کد خبر:۲۹۰۳۲۰
مشروح اولین برنامه «سودای سیمرغ» در شب اول جشنواره

ایل بیگی: «سینماسلام»؛ سلام مردم و سینما به یکدیگر

«سودای سیمرغ» ، در بخشی از برنامه شب گذشته خود٬ 12 بهمن ماه که بطور زنده از محل برگزاری سی‌‌‌ودومین برگزاری جشنواره بین المللی فیلم فجر در برج میلاد روی موج رادیو گفت‌و‌گو پخش می‌شد با محمدعلی باشه‌آهنگر، حبیب ایل بیگی و علی اصغر کشانی گفتگو کرد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی«خبرگزاری دانشجو»؛ «سودای سیمرغ» ، در بخشی از برنامه شب گذشته خود٬ 12 بهمن ماه که بطور زنده از محل برگزاری سی‌‌‌ودومین برگزاری جشنواره بین المللی فیلم فجر در برج میلاد روی موج رادیو گفت‌و‌گو پخش می‌شد با محمدعلی باشه‌آهنگر، حبیب ایل بیگی و علی اصغر کشانی گفتگو کرد.

 

آیت‌الله حائری: انسانیت افضل بر هنرمندی

 

در ابتدای این برنامه و در بخش «سینمای اندیشه» گفتگویی از آیت‌الله حائری شیرازی پخش گردید.

 

وی در این گفتگو بیان داشت: «من همیشه در زندگی خواسته‌ام یک انسان باشم. به انسان می‌شود هنرمندی را پیوند زد، اما اگر شما هنرمند عالی رتبه‌ای شدید، حالا بخواهند انسانیت را به شما پیوند بزنند نمی‌گیرد. چراکه آن ریشه نخل کهن‌سال، از جوان افزون‌تر است. توصیه ام این است که از ابتدا انسانیت را برای خودتان انتخاب کنید.»

 

«گنجشکک اشی مشی»؛ فیلمی نه درباره کودک و نه برای کودک در ادامه دکتر سیدبشیر حسینی کارشناس این برنامه درباره فیلم «گنجشکک اشی مشی» که در روز اول جشنواره به نمایش درآمد، گفت: «منتظر بودم باز با دیدن اسم وحید نیکخواه آزاد به یاد نوستالژی کودکی بیافتم، اما نه درباره کودکی دیدم و نه برای کودکی.»وی فصل مشترک هر سه اپیزود فیلم را «مادر» عنوان کرد و خاطرنشان کرد: «اگر مادران در هر سه اپیزود خوب بودند، پدران همگی بد نمایش داده شدند. نهایتاً فیلم خیلی درگیرکننده نبود.

 

تلقی‌ام این است که فیلم یک بار دیگر داشت قضاوت‌ها را هم به قضاوت می‌کشید. فیلم درباره قضاوت‌نکردن یا زود قضاوت نکردن هم تلنگرهای مثبتی می‌زد.»

 

گلایه از اکران فیلم‌های مهم در سانس اول جشنواره

 

در ادامه گفتگو علی اصغر کشانی، میهمان دیگر برنامه «سودای سیمرغ» درباه فیلم «گنجشکک اشی مشی» گفت: «فیلم را فیلم متوسطی می‌دانم که کاری اجتماعی در حوزه کودک با کارگردانی استاندارد بود.

 

فیلم درباره نوجوانان بود و کلیدواژه‌هایی نظیر اختلافات بین نسل‌ها، تعصبات خشک، امید، خواستگاری، دوست‌داشتن، رسیدن و نرسیدن و مقوله ناشنوایی را همراه داشت.»

 

وی با گلایه از اکران فیلم‌های مهم و مطرح جشنواره امسال در اولین سانس اکران در برج میلاد ساعت 10 صبح گفت: «اکثر هنرمندان و علاقمندان امکان حضور در این ساعت را ندارند.»

 

باشه آهنگر: با انتخابات 92 امید در جامعه دمیده شد

 

در ادامه باشه آهنگر، میهمان ویژه «سودای سیمرغ» در شب اول برگزاری جشنواره در پاسخ به این سوال که «هر سال جملات امیدوارکننده‌ای از داوران و مسئولین نسبت به آینده سینما در جشنواره می‌شنویم اما آشتی مردم با سینما رخ نمی‌دهد علت چیست؟» بیان داشت: «اگر در جامعه امید به وجود آید، قطعاً این امید به هنرمندان منتقل می‌شود و هنرمندان نیز قطعاً این هنر را در آثارشان دوچندان به تصویر می‌کشند.»داور سی‌ودومین جشنواره فیلم فجر افزود: «هم‌اکنون در جامعه ما این امید به وجود آمده است. مطلع این امید نیز در خردادماه امسال و با رأی بالای مردم به رئیس‌جمهوری که وعده‌اش تدبیر و امید بود، محقق شد.به نظرم یکی از وظایف ما این است که تلاش کنیم این امید را به تصویر بکشیم تا مردم با سینما آشتی کنند.»جشنواره سی‌ودوم با تنوع بیشتر گونه‌های سینمایی است. 

 

باشه آهنگر با دعوت از مردم برای رفتن به سینما و تماشای کارنامه یک ساله اهالی سینما گفت: «فکر می‌کنم فیلم‌های خوبی در این دوره مثل دوره‌های قبل آمده است. با این تفاوت که تنوع گونه‌های سینمایی و تعداد کارگردان‌های با تفکرات مختلف در این دوره بیشتر است.»

 

وی طرح سینما سلام را نویدی از سوی مردم دانست و گفت: «مردم در این طرح پیام دادند که ما در کنار هنرمدان خواهیم بود.»«سینماسلام»؛ سلام مردم و سینما به یکدیگرهمچنین.

 

در ادامه برنامه حبیب ایل بیگی، رئیس کمیته طرح «سینما سلام» میهمان دیگر «سودای سیمرغ» به تشریح این طرح پرداخت.

 

وی «سینما سلام» را سلام مردم و سینما به یکدیگر دانست و عنوان کرد: «روز پنجشنبه شاهد لحظه‌های تکرارنشدنی‌ای بودیم که هدف بنای فرهنگ‌سازی راجع به سینمارفتن بود. ما در این چندسال با کاهش تماشاگران در سینما مواجه هستیم و این طرح برای کشاندن مجدد مردم به سینما بود.».

 

ایل بیگی بخشی از علت عدم حضور مردم در سینماها را مشکلات مالی و هزینه تیهه بلیط سینما دانست و خاطرنشان کرد: «بیش از رایگان بودن این برنامه آنچه چیزی که برای مردم مهم بود فراخوان جمعی‌ای بود که از مردم برای حضور در سینماها دعوت می‌کرد.»خسارت‌های ناشی از اجرای طرح «سینماسلام».

 

وی با اعلام این خبر که در اثر این طرح خسارت‌های کوچکی نیز به برخی سینماها وارد شد، بیان داشت: « از جمله سینما شکوفه تهران به دلیل هجوم زیاد مردم شیشه‌هایش شکسته شد.»

 

وی نهایتاً عنوان کرد: «علی‌رقم موفقیت نسبی این طرح، مسئولین سینمای ایران باید به دنبال طرح‌های جدید در این زمینه باشند. طرح‌هایی که صرفاً رایگان نباشد.»در ادامه دکتر حسینی، عضو هیئت علمی دانشکده صداوسیما سه رویکرد را برای طرح «سینما سلام» قائل شد.

 

وی با دوری از بدبینی و خوشبیی زیاد خاطرنشان کرد: «فکر می‌کنم واقع‌بینی رویکرد درست این طرح است. همبستگی اجتماعی و امید با این طرح شروع شده است، اما رهاشدنش خلاء بسیاری را ایجاد می‌کند. لذا تکرارشدن این طرح تمهیداتی را می‌طلبد و باید مسئولین از این فرصت بهره ببرند.»«سودای سیمرغ» برنامه‌ای رادیویی است که به مناسبت برگزاری سی‌ودومین جشنواره بین المللی فیلم فجر هر شب رأس ساعت 18 از رادیو گفتگو موج 103.05 مگاهرتز پخش می‌گردد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار