حسین مومنی در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در گرگان، در بررسی آماری وضعیت بستر شبکه ملی ایران گفت: پهنای باند در بستر شبکه داخلی ایران یا همان «شبکه ملی اطلاعات» 500 گیگابایت بر ثانیه و همچنین سهم کشور از پهنای باند بین المللی یا همان «اینترنت» تنها 90 گیگابایت بر ثانیه است.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی گلستان با بیان اینکه ایران در حوزه پهنای باند بین الملل ضعف دارد، افزود: سرانه ی پهنای باند دنیا 100 ترابایت بر ثانیه است؛ در حالی که در ایران این نسبت به یک کیلو بایت بر ثانیه کاهش پیدا می کند!
رئیس دانشگاه جامع علمی کابردی گلستان خاطرنشان کرد: این معضل در بستر شبکه ای ایران، مسئولان امر را واداشته تا برای رفع آن راهکارهایی بیاندیشند؛ بنابراین در ابتدا باید پهنای باند داخلی (شبکه ملی اطلاعات) را افزایش داد؛ چرا که طبیعتا مردم تمام کشورهای دنیا حجم زیادی از فعالیت های مجازی خود را با کمک سرورهای داخلی انجام می دهند، با این کار هم هزینه ها پایین میآید و هم سرعت بالاتر می رود.
مومنی با بیان اینکه ترکیه با سرانه ای 50 برابر ایران دارای پهنای باند 50 کیلو بایت بر ثانیه و قطر 100 کیلو بایت بر ثانیه است، گفت: با توجه به برنامه پنجم توسعه، ایران باید رتبه دوم در منطقه را کسب کند، بنابریان حجم عظیمی از فعالیت و همت را می طلبد، در همین راستا با همکاری دانشگاه علم و صنعت ایران، وزارت ارتباطات و پدر علم فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران، طرح «استان مجازی در بستر شبکه ملی اطلاعات» پیشنهاد شد.
وی تصریح کرد: کشور هنوز آن طور که باید نسبت به دنیا به فعالیت در بستر شبکه های کامپیوتری روی نیاورده است؛ بنابراین اگر بستر آن هم ایجاد شود، داده ای برای رد و بدل به همان میزان وجود ندارد؛ بنابراین مناسب ترین اقدام ایجاد «استان مجازی» بود به طوری که در «استان مجازی» و «دولت الکترونیک» الزاما هر شهروند شهری و روستایی با روی آوردن از کار سنتی به کار مدرن در بستر شبکههای کامپیوتری، عملا مرکز دیتای مناسب را بوجود می آورند و بدین ترتیب همه چیز برای توسعه بستر شبکه و افزایش پهنای باند مهیا می شود.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی گلستان با تاکید بر اولین مزیت ایجاد استان مجازی که همان تولید دیتای مورد نیاز برای بستر شبکه ملی است، گفت: در این همایش قرار است تبیین کنیم که چطور می توان در بستر شبکه ملی اطلاعات، دیتا یا داده تولید کرد و از آن استفاده نمود.
مومنی به «تبین مدل مفهومی استان مجازی» به عنوان یکی از اساسی ترین محورهای این همایش اشاره کرد و گفت: در تبیین این مدل، از دانشگاهیان به عنوان صاحبان اندیشه و دانش فناوری اطلاعات، استفاده می شود و با توجه به میزبانی استان گلستان، سه دانشگاه «علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان»،«جامع گلستان» و «جامع علمی کاربردی گلستان» به دلیل ارتباطات وسیع با حوزه الکترونیک با این همایش ملی همکاری خواهند داشت.
وی با بیان اینکه دانشگاه جامع علمی کاربردی گلستان، رشته های متنوعی در حوزه it در مقاطع کاردانی و کارشناسی دارد، گفت: تعداد فارغ التحصیلان حوزه it این دانشگاه نسبت به دانشگاه های دیگر بیشتر است و با توجه به اینکه آموزش در این دانشگاه مهارت محور است، ظرفیت بالایی برای حمایت علمی و اجرایی این همایش خواهد داشت.