به گزارش گروه سیاسی«خبرگزاری دانشجو»، مرضیه افخم، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران صبح امروز در کنفرانس خبری گفت: از این دور یا دور بعدی مذاکرات انتظار نتیجه نداریم.
وی افزود: قطعا مذاکرات متعددی برای ایجاد توافقات لازم برگزار خواهد شد. مباحث نظامی ربطی به موضوع هستهای ندارد.
افخم اظهار داشت: مقدمه مذاکرات، برنامه ملاقات و شام گذشته دکتر ظریف و خانم اشتون بوده است.
وی با بیان اینکه مذاکراتی که در پیش داریم برنامه و سلسله گفتگو و مذاکراتی را به دنبال داشته و گامهای متعددی را پیشرو خواهد داشت، گفت: گام اول این مرحله جدید تنظیم چارچوب مذاکرات و سازوکارهایی برای تنظیم گفتگو ها و توافقات مورد نظر دو طرف است لذا این مسیر طولانی و پیچیده و دشوار بوده و باید با دقت و هوشیاری طی شود و لذا اینکه در این دور یا دور بعدی منتظر توافق باشیم، چنین نیست و قطعا امروز گروه مذاکره کننده ما و 1+5 در خصوص چارچوب مذاکراتی گفتوگوها را آغاز خواهند کرد و ما امیدواریم به تدریج که مذاکرات طی میشود و قطعا دورهای متعددی خواهد داشت، مذاکرات به نتایج مورد نظر ما برسد.
وی ادامه داد: آنچه که مسلم است پیشرفتهایی در همکاریها و روابط ایران و آژانس ایجاد شده که دو طرف خشنودی خود را از این توافقات و رویکرد جدید همکاریها اعلام کردند همچنین 7 بند توافقی بین ایران و آژانس هست که در دور بعدی مذاکرات که در اردیبهشت برگزار و پیرامون جزئیات آن مذاکره خواهد شد.
سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص طرح موضوعات نظامی، موشکهای بالستیک و تعطیلی آب سنگین اراک در مذاکرات ایران و 1+5 که مکررا توسط آمریکایی ها مطرح میشود و احتمال قرار گرفتن این موضوع در دستور کار مذاکرات گفت: در خصوص برنامه مذاکراتی ما از قبل هم اعلام کردیم که در این دور از گفتوگو ها صرفا موضوعات هستهای مطرح میشود و مباحث نظامی جایگاهی در چارچوب این مذاکرات ندارند. اینکه با تبلیغات و اظهار نظر در صدد القای محورهای مذاکراتی هستند از نظر ما مردود است و قطعا با همین مواضع و رویکرد هم در وین در گفتگوها پیگیری خواهد شد لذا ما چارچوب مذاکرات را در چارچوب مباحث هسته ای میدانیم و تیم مذاکره کننده ما با حساسیت روی آن پافشاری خواهند کرد.
افخم در خصوص تحولات اخیر و ناآرامیهای بوسنی و هرزگوین تصریح کرد: وقوع ناآرامیها در بوسنی و هرزگوین باعث نگرانی ما است و ما این نگرانی را اعلام کردیم و درخواست داریم به خواست مشروع مردم این کشور احترام گذاشته شود و خواستههای آنها از طرق مسالمتآمیز مطرح و پیگیری شود چرا که معتقدیم خشونت نه تنها مشکل را حل نمیکند بلکه شرایط را بغرنجتر میکند و ممکن است به بیثباتی و ناامنی در حوزه وسیعتر کشیده شود.
وی ادامه داد: ضمن احترام به همه اقوام و قومیتها در بوسنی، حمایت خود را از استقلال و تمامیت ارضی بوسنی و هرزگوین اعلام میکنیم امیدواریم رهبران با درایت بوسنی پاسخگوی مطالبات مشروع مردمشان باشند در عین حال نباید فراموش کنیم که مردم این کشور دوران سخت و دشواری را پشت سر گذاشتند و تکرار مسیر خشونت و ناامنی نه به سلاح این کشور است و نه مردم منطقه. امید است این موضوع از طریق گفتگو در خصوص مطالبات مشروع حل و فصل شود.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در خصوص همکاریهای بین جمهوری اسلامی ایران و روسیه در روابط تجاری و اقتصادی اظهار داشت: در حوزهها و زمینههای مختلف بین دو کشور همکاریهای خوبی در حوزههای اقتصادی برقرار است و ظرفیتهای خوبی برای گسترش اتن همکاریها وجود دارد. همچنین گفتگوها و مقدماتی برای توسعه همکاریهای اقتصادی بین دو طرف شروع شده و به نظر میرسد که عزم دو کشور برای گسترش این روابط جزم شده است.
وی با بیان اینکه ورود به حوزههای جدید همکاری و استفاده از ظرفیتهای موجود برای توسعه هر چه بیشتر همکاریهای تجاری زمینه خوبی را دارد، خاطرنشان کرد: دو طرف مصمم هستند که از این ظرفیتها به خوبی استفاده کنند و اینکه این همکاری و توسعه روابط در چه قالبی و چگونه انجام شود گفتگوهای اولیهای در حال انجام است که طبعا باید در مسیرهای کارشناسی پیش برود تا شکل و مسیر همکاری مشخص شود.
وی درباره وضعیت مرزبانان ربوده شده در مرز پاکستان تصریح کرد: متاسفانه شاهد ربوده شدن 5 مرزبان کشورمان توسط گروه های تروریستی بودیم در این خصوص اقداماتی در زمینههای سیاسی و امنیتی از طرف مراجع داخلی انجام شده است و سفارت ما در اسلامآباد طی ملاقات و ارسال یادداشت برای مقامات ذیربط این موضوع را پیگیری کرده و در دستور کار قرار داده است همچنین طی دو نوبت سفیر پاکستان در تهران به وزارت امور خارجه دعوت شد.
افخم ادامه داد: یادداشت اعتراض در این زمینه به مقامات پاکستان ارسال شده و ما خواستار اقدام جدی دولت پاکستان برای کنترل مناطق مرزی و تردد اشرار و اقدامات تروریستها هستیم و خواهان این هستیم که گروههای فعال تروریستی که تردد به مرزهای ما دارند شناسایی شوند. همچنین میخواهیم عوامل ربایش مرزبانان ما هم شناسایی و تحویل مقامات ایرانی شوند و در عین حال آمادگی خود برای هرگونه همکاری در خصوص برقراری امنیت در مرزها و مبارزه با اشرار و گروههای تروریستی را با پاکستان اعلام کردیم.
سخنگوی وزارت خارجه در خصوص موضوع مطرح شده درباره ممانعت وزارت خارجه از ورود هیئت موشکی کره شمالی به ایران به درخواست آمریکا گفت: این موضوع اصلا صحت نداشته و خبرهای منتشره اساسی ندارند.
افخم در ادامه سخنان خود درباره تغییراتی که تا دو ماه دیگر در این وزارت رخ خواهد داد، تصریح کرد: وزارت امور خارجه به عنوان دستگاهی با کارگزاران متعدد که بخشی از نمایندگی ما در خارج از کشور هستند همواره شاهد تغییرات منظم سالانه است که برخی از سفرا با پایان یافتن دوره ماموریتشان به کشور برمیگردند و مجموعه ای از مدیران در یک سازوکار داخلی که پروسه انتخاب روسای نمایندگیها است برای پستهای جدید و نمایندگیهایی که خالی شدهاند، معرفی میشوند تا مراحل اداری را طی کنند لذا وزارت خارجه هر ساله این تغییرات جدید را شاهد است و در دور جدید نیز قریب به 40 تا 50 نمایندگی را داریم که سفرای ما و روسای محترم نمایندگیهای این وزارت دوره ماموریتشان خاتمه یافته است از این رو مقدمات انتصاب نفرات جدید، معرفی و انجام امور اداری مربوطه برای مستقر شده در محل مربوطه جاری است و تغییرات در این راستا است و طبعا تعبیر جایگزینی این تعداد مدیر در حوزه داخلی و استقرار در نمایندگیها و جایگزینی آنها در کشور با کلمه " تغییرات گسترده" طبیعی است. و این یک مسیر طبیعی جابجایی نیروها در وزارت امور خارجه است.
سخنگوی وزارت خارجه درخصوص تحولات اخیر آفریقای مرکزی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران از نقض حقوق بشر در کشور جمهوری آفریقای مرکزی عمیقـاً ابـراز نـگرانی نموده و افراطی گری و اعمال خشونت بـار علیه شهروندان غیر نظامی به ویژه مسلمانان را محکوم می نماید.
وی افزود: آنچه جامعه جهانی این روزها در آفریقای مرکزی شاهد می باشد متأسفانه اثرات مخرب دخالت های استعماری برخی کشورهای غربی به هدف تضمین بهره کشی و غارت منابع دراز مدت خود در کشورهای آفریقایی می باشد و سکوت و عدم دخالت نیروهای نظامی فرانسوی در آفریقای مرکزی در برابر حمله مسیحیان افراط گرا موجب افزایش خشونتها و کشتار مسلمانان بیگناه این کشور شده و زمینه را برای تجزیه قومی و نژادی فراهم نموده است.
افخم خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره معتقد به حفظ وحدت و یکپارچگی همه کشورها است و ایران از تلاش های بین المللی با محوریت سازمان ملل متحد برای بازگشت صلح و ثبات به آفریقای مرکزی خصوصاً خلع سلاح گروه های مسلح هم از مسیحیان و هم مسلمانان حمایت میکند.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران با استقبال از انتخاب رئیس جمهور انتقالی آفریقای مرکزی و توجه ایشان به انتخاب هیأت دولت از بین گروه های مختلف سیاسی و اجتماعی این کشور ، از دولت جدید انتظار دارد نهایت تلاش خود را برای اعاده نظم و آرامش به کشور به کار برده و انتخابات آزاد را در اسرع وقت برگزار کند.