به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، نشست خبری فیلم «مهمان داریم» با حضور محمد مهدی عسگرپور کارگردان، آهو خردمند، بهروز شعیبی، منوچهر محمدی تهیه کننده و محمدو مهدی صادقی از بازیگران این فیلم ظهر امروز در سالن کنفرانس سعدی مرکز همایش های بین المللی برج میلاد برگزار شد.
در ابتدای این نشست عسگرپور گفت: مانند همه فیلم ها، فیلنامه این کار هم از یک طرح چند صحفه ای شروع شد و طی 3 تا 4 ماه نوشتن فیلمنامه طول کشید که بعد وارد بخش تولید شدیم و اوایل فروردین امسال فیلمبرداری تمام شد.
در ادامه این نشست منوچهر محمدی، تهیه کننده فیلم «مهمان داریم» بیان کرد: اگر بخواهم در یک جمله حس خودم را از این فیلم عرض کنم باید بگویم طبیعتاً این دو فیلم آخر من که «بوسیدن روی ماه» و «مهمان داریم» است و درباره خانواده شهداء است یک واکنش ناخودآگاه بوده که که در ذهن من شکل گرفته است.
وی ادامه داد: در سالیان اخیر شاهد مسائل و رفتارها و هنجارهای در جامعه هستیم و به نظر می آید کسانی که این کارها را می کنند انگار رسماً باوری به خدا، معاد و قیامت ندارند. ما فکر کردیم پرداختن به خانواده های شهدا مایه شرمساری بعضی ها می شود که بی محابا در عرصه های حرف می زنند یا عمل می کنند و یا کارهای می کنند که زیبنده یک مسلمان و و یا یک ایرانی نیست.
بهروز شعیبی یکی از بازیگران این فیلم در ادامه این نشست گفت: من قبل از فیلمبرداری فیلم خیلی به تلخ و شیرین بودن نقش فکر نمی کنم. قاعدتاً من با یک پرسناژ طرف بودم و آن به من می گفت باید چه کار کنم. خودم شخصاً معتقد نیستم خیلی نقش های تلخ بازی می کنم این اولین بار است که در یک نقش متفاوت و خاص در فیلم «مهمان داریم» بازی کرده ام که البته کار سختی بود.
در بخش دیگری از این نشست محمدی در پاسخ به این پرسش که آیا فیلمنامه این کار با نگاهی از فیلم «آمور» نوشته شده است، عنوان کرد: من ترجیح می دهم بیشتر فیلمنامه بخوانم تا اینکه فیلم ببینم در فیلم «آمور» عشق میان یک پیرزن و یک پیرمرد داستان است که در نهایت عشق باعث می شود که پیرمرد همسرش را بکشد. در واقع عشق در آن فرهنگ معنای خاص خود را دارد. این فکر که تجربه تازه ای در این حوزه از فیلم انجام دهیم و مرز بین این عالم و آن دنیا را به هم پیوند دهیم در این فیلم مطرح بود.
آهو خردمند یکی دیگر از بازیگران حاضر در این نشست بود که در ادامه در خصوص پروسه رسیدن به نقشش اظهار داشت: هر بازیگری برای رسیدن به نقشش روش خود را دارد من برای اینکه بتوانم به این نقش برسم و آن را به خوبی ایفا کنم؛ فکر نمی کردم که فرزندانم در فیلم از آن دنیا برگشته اند. فکر می کردم همه آنها زنده هستند و سعی کردم نقش خودم را در این فیلم به خوبی ایفا کنم که فکر می کنم توانستم تا حدودی موفق شوم.
در بخش دیگری از نشست عسگرپور در خصوص کلیشه های که در فیلم «مهمان داریم» وجود داشت بیان کرد: من فکر می کنم تقریباً همه فیلم ها دارای کلیشه باشندم فیلم های که در 10 -15 سال اخیر درباره دفاع مقدس ساخته می شود سعی دارد از کلیشه ها فرار کند، اما من فکر می کنم فرار از کلیشه ها ممکن است در برخی اوقات به فرار از واقعیت بیانجامد. در این فیلم هم مثل همه فیلم ها کلیشه های بود که فکر می کنم طبیعی است.
مهدی صادقی یکی دیگر از بازیگران فیلم «مهمان داریم» در ادامه این نشست از کارگردان این فیلم تشکر کرد و گفت: قرار گرفتن در کنار آقای پرستویی در ابتدا برایمان سخت بود. در این فیلم برای دومین بار کنار خانم خردمند بازی کردیم. از آقای عسگرپور به خاطر اعتمادی که داشتند و ایفای این نقش را به ما واگذار کردند تشکر می کنم، اگر به دید مخاطبین؛ ما در این فیلم بازی خوبی داشتیم همه اش ناشی از هنرمندی کارگردان است و اگر نقصی در بازی ما بود، کوتاهی خودمان است.
در بخش دیگری از این نشست عسگرپور تصریح کرد: متأسفانه در حال حاضر ما بسیار تلویزیونیزه شده ایم که بخشی از آن به مشکلات فرهنگی ما بر می گردد. همچنین متأسفانه ماهواره هم به این رویه کمک می کند. طبیعتاً وقتی این روند در تلویزیون وجود داشته باشد مخاطب انتظار دارد فیلم های سینمایی هم همین گونه باشد.
این کارگردان گفت: متأسفانه تلویزیون جمهوری اسلامی در حال حاضر سعی دارد این فرهنگ را ترویج دهد که ای کاش رسانه ملی به ساخت سریال های بپردازد که کمی مخاطب را به تفکر وادارد.
عسگرپور در خصوص مراحل فیلم «مهمان داریم» ابراز داشت: وقتی مونتاژ اولیه فیلم تمام شد نزدیک به 140 دقیقه بود که به دلیل این زمان طولانی سی دقیقه از فیلم حذف گردید. به همین دلیل سکانس های که می توانست روابط خانواده ها را بیشتر به نمایش بگذارد حذف شده بود. از زمانی که طرح آقای محمدی به دستم رسید تا کامل شدن فیلمنامه حدود 4 ماه زمان برد که لذت آن مدت برایم تکرار نشدنی است، در آن خلوت من به دنبال این می گشتم که چه چیزی به من کمک می کند تا این فضا را درست طراحی کنم. از این رو هنگام نگارش فیلمنامه سعی کردم خودم را به دوره ای ببرم که با آرمان هایمان زندگی می کردیم.
در ادامه این نشست بهروز شعیبی بازیگر فیلم «مهمان داریم» با اشاره به نقشش در این فیلم عنوان کرد: من در این فیلم تلاش کردم راه را برای همزادپنداری کامل در این نقش باز نگذارم و تنها کاری که می توانستم انجام دهم این بود که به دیدار دوستانی بروم که وضعیتی همچون رضای قصه دارند.
کارگردان فیلم «مهمان داریم» در بخش دیگری از این نشست پیرامون موضوع استفاده از فضای طنز در کنار فضای تلخ فیلم بیان کرد: ما در این فیلم با یک زندگی مواجهه هستیم، همانطور که در طول روز با حوادثی مواجه می شویم که تلخ و شیرین به هم آمیخته اند. از این رو سعی کردم در فیلم «مهمان داریم» به آن اندازه که می فهمم تلخ و شیرین چه مقدار در زندگی کنار هم قرار می گیرند در این فیلم آن را نمایش دهم. به عنوان مثال بخشی از دیالوگ های ابراهیم و فخر سادات را در طول فیلم از پدر و مادر خودم شنیده بود از این رو سعی کردم وضعیت زندگی و روز را در این فیلم در نظر بگیرم.
همچنین در ادامه این نشست آهو خردمند خاطرنشان کرد: من در گذشته هم نقش مادر شهید را ایفا کرده بودم ولی این نقش با سایر نقش هایم در این زمینه متفاوت بود و البته ایفای آن هم کمی برایم سخت بود. من برای این نقش از آقای عسگرپور خیلی کمک گرفتم و با اینکه نقش های زیادی در این حیطه بازی کرده ام هیچ کدام به هم شبیه نبوده اند و البته این نقش از سایر نقش هایم بسیار بیشتر فاصله داشت که کمک های آقای عسگرپور در این رابطه بسیار تأثیرگذار بود.
کارگردان فیلم «مهمان داریم» در بخش پایانی این نشست اظهار داشت: هر فیلم سازی که کاری انجام می دهد ممکن است شباهت هایی با سایر فیلم هایش داشته باشد آنچه برایم در این فیلم مهم بود تقاطع میان آرمانگرایی و واقع گرایی است که بیست سال است این مسئله ذهن من را مشغول کرده است و هر جا که به طرحی در این زمینه برسم برای ساختش درنگ نخواهم کرد. موقعیتی که باید بعد از انقلاب شکل گرفته و با واقعیتی مواجه می شدیم و اینکه چگونه می توانستیم از پس آن بربیایم و اینکه می توانستیم از پس آن بربیایم یا نه، مسئله بزرگی است که در تمام انقلاب های جهان وجود داشته است.
عسگرپور گفت: نکته جالب توجه من در این فیلم این نبود که به جنبه های ماورایی بپردازد. شخصیت هایی مثل رضای قصه هستند که در دنیای واقعیت با آنها مواجه هستیم. بنابراین اینکه چگونه می خواهیم با این پدیده کنار بیایم و به آن بپردازیم مسئله اصلی من در فیلم «مهمان داریم» بود.