دعوت به عمل آمد که نمایندگان دانشگاه‌های مشهد به جز دانشگاه فردوسی مشهد و امام رضا(ع) حضور داشتند.


با توجه به اینکه شهدا سرمایه‌های گرانبهای این مملکت هستند بهتر بود این جلسه با عنایت و توجه بیشتری از جانب استانداری و مسئولان دانشگاهی برگزار می‌شد و طرح‌هایی به تصویب می‌رسید که سال‌های آینده با این مشکلات مواجه نباشیم.


علی اکبر افراسیابی، معاون هماهنگ کننده سپاه امام رضا(ع) خراسان رضوی در جلسه ستاد راهیان نور خراسان رضوی در استانداری در خصوص تعداد افراد اعزام شده به سفر راهیان نور گفت: در مرحله نخست که مهر ماه سال جاری بود حدود 20 هزار دانش‌آموز و دست اندرکاران امر به این سفر اعزام شدند که خوشبختانه هیچ مشکلی رخ نداده است؛ البته سهمیه اعزامی 70 هزار نفر بود که به دلیل محدودیت‌های موجود امکان این امر فراهم نیامد.


وی با اشاره به اینکه افرادی که مشتاق جهت اعزام به این سفر هستند به مراتب بیشتر از این ارقام است، خاطرنشان کرد: در خصوص اعزام دانشجو به اردوی راهیان نور نیز همین محدودیت‌ها وجود دارد به طور مثال به دلیل سوانح جاده‌ای که در سال‌های گذشته برای دانشجویان اعزامی رخ می‌داد تصمیم بر این شد که اعزامی‌های سال جاری تنها با قطار انجام شود.


افراسیابی ادامه داد: بنابراین با توجه به اینکه هزینه حمل و نقل ریلی به مراتب بیشتر است و برای هر نفر اعزامی 100 هزار تومان افزایش می‌یابد نسبت به حمل و نقل در اعزام متقاضیان با مشکل مواجه شده‌ایم.


اعزام 7000 دانشجو به راهیان نور در دستور کار است


معاون هماهنگ کننده سپاه امام رضا (ع) با بیان اینکه اعزام 7000 دانشجو به راهیان نور در دستور کار است، بیان داشت: با توجه به اینکه دانشجویان 20 تا 30 درصد هزینه اعزام را می‌دهند و از دانش آموزان هزینه‌ای دریافت نمی‌شود، جهت اعزام آنان با محدودیت‌هایی مواجه هستیم که امید است با مساعدت سازمان‌ها این محدودیت‌ها برطرف شود.


وی با اشاره به این فرموده امام (ره) که می‌فرمایند: «چنانچه شما در صد سال آینده یک نفر مانند شهید مطهری تحویل دهید وظیفه‌تان را انجام داده‌اید» بیان داشت: بنابراین چنانچه از این تعداد دانشجو و دانش آموز اعزامی بتوانیم یک شهید شوشتری و یا چراغچی تحویل کشور بدهیم آنان خواهند توانست هزاران نفر را با خود همراه کنند.


افراسیابی تاکید کرد: امید 30 سال آینده این نظام و کشور در دستان جوانان است؛ بنابراین با به گونه‌ای ارزش‌های انقلاب، دفاع مقدس و نظام را به آنان مخابره کنم تا آنان بتوانند این ارزش‌ها را برای نسل‌های آینده حفظ کنند.


هزینه اعزام هر دانشجو به راهیان نور 250 هزار تومان است


معاون هماهنگی کننده سپاه اما رضا (ع) با اشاره به اینکه کمک هزینه اعزام هر دانشجو به راهیان نور 250 هزار تومان است، خاطرنشان کرد: دانشجویان علاوه بر این مقدار حدود 60 هزار تومان آن را تقبل می‌کنند.


وی تصریح کرد: این سفر دارای هزینه‌های فرهنگی است که باید این هزینه‌ها تامین شود همچنین یکی از بحث‌های مهمی که باید به آن توجه شود بحث درمانی است که متاسفانه دانشگاه علوم پزشکی در این راستا بخوبی عمل نکرده است.


افراسیابی با اشاره به اینکه اعزام عمومی از ابتدای اسفند آغاز خواهد شد، گفت: حدود 60 هزار نفر باید در این اعزام عمومی به سفر فرستاده شوند.


یک میلیارد و 45 میلیون تومان بودجه جهت اعزام دانشجویان نیازمندیم


یحیی سالاری در ادامه این نشست با اشاره به اینکه باید در جهت اعزام دانشجویان به اردوهای راهیان نور برنامه متنوعی وجود داشته باشد، بیان داشت: در حال حاضر در استان 280 هزار دانشجو مشغول به تحصیل هستند که طبق پیش بینی‌های اولیه زمینه لازم برای اعزام حدود پنج درصد را به این سفر فراهم کردیم.


مسئول سازمان بسیج دانشجویی خراسان رضوی ادامه داد: تاکنون در سه مرحله 1280 نفر را به منطقه اعزام کرده‌ایم و مابقی تا سقف 2.5 درصد کل دانشجویان یعنی 7000 نفر را در اسفند ماه اعزام خواهیم کرد.


وی با تاکید بر اینکه به موقع تامین نشدن اعتبارات باعث می‌شود بلیط به موقع تحویل داده نشود، خاطرنشان کرد: هزینه برآورد شده برای اعزام هر دانشجو حدود 250 هزار تومان است که دانشجویان که از این مقدار 50 تا 80 هزار تومان را پرداخت می‌کنند.


سالاری با تاکید بر اینکه یک میلیارد و 45 میلیون تومان در این راستا نیازمند هستیم، بیان داشت: چنانچه برخی هزینه‌ها را کاهش دهیم 920 میلیون تومان جهت اعزام دانشجویان به راهیان نور مورد نیاز است.

 

راهیان نور بزرگترین رزمایش فرهنگی کشور است


در ادامه جلسه عفت پناه، مسئول اردوی سپاه امام رضا(ع) خراسان رضوی با اشاره به اینکه در سال 90 پیش بینی اعزام 92 هزار دانش آموز به راهیان نور شده بود که از این تعداد به دلیل تامین نشدن بودجه از جانب آموزش و پرورش  47 هزار نفر اعزام شدند.


وی ادامه داد: در سال 92 نیز اعزام 32 هزار نفر را در دستور کار داریم؛ اما با توجه به اینکه آموزش و پرورش بودجه لازم را ندارد؛ بنابراین نصف این مقدار اعزام خواهند شد.


عفت پناه با اشاره به اینکه سپاه از تمام توان خود در این راستا استفاده می‌کند، بیان داشت: باید مصوبه‌ای قوی در این راستا وجود داشته تا دانشگاه‌ها خود را در اختصاص بودجه به این امر موظف بدانند.


مسئول اردوی سپاه امام رضا(ع) خراسان رضوی در خصوص مشکلاتی که اردوی راهیان نور استان با آن مواجه است، خاطرنشان کرد: بالا بودن سرانه اعزام با توجه به بعد مسافت، عدم پشتیبانی آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها، الزام ریلی جهت اعزام، عدم تخصیص سهمیه اعزام ریلی توسط راه آهن و مشکل تهیه بلیط و غیره از جمله مشکلاتی است که با مواجه هستیم.


وی با تاکید بر اینکه راهیان نور بزرگترین رزمایش فرهنگی کشور است، تاکید کرد: جهت اعزام دانشجویان نیازمند 900 میلیون و اعزام دانش آموزان 59 میلیون و اعزام عموم یک میلیارد و 600 میلیون تومان بودجه هستیم که امید است با همکاری دستگاه‌ها این مقدار تامین شود.


عفت پناه در پایان گفت: با توجه به اینکه دراین سفرها نیازمند روحانی، راوی و سخنران کشوری هستیم که هر کدام از این موارد نیازمند بودجه است؛ بنابراین سایر نهادها باید در این مسیر سپاه را همراهی کنند.


اعزام یک دهم از اساتید دانشگاه علوم پزشکی به راهیان نور


در ادامه جلسه مقضی، نماینده دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: دانشگاه علوم پزشکی در سال جاری برای اولین بار در کشور حدود یک دهم از اساتید خود را به این اردوها اعزام می‌کند؛ همچنین یک دهم از دانشجویان خود را نیز به این سفر اعزام خواهد کرد.


وی در پایان با اشاره به اینکه دانشگاه علوم پزشکی 250 میلیون تومان بودجه به این امر اختصاص داده است در خصوص عدم ارسال پزشک به این اردوها بیان کرد: بر اساس مصوبه اعزام آمبولانس از مبدا به خوزستان نباید صورت گیرد و دانشگاه‌های هر شهر باید امکانات بهداشت و درمان را برای دانشجویان اعزامی فراهم کنند.


گلایه از استانداری در خصوص تاخیر در برگزار شدن ستاد راهیان نور


رضایی، مسئول فرهنگی سازمان بسیج دانشجویی استان در این جلسه ضمن گلایه از استانداری بیان داشت: این جلسه باید زودتر از این تاریخ برگزار می‌شد تابا مشکلاتی را که امروز با آن مواجه هستیم روبه رو نمی‌شدیم.


وی ادامه داد: یکی دیگر از مشکلاتی که امسال با آن روبه رو بودیم پیش فروش بلیط قطار در ماه‌های بهمن و اسفند بود؛ زیرا با توجه به اینکه مهلت تهیه بلیط‌ها بلافاصله بعد از اتمام امتحانات دانشجویان بود؛ بنابراین تهیه بلیط با مشکلاتی مانند سرگردانی مسئولان راهیان نور دانشجویی و مدیریت‌ها در دانشگاه‌ها برای تامین اعتبار و آژانس‌ها جهت تهیه بلیط همرا بود که سبب شد اعزام دانشجویان اسفند ماه را به نصف سال قبل کاهش دهند.


رضایی ادامه داد: بنابراین پیشنهاد می‌شود از سال آینده در بازده زمانی اعزام دانشجویان از بهمن تا اسفند ماه به صورت متمرکز از راه آهن، تامین بلیط قطار انجام شود تا با مشکل مواجه نشویم.


مسئول فرهنگی بسیج دانشجویی در پایان با اشاره به اینکه مشکلات برخی دانشگاه‌ها مانند واحدهای دانشگاه آزاد، دانشکده‌های فنی در شهرستان‌های استان و مشهد در این راستا باید حل شود، خاطرنشان کرد: برخی دانشگاه‌ها جهت اعزام بلیط‌ها را رزو کرده‌اند اما به دلیل عدم تخصیص اعتبار این بلیط‌ها کنسل می‌شود.

 

اعزام دانشجو و دانش آموز راهیان نور همراهی و تعامل همه دستگاه‌ها را می‌طلبد


رشید، معاون سیاسی-امنیتی استانداری خراسان رضوی نیز در ادامه نشست بیان کرد: برگزاری هر جلسه در استانداری نیازمند سازو کار، مفاد و تمهیدات است؛ بنابراین تا زمانی که تمهیدات خاص جلسه اندیشیده نشود نمی‌توان جلسه برگزار کرد.


وی ادامه داد: در راستای راهیان نور باید تمامی دستگاه‌ها و نهادها پای کار بیایند همچنین باید وظیفه هر نهاد و دستگاهی را احصا کنیم و چنانچه کوتاهی کردند آنان را توبیخ کنیم.


رشید در خصوص تامین نکردن بودجه اعزام توسط برخی دستگاه‌ها بیان داشت: نباید از دور قضاوت کرد. مبنا باید اطلاعات منطقی باشد و با توجه به اینکه این اقدام همراهی و تعامل دستگاه‌ها را می‌طلبد؛ بنابراین همه پای کار باشند.


معاون سیاسی-امنیتی استانداری خراسان رضوی با بیان اینکه هم اکنون 280 هزار دانشجو در مراکز آموزش عالی استان مشغول به تحصیل هستند، تصریح کرد: علی رغم استقبال قابل توجه دانشجویان تنها 2.5 درصد آنان معادل 7000 نفر موفق به بازدید از مناطق عملیاتی دوران دفاع مقدس خواهند شد.
 

وی همچنین به مدیر کل دفتر اجتماعی و سازمان های مردم نهاد استانداری ماموریت داد تا عملکرد دستگاه ها را ارزیابی و گزارش آن را به دبیرخانه ستاد ارائه کند.


تقویم زمانبندی اعزام دانشجویی باید ابتدای سال مشخص و به شرکت راه آهن داده شود


نماینده راه آهن نیز در این نشست گفت: از سال گذشته بیشترین حمل و نقل ریلی راهیان نور در بحث دانش آموزی را داشته‌ایم و هیچ مشکلی تاکنون نداشته‌ایم.


وی ادامه داد: تاکنون بیشترین تلاش را جهت استفاده از حداکثر ظرفیت برای جابجایی دانش آموزان داشته‌ایم.


نماینده راه آهن با اشاره به اینکه اختصاص یک قطار به این امر اقدام بسیار مشکلی است، تصریح کرد: رزو بلیط نشدنی است؛ زیرا برنامه سیر و حرکت قطارها از یک ماه قبل توسط راه آهن کشوری تعیین می‌شود؛ بنابراین نمی‌توان رزو کرد به همین دلیل تقویم زمانبندی اعزام باید ابتدای سال مشخص و به شرکت راه آهن داده شود.


اعزام 17 هزار دانش آموز به اردوی راهیان نور


برات علی منصوری در گفت‌وگو با «خبرگزاری دانشجو» در مشهد، از اعزام 17 هزار دانش آموز به اردوهای راهیان نور در سال جاری خبر داد و گفت: تمامی این دانش آموزان به شکل ریلی به مناطق اعزام و از فضای معنوی آن بهره بردند.


معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی با بیان اینکه در بخش دانش آموزی با هیچ مشکلی مواجه نبوده‌ایم، خاطرنشان کرد: برای اعزام دانش آموزان یک قطار ویژه اختصاص یافت. همچنین جهت رفاه حال دانش آموزان هم در قطار و هم در مناطق پزشک تدارک دیده شد.
 

در پایان جلسه پیشنهاداتی از این قبیل مطرح شد که هیچ کدام آنان به تصویب نرسید و در حد یک پیشنهاد ماند.


از جمله اینکه رشید، معاون سیاسی-امنیتی استانداری پیشنهاد داد: با توجه به اینکه دانشگاه علوم پزشکی یک دهم از اساتید خود را به این سفر اعزام می‌کند بنابراین می‌توان هر یک از این اساتید را با یک کاروان فرستاد و این‌گونه هر کاروان پزشک داشته باشد و از نظر بهداشت و درمان تامین شود تا به این شکل در میزان هزینه‌ها نیز صرفه جویی شود.


تقسیم  اساتید اعزامی در بین کاروان‌ها به عنوان پزشک کاروان نشدنی است


نماینده دانشگاه علوم پزشکی در گفت‌وگو با «خبرگزاری دانشجو» در مشهد، در خصوص اعزام اساتید به عنوان پزشک کاروان به راهیان نور گفت: این مسئله اجرایی نخواهد شد؛ زیرا بسیاری از اساتید و پزشکان زمان این را ندارند که هفت روز کاروان را همراهی کنند.


مقضی ادامه داد: با توجه به همین دلیل اساتید و پرستاران برای سه تا چهار روز به این سفر فرستاده می‌شوند؛ زیرا باید در مطب، بیمارستان و در کلاس‌های خود حاضر شوند و به همین دلیل تقسیم این اساتید در بین کاروان‌ها به عنوان پزشک کاروان نشدنی است.


دبیر ستاد راهیان نور دانشگاه علوم پزشکی در پایان خاطرنشان کرد: در این زمینه باید بسترسازی فرهنگی صورت گیرد.


لازم به ذکر است، از 7000 نفر دانشجویی که به اردوی راهیان نور اعزام خواهند شد 400 نفر از دانشگاه علوم پزشکی، 250 دانشجو از دانشگاه آزاد، 600 نفر از دانشگاه فردوسی، 240 دانشجو از پیام نور و 300 نفر از دانشگاه غیر انتفاعی مشهد طی روزهای اول تا یازدهم بهمن ماه جاری به این اردو اعزام شدند.


لازم به ذکر است، مابقی اعزامی‌ها در اسفند ماه سال جاری خواهد بود و این در حالی است که تا کنون بلیطی برای آنان گرفته نشده است.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار