کد خبر:۲۸۹۹۳۴
«سی. بی. سی نیوز» گزارش داد
آمریکا و اروپا در «قاره سیاه» چه میخواهند؟
ایالات متحده و فرانسه پیشرو در راه دخالت در قاره سیاه هستند و گاهی اوقات در کنار یکدیگر آفریقا را غارت میکنند.

به گزارش گروه بین الملل «خبرگزاری دانشجو»، رایان استوارت در گزارشی در «سی. بی. سی نیوز» مینویسد: کارکنان و افسران ارتش ایالات متحده، در ستاد ویژه آفریکام در اشتوتگارت آلمان، در حال سازماندهی ماموریت های آموزشی خود در بیش از سه قاره با تمرکز بر حوزه «آفریقا» هستند.
مسئله قابل توجه این است که فرماندهی ایالات متحده در آفریقا - آفریکام- درست زمانی که پنتاگون در حال کوچکسازی گسترده قرار دارد، در کانون توجه قرار گرفته است.
اما این حرکت با تفکر جدید در واشنگتن همزمان بوده است این که جنگهای بزرگ مانند عراق و افغانستان در آینده کمتر روی خواهند داد، پس زمان برای تغییر اولویتها برای «آماده شدن برای درگیریهای کوچک منطقهای»فرا رسیده است.
تحقق این هدف، به واحدهای ویژه با توانایی اقدام فوری برای کار با نیروهای محلی در طیف گستردهای از ماموریتها، از ماموریتهای ضد شورش تا حمایت از ماموریتهای صلح سازمان ملل متحد و اتحادیه آفریقا، نیاز دارد.هیچ کشور آفریقایی موافق میزبانی کامل مرکز فرماندهی ایالات متحده با توجه به سردردهای امنیتی که به همراه خود دارد، نیست. به همین دلیل است که فرماندهی آفریکام در اشتوتگارت آلمان واقع شده است و بسیاری از سربازان در روستاهای آفریقایی دشت کانزاس آموزش میبینند.
با این حال تعداد نیروهای نظامی ایالات متحده در آفریقا امسال به 5000 سرباز خواهد رسید.
آنها همچنین حضور خود در 38 کشور آفریقایی را از مجموع 54 کشور تثبیت خواهند کرد و میتواند تا 100 ماموریت جداگانه را در این قاره بنا بر قابلیتهای نظامی خود انجام دهند، که اغلب توسط تیمی از متخصصان وزارت امور خارجه ایالات متحده و پیمانکاران خصوصی حمایت میشود.در حالی که اهداف نظامی ایالات متحده به اندازه کافی واضح و روشن به نظر میرسد، اما واشنگتن اهداف به زبان نیاوردهای هم از حضور آفریقایی خود خواهد داشت- اما به لحاظ استراتژیک، کنترل و یا حذف چین و دیگر کشورهای آسیایی در این منطقه و متعاقبا کنترل کشورهای هدف در آسیا و منطقه پاسفیک از اهمیت ویژهای برخوردار است.
در حالی که آفریقا با استانداردهای جهانی فاصله زیادی دارد، این قاره دارای پتانسیل منابع طبیعی عظیم و با ارزش به لحاظ استراتژیک آنهم در تعاملات آینده جهانی است، که همین مزیت به شکلگیری جبهه کشمکش بین المللی کمک خواهد کرد - نمونه بارز آن همراهی آمریکا و فرانسه در مداخلات نظامی اخیر در منطقه بر خلاف تنشهای گذشته این دو کشور، میتوان اشاره داشت.
فرانسه در آفریقا در طی سال گذشته، فوق العاده فعال شده است. در مرحله اول 4000 سرباز، از جمله نیروهای ویژه خود را به بهانه جلوگیری از پیشرفت نیروهای القاعده و شورشیان در مالی روانه این کشور کرد، و پس از آن 1000 سرباز دیگر را به جمهوری آفریقای مرکزی برای سرکوب خشونت مسلمانان و مسیحیان پس از کودتا، اعزام کرد!
در هر دو درگیری، ایالات متحده حمل و نقل هوایی گسترده به علاوه پشتیبانیهای لجستیکی و اطلاعاتی و همکاریهای مشترک در غرب آفریقا برای مقابله با القاعده را به فرانسه پیشنهاد داد.
از طرفی سیاستمداران فرانسه در مورد بار سنگین مالی مداخله نظامی فرانسه در آفریقا، هر چند پاریس دارای منافع استراتژیک در مستعمرات سابق است، ابراز نگرانی کردند.در حال حاضر پاریس مذاکرات خود با واشنگتن را برای ایجاد یک شبکه جامع ضد تروریسم جدید در سراسر مناطق سنتی مستعمره خود آغاز کرده است.
به گزارش آسوشیتد پرس، نیروهای فرانسه با استقرار 3000 سرباز دائمی در منطقه ساحل، جنگنده های رافائل و میراژ در یک پایگاه هوایی در چاد، اقداماتی برای ایجاد ثبات در منطقه و تشویق بیشتر ایالات متحده به پشتیبانی از فرانسه، تحرک نظامی خود در آفریقا را دنبال می کند.
در حال حاضر اروپا با اعزام 1000 تا 600 سرباز به بهانه ایجاد ثبات در کشورهای هدف، تلاش دارد در این غارت جهانی آفریقا سهمی برای خود قائل گردد.
اخیرا وزرای امور خارجه اروپا با استقرار سریع 600 سرباز برای تقویت تلاشهای صلح فرانسویها و سازمان ملل متحد در جمهوری آفریقای مرکزی موافقت خود را اعلام کردهاند. در این بین آلمان و بریتانیا با ارسال کمک های لجستیکی آفریقا نقش برجستهای را ایفا میکنند.
ظاهرا اطلاع کافی از هزینههای هرج و مرج در آفریقا و واقعیتهای استراتژیک در منطقه در بین کشورهای اتحادیه اروپا وجود دارد.با این حال، این افزایش حضور نظامی غرب در آفریقا به یک سرخوردگی برای بسیاری در غرب تبدیل شده است و بسیاری از آفریقاییها به باور رسیدهاند که زمان حل مشکلات به دست خودشان فرارسیده است.
با این حال، با وجود افزایش استقرار نیروهای نظامی در سومالی و در غرب آفریقا، مشکلات امنیتی این قاره تحت غارت، دلهره آور است.
برخی از نیروهای نظامی کارآمد در این قاره، از جمله آفریقای جنوبی، تمایل کمی برای دخالت در درگیریهای منطقه ای دارند. همه این علائم نشان میدهد که دخالت غرب بنا بر منافع چشمگیر در منطقه آفریقا در حال افزایش است.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.