آخرین اخبار:
کد خبر:۲۹۴۳۶۴
پرونده هسته‌ای در ایستگاه وین-22

عراقچی: برنامه هسته‌ای ایران هیچگاه متوقف نمی‌شود/ فرمایشات رهبر انقلاب همواره نصب العین ما خواهد بود / در این دور وارد محتوا نمی شویم

سیدعباس عراقچی، عضو تیم مذاکره کننده کشورمان در جمع خبرنگاران ایرانی گفت: توقف برنامه هسته‌ای ایران نه در گام اول، نه در گام نهایی و نه در راه حل جامع نبوده و نخواهد بود
عراقچی: برنامه هسته‌ای ایران هیچگاه متوقف نمی‌شود/ فرمایشات رهبر انقلاب همواره نصب العین ما خواهد بود / در این دور وارد محتوا نمی شویم

به گزارش گروه سیاسی«خبرگزاری دانشجو»، سیدعباس عراقچی، عضو تیم مذاکره کننده کشورمان در جمع خبرنگاران ایرانی گفت: کاری طولانی در پیش داریم و ملاک مذاکرات وین برنامه اقدام مشترک است.

 

وی افزود: مذاکرات امروز شروع بسیار خوبی برای آغاز یک روند رو به جلو خواهد بود.

 

عراقچی ادامه داد هدف از این مذاکرات رسیدن به راه حل جامع و نهایی است؛ مذاکرات طولانی و پیچیده پیش رو خواهد بود.

 

وی تاکید کرد: مذاکرات دوجانبه از ساعتی دیگر آغاز خواهد شد؛ هیچ موضوعی خارج از توافق ژنو در دستور کار نخواهد بود؛ هدف از مذاکرات وین رسیدن به یک دستور کار است.

 

عراقچی  تصریح کرد: اشتون و ظریف دو سخنرانی عمومی و کلی داشتند .

 

وی خاطرنشان کرد: دور بعدی مذاکرات بدون حضور «محمدجواد ظریف» و در سطح کارشناسی خواهد بود؛ توقف برنامه هسته‌ای ایران نه در گام اول، نه در گام نهایی و نه در راه حل جامع نبوده و نخواهد بود؛ در توافقنامه ژنو مشخص شد که مذاکرات بیشتر از یک سال نخواهد بود و همچنین برنامه هسته ای ایران در هر شرایطی ادامه پیدا می‌کند که این در بند اول توافقنامه ژنو آماده است.

 

معاون وزیر خارجه تصریح کرد: به طور مشخص در مورد دستور کار مذاکره می‌کنیم؛ همچنین منتظر هستیم انتظارات و خواسته‌های غربی‌ها را در طول مذاکرات بشنویم؛ از سوی دیگر به اظهاراتی که خوراک داخلی دارد توجه نمی‌کنیم.

 

عراقچی ادامه داد: ما منتظر شنیدن دستور کار غرب برای ادامه گفتگو ها هستیم و تاکنون هیچ برنامه خاصی برای رسیدن به راه حل جامع ارائه نشده است و تا عصر فردا بحث‌ها ادامه دارد و باید گفت در کمتر از 6 ماه هم می‌شود به جمع بندی رسید.

 

وی افزود: پیش بینی می‌کنیم مذاکرات این دور تا 3 روز به طول بیانجامد.

 

عراقچی گفت: توافق در برنامه هسته‌ای ایران اتفاق نخواهد افتاد، برچیده شدن زیر ساخت‌های هسته‌ای اصلا در دستور کار ما نیست، فرمایشات مقام معظم رهبری همواره نصب‌العین ما بوده و خواهد بود.

 

وی ادامه داد: ممکن است برخی کارگروه‌ها برای کمک به پیشرفت مذاکرات در سطح فنی به وجود آید.

 

معاون وزیر خارجه اظهار داشت: قبل از این جلسه مذاکرات دوجانبه با هیئت روسی و چینی داشتیم و عصر امروز دیدارهای دوجانبه با سایر هیئت‌ها از جمله هیئت آمریکایی خواهیم داشت.

 

عراقچی اضافه کرد: ما در مذاکرات تأکید کردیم که جمهوری اسلامی ایران مصمم است بر ادامه مذاکرات در فضای حسن نیت و این انتظار را داریم که طرف مقابل با حسن نیت و اراده سیاسی لازم وارد مذاکرات شوند.
 
عراقچی خاطرنشان کرد: ما تأکید کردیم که از نظر ما ملاک مذاکرات برنامه اقدام مشترک (توافق ژنو) است و هیچ موضوعی خارج از چارچوب این برنامه نمی تواند در دستور کار مذاکرات باشد.
 
وی با بیان اینکه اشتون در این مذاکرات عزم و اراده 1+5 را برای ادامه مذاکرات در فضای حسن نیت اعلام کرد، تصریح کرد: امیدواریم حسن نیت را در عمل و در طول مذاکرات مشاهده کنیم.
 
عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای کشور اعلام کرد: از بعدازظهر وارد ملاقات های دوجانبه خواهیم شد و بلافاصله وارد مذاکرات کارشناسی با شش کشور خواهیم شد که احتمالا فردا نیز ادامه می یابد.
 
عراقچی یادآور شد: ما درباره دستور کار صحبت می کنیم. مذاکرات مربوط به گام نهایی هنوز یک دستورکار مشخص ندارد. موضوعاتی که در دستور کار هستند، امروز بعدازظهر از سوی دو طرف بیان خواهد شد و بعد سعی می کنیم جمع بندی صورت داده و بعد به یک دستورکار واحد مورد توافق دو طرف برسیم که براساس آن مذاکرات شروع و ادامه یابد.
 
وی در پاسخ به این سوال که آیا ایران دستورکاری را ارائه کرده؟ عنوان کرد: دیدگاه هایی داریم و موضوعاتی را انتظار داریم در بحث رفع تحریم ها و همکاری هایی که در توافق ژنو مورد توجه قرار گرفته به عنوان دستور کار مذاکرات تعیین شود که اینها را در جلسه بعدازظهر بحث خواهیم کرد.
 
عراقچی همچنین گفت : نمی خواهیم وارد مذاکرات طولانی و بی نتیجه بشویم، اگر حسن نیت و اراده سیاسی لازم در طرف مقابل باشد می توان حتی در کمتر از شش ماه به جمع بندی رسید.
 
وی گفت: هدف مذاکرات و راه حل نهایی این است که نسبت به صلح آمیز بودن برنامه هسته ای ایران ایجاد اطمینان شود و در مقابل ایجاد اطمینان تحریم ها لغو شود.
 
عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای همچنین خاطرنشان کرد: واقعیت این است که برنامه هسته ای ایران صلح آمیز است و به پیشرفت خود ادامه می دهد.
 
وی گفت که حرکت به سمت سلاح هسته ای در دکترین های جمهوری اسلامی ایران نیست.
 
عراقچی درباره تشکیل کارگروه گفت: ممکن است در پایان مذاکرات این دور با توجه به تنوع و گستردگی مباحث گروه های کاری تشکیل شوند که به پیشرفت فنی مباحث کمک کنند.
 
وی تصریح کرد که در این دور از مذاکرات وارد محتوا نخواهیم شد.
 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار