به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از یاسوج، شب گذشته مراسمی با عنوان «شب شعر انقلاب» در دانشگاه یاسوج برگزار شد که علی رضا قزوه یکی از شاعران معاصر و قادر طراوت پور، شاعر و دبیر اجرایی هشتمین جشنواره شعر فجر به عنوان میهمانان ویژه این برنامه دعوت شده بودند.
پس از قرائت شعر این دو شاعر، نوبت به کارکنان و دانشگاهیان رسید و در این مراسم مجری برنامه از شخصی برای خوانش شعر دعوت کرد که سال های قبل در دانشگاه یاسوج اقدام به برگزاری تحصن های دانشجویی در دانشگاه، صحبت کردن علیه نظام و ارکان آن و همچنین حمایت از فتنه گران سال 88 می کرد.
مجری که از دوستان نزدیک س.ح.م می باشد، دانشگاه را وامدار او دانست و گفت: آقای م بر گردن دانشگاه حق دارد.
این دانشجوی تعلیقی به خوانش شعری پرداخت که نه تنها ربطی به انقلاب نداشت، بلکه موهن و غیر اخلاقی نیز بود و از الفاظ رکیکی در آن استفاده شده بود.
س.ح.م پس از شعر خوانی شروع به ایراد سخنان موهن علیه نظام و نهاد های انقلابی کرد که سکوت مطلق مسئولان دانشگاه تا پایان سخنان این دانشجوی معلوم الحال جالب توجه است.
وی شعرهایش را به پوینده، سیرجانی و مختاری تقدیم کرد و آنها را شهید عنوان کرد.
معاون مالی دانشگاه نیز در اعتراض به این اقدام دانشجو و دانشجویی دیگر و سکوت مسئولان مربوطه با اعتراض خواستار جلوگیری از ادامه این برنامه شد.
سخنان موهن ح.م با اعتراض برخی از دانشجویان این دانشگاه مواجه شد و یکی از دانشجویان وقتی مشاهده کرد که سخنانشان از طرف مسئولان دانشگاه مورد توجه قرار نمی گیرد، اقدام به قطع سیستم صوتی از اتاق فرمان کرد که مدیر امور فرهنگی دانشگاهی اقدام به اخراج این دانشجوی معترض از سالن اجتماعات نمود.
وقتی یکی از دانشجویان خانم که پشت تریبون قرار گرفت و در دفاع از رهبری و انقلاب قصد صحبت کردن داشت، مسئولان دانشگاه جلو صحبت های او را گرفته و از او خواستند که فقط شعرش را بخواند و بنشیند.
این در حالی است که دانشجویان موهن علاوه بر خوانش شعر به بیان دیدگاه های سیاسی و بیانیه های حزبی خود نیز می پرداختند و تا پایان با هیچ واکنشی مواجه نشدند.
مدیر امور فرهنگی دانشگاه یاسوج در گفتوگوی تلفنی با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» گفت: من خودم این خانم را برای شعر خوانی انتخاب کردم تا پاسخی به توهین های صورت گرفته در جلسه باشد؛ و گرنه قرار نبود که این شخص به خوانش شعر بپردازد.
این در حالی است که از ابتدای جلسه که اسامی افراد قرائت می شد، نام این دانشجو نیز از طریق مجری اعلام شده بود.
برخورد دوگانه و فضای التهاب آلود شب شعر انقلاب، موجب رنجش میهمان ویژه برنامه شد و علی رضا قزوه قصد ترک جلسه به نشانه اعتراض را داشت.
علی رضا قزوه وقتی که توهین به نهاد انقلابی و سکون مسئولان دانشگاه یاسوج را دید با وجود اینکه فرصت شعر خوانی و سخنرانی اش به پایان رسیده بود، بالای سن رفت و در نقد این وضعیت به سخن پرداخت.
این شاعر انقلابی گفت: قرار نیست به بهانه خوانش شعر خود، متن و بیانیه سیاسی قرائت کنیم.
وی در ادامه با اشاره به «هو کردن» عوامل ضد انقلاب در دانشگاه لندن در یکی از سفرهای برون مرزی خود افزود: من آنجا آن عوامل ضد انقلاب را سرجای خود نشاندم اینجا که دیگر کشور خودمان است و اجازه نمی دهم با بیان حرف های ضد انقلاب و ساختارشکنانه به نظام توهین شود.
قزوه در پاسخ به مطلب عنوان شده توسط دانشجوی یاد شده که پوینده، سیرجانی و مختاری را شهید خوانده بود، گفت: شهدای واقعی ما افرادی مانند احمدی روشن و یا هزاران شهید دیگری هستند که جان خود را در راه اعتلای این نظام فدا کردند.
وی با اشاره به اینکه مسئولان دانشگاه یاسوج و معاونت فرهنگی این دانشگاه برنامهای به نام شب شعر انقلاب برپا کردند، تصریح کرد: شب شعر با محفل سیاسی تفاوت دارد و نباید به جای شعر در چنین محافلی بیانیه سیاسی ساختارشکن قرائت کرد.
معاون فرهنگی دانشگاه نیز در اقدامی پشت تریبون قرار گرفت و از اتفاق پیش آمده عذر خواهی کرد.
اما با توجه به اینکه دانشجویان متقاضی خوانش شعر از قبل نام نویسی کرده بودند و مسئولان دانشگاه نیز با افراد التهاب آفرین دانشگاه بخوبی آشنا هستند، همچنین نام افرادی که باید برای خوانش شعر پشت تریبون قرار گیرند از سوی مجری قرائت شده بود، جای سوال باقی است که چرا اجازه خوانش شعر به کسی که سابقه مشخصی در این گونه برنامه ها را دارد، در برنامه ای که به نام شعر انقلاب و با دعوت از شاعران مطرح کشوری برگزار خواهد شد، داده می شود.
چرا سرپرست دانشگاه در پاسخ به انتقاد قزوه از ملتهب بودن دانشگاه، به جای چاره اندیشی و پاسخگو بودن، آن را به گردن مدیر قبلی انداخت و بسته بودن فضای قبلی را سرپوشی بر سوء مدیریت خود قرار داد؟