گروه اجتماعی«خبرگزاری دانشجو»؛ در پی اعتراضات دانشجویان دانشگاه فرهنگیان نسبت به بعضی موارد موجود در دانشگاه فرهنگیان، بر آن شدیم تا گفت و گویی تفصیلی با دکتر حسینی، معاونت دانشجویی دانشگاه فرهنگیان انجام دهیم:
«خبرگزاری دانشجو»- آیا اخذ شهریه دانشگاهی برای برخی از دانشجویان ناعادلانه محاسبه نشده است؟
حسینی: در ابتدای فعالیت دانشگاه فرهنگیان در مورد اخذ شهریه، بی عدالتی هایی ایجاد شد و از تمام دانشجویان شهریه 120 هزار تومان گرفته می شد اما در حال حاضر، تجزیه و تحلیل هایی در این خصوص انجام دادیم و به این نتیجه رسیدیم که باید از برخی دانشجویان شهریه کمتری گرفته می شد و به همین دلیل تصمیم گرفته ایم همان مقدار شهریه اضافه را که از برخی دانشجویان گرفته شده بود، به آنها باز گردانده شود.
گرفتن شهریه از کسی که تمام وقت از خوابگاه و امکانات استفاده می کند نباید با دانشجویی که پاره وقت از این امکانات استفاده می کند، یکسان باشد و این تفاوت در این بخشنامه جدید لحاظ شده است.
«خبرگزاری دانشجو»- آیا از لحاظ قانونی گرفتن شهریه از دانشجو معلمان صحیح است؟
حسینی: تمام دانشجویان سراسر کشور شهریه های را بابت خوابگاه و وعده های غذایی پرداخت می کنند و صحبت هایی که وزیر آموزش و پرورش سابق در خصوص شهریه بیان کرده است، خارج از چهارچوب قانونی است و ما نمی توانیم از قانون عدول کنیم.
دانشجویان این دانشگاه براساس هیچ قانونی، معاف از پرداخت هزینه خوابگاه و غذا نیستند.
دانشگاه تهران که نماد آموزش عالی در کشور است، در مورد هزینه خوابگاه و غذا بند به بند قانون را اجرا می کند و هزینه ها را از دانشجویان می گیرد پس هیچ دلیلی ندارد که این دانشگاه، هزینه ها را از دانشجویان مطالبه نکند.
«خبرگزاری دانشجو»- چه تخفیفاتی برای دانشجویان قرار داده اید ؟
حسینی: یکی از اقداماتی که در دانشگاه فرهنگیان انجام داده ایم، برقراری یک سری تخفیفات برای دانشجویان بود. تخفیفاتی را برای دانشجویان سرپرست خانوار، رتبه های برتر و نخبگان قرار داده ایم.
دانشگاه فرهنگیان به خواست خود، رتبه های برتر را جزو دسته های تخفیفات قرار داده است تا به این وسیله دانشجویان به تحرک و پویایی بیشتری رو بیاورند و در امر درس خواندن فعالیت بیشتری از خود نشان بدهند.
«خبرگزاری دانشجو»- با توجه به فعالیت هایی که دانشگاه برای ارتقاء سطح علمی دانشجویان کرده است، چرا سطح علمی دانشجویان تغییری پیدا نکرده است؟
حسینی: این قوانین به تازگی به تصویب رسیده است و اثر این قوانین را در ترم آینده و شاید سال دیگر می توان در نمره ها و فعالیت های علمی دانشجویان مشاهده کرد.
«خبرگزاری دانشجو»- نارضایتی دانشجویان از وضعیت خوابگاه ها برطرف شده است؟
حسینی: وضعیت بد موجود خوابگاه ها را نمی توان انکار یا رد کرد اما اینکه آرمانی به امکانات دانشگاه و تجهیزات نگاه کنیم درست نیست، به این دلیل که دانشگاه فرهنگیان یک دانشگاهی است که زیرساخت های اصلیش تازه در حال شکل گیری است.
مطمئناً مشکلاتی دارد و نباید این دانشگاه را با یک دانشگاهی که 80 یا 100 سال قدمت دارد مقایسه کنیم.
«خبرگزاری دانشجو»- خوابگاه های شما پذیرش چند نفر را دارد؟
حسینی: میانگین خوابگاه های دانشگاه فرهنگیان 10 نفر است و با سرویس های خدماتی نسبتاً مطلوبی در اختیار دانشجویان قرار می گیرد.
در برخی از پردیس ها از روسای دانشگاه خواستیم که دانشجویان بومی را برای تردد آزاد بگذارند و دانشگاه فرهنگیان در این مدت دو سال قدم های بزرگی را با مساعدت آموزش و پرورش برداشته است.
«خبرگزاری دانشجو»- تجهیزات خوابگاه ها و مراکز آموزشی در این مدت بهبودی داشته است؟
حسینی: در این مدت دو ماه می توانید از مراکز دانشگاهی در شهرستان ها، بازخوردی و یا نظرخواهی بگیرید و یا از وضعیت هم اکنون دانشگاه گزارشی تهیه کنید مشاهده خواهید کرد که ساختمان های جدیدی به دانشگاه اختصاص داده شده و همکاران ما شبانه روزی در این زمینه کار می کنند.
«خبرگزاری دانشجو»- آیا حراست دانشگاه، موجب آزار و ناراحتی دانشجو معلمان نشده است و با سخت گیری های بی مورد موجبات خستگی و گرفتاری های دانشجو معلمان را فراهم نکرده است؟
حسینی: به طور کلی، دانشگاه فرهنگیان از لحاظ برخورد با دانشجو از وضعیت مناسبی برخوردار است و حراست دانشگاه تنها برای محافظت و نگهداری از تجهیزات عظیم دانشگاه، حضور دارد.
برخی مواقع در برخورد با دانشجو ممکن است سلیقه ای اعمال نظارت شود و به دانشجویی که حجاب مناسب دارد تذکر داده شود ولی این موارد بسیار نادر است.
برای کاهش نارضایتی و دیدگاه های سطحی، برای حراست دانشگاه پذیرش دیپلم و فوق دیپلم نداریم و در افرادی که تحصیلات بالایی دارند سلیقه ای عمل کردن وجود ندارد.
«خبرگزاری دانشجو»- آیا برخورد ناشایست حراست کاهش پیدا کرده است؟
حسینی: برخی موارد که دانشجویان بیان می کنند که برخورد امنیتی با آنها شده است، صحت ندارد حراست دانشگاه ها عمدتاً چهره های دانشگاهی هستند.
دانشگاه فرهنگیان، دانشگاهی است که بیشترین شعبه را در سراسر کشور دارد و مسئولان دانشگاه همیشه درصدد برطرف کردن این مشکلات اند و اگر موردی برای دانشجویی ایجاد شود، خودم به استان سفر می کنم و شخصاً مشکل را حل می کنم.
در برخی از شهرستان ها محبوبیت حراست به اندازه ای زیاد است که از استاد دانشگاه هم میان دانشجویان محبوب تر است و برای دانشجویان مثل یک دوست عمل کرده اند.
«خبرگزاری دانشجو»- چرا به دانشجویان این دانشگاه اختیار لازم در خصوص انتخاب واحد داده نشده است؟
حسینی: اختیار دانشجویان در دانشگاه به انعطاف پذیربودن برنامه ها مربوط می شود که باید در برنامه های آموزشی این انعطاف پذیری وجود داشته باشد و اما ساختار برنامه های دانشگاه فرهنگیان یک ساختار بسته ای است.
زمانی که یک دانشگاه امکانات آموزشی مناسبی داشته باشد و تعداد دانشجویان به اندازه ای باشد که برای هر درس چند کلاس درس تشکیل بدهند، می توان به دانشجو در انتخاب ساعت کلاس درس اختیارات لازم را داد اما این امکانات در دانشگاه تربیت معلم فراهم نیست و جداسازی جنسیتی نیز موجب شده که تعداد کلاس ها و حق انتخاب دانشجویان برای کلاس های درس کم شود.
واسه غذاي بدرد بخورشون يک قيمت کذايي بدن
آره راست ميگن دارن با عدالت کسر از حقوق مي کنن
دانشگاه ما با اين که جزء 3 دانشگاه هبرتر فرهنگيان تو کشوره غذا شو نمي شه خورد
چرا من بايد در ماه 68د تومن بدم واسه غذايي که اگه پيش گربه هم بريزي نه سير ميشه نه ميتونه بخورش
کجاست عدالت؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
خدا لعنت که نور چشمي هايي رو که هنوز 2 ترم نگذشته واسه خودشون چندين حکم و ابلاغ واسه پاچه خاري هاشون گرفتن
انصافودرنظربگيريم ايامني که ميام دانشگاه و فقط ازکلاسااستفاده ميکنم وميشينم حياط يا سالن ياکلاس يا ميرم خونه وموقع کلاس برميگردم دانشگاه وبه هيچ عنوان ازخوابگاه استفاده نميکنم تاکلاس درس شروع شه بايد بدليل تردد ام پول بگيرن اگه منظورتون ازعدالت اينه باشه حرفي نيس شما وعدالتتون رو به دادگاه خداوند ميسپارم.ولي اگه اين منظورتون نيس نظارت داشته باشيد که هرپرديس به چه شکلي داره ازبخشنامه عمل ميکنه ونذاريدحق ماخورده بشه که به ناحق حق کسي رو خوردن فايده نداره
ترم اول300000تومن اعم ازبومي وغيربومي
ترم دوم120000تومن اعم ازبومي وغيربومي
ترم سوم(فعلا)100000تومن از بومي (که نميدونم چه خدماتي بهمون ميدن ياقراربدن شده هزينش100000تومن غيربومارونميدونم
در دانشگاه فرهنگيان هر پُرس غدا بيش از 2000 تومان از حقوق دانشجو کسر ميشه. اين يعني عدالت؟!؟!؟ واقعا متاسفم براي دولت تحقير!
در ضمن شما به خودتون زحمت بدين بريد دفترچه ي انتخاب رشته ي 91 ، اون بخش که مربوط به دانشگاه (!!!!) فرهنگيان هست رو مطالعه کنيد ببينيد کجاش نوشته دانشگاه شبانه روزيه.کجاش اومده که تا يه مدت دانشجوها (!!!!) حق ادامه تحصيل ندارن . . .
خبرگزاري دانشجو، شما لطفا بخش هاي مربوط به مزايا و تذکرات دانشگاه فرهنگيان که توي دفترچه 91 و 92 اومده رو منتشر و مقايسه کنيد.آقايون رييس وقت ندارن برن اين کار رو انجام بدن . . .