به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، علی یوسفی روز گذشته در جمع دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد برگزاری مراسم دعا و قرائت زیارات منصوب به اهل بیت(ع) را یکی از روش های تعظیم شعائر دینی دانست و بیان داشت: ما باور داریم که ادعیه مذهبی نقش بیبدیلی در معرفی عقاید شیعه دارند.
وی با بیان اینکه در زیارت آل یاسین مهمترین عقاید شیعه بازخوانی و یادآوری می شود، گفت: یکی از محورهای اساسی این زیارت، بیعت و اعلام آمادگی برای کمک گرفتن از امام است.
معاون فرهنگی دانشگاه فردوسی مشهد افزود: اگر عقاید دینی در زندگی ما جاری باشد، میتوان ادعا کرد که که دین و دیانت در جامعه جاری و زنده است. ما در زیارت آل یاسین در هر حالت برای مثال قیام و قعود به امام سلام می دهیم و این مطلب بیانگر این نکته اساسی است که دین باید در تمام عرصه های زندگی ما ظهور و جلوه پیدا کند.
استفاده از تمام ظرفیتهای دانشگاه برای تقویت دین ورزی
یوسفی تصریح کرد: باید از تمام ظرفیتهای دانشگاه برای تقویت دین ورزی استفاده شود و برای این کار بسیاری کارهای نکرده وجود دارد که با نگاه تخصصی میشود انجامشان داد.
وی با بیان اینکه فرهنگ باید در تمام سطوح دانشگاه جاری باشد، بیان داشت: کار فرهنگی محدود به مکان یا عرصه خاص نیست، آنچه متاسفانه در سال های اخیر بیشتر جاری بوده، پیگیری فعالیت های فرهنگی دانشجویان و محدود به فعالیت های مذهبی بوده است و نه بر کار فرهنگی در تمام شئونات.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه فردوسی خاطرنشان کرد: ما باید دین را در تمام ساحت های زندگی دانشگاهی جاری سازیم. برای مثال در کلاس درس، رابطه احترام آمیز استاد و دانشجو، در حوزه پژوهش صداقت پژوهشگر، در حوزه مالی پاکدستی و رعایت عدالت در تخصصی منابع مالی.
یوسفی با اشاره به اینکه در سه سال گذشته برنامه مصوب فرهنگی نداشتیم و فعالیتها به صورت روزانه برنامه ریزی و انجام میگرفت، تدوین برنامه جامع را یک ضرورت دانست و گفت: در این راستا مکانهای فعالیتهای فرهنگی را ارتقا و سامان میدهیم.
وی از تقویت کانونهای مذهبی از جمله قرآن و عترت باید در همه سطوح و زمینه ها خبر داد و با اشاره به تنوع بخشیدن فعالیتهای این کانونها تاکید کرد: در این زمینه باید از جنبههای مردمی و خودجوش بهره ببریم تا تکیه بر منابع دولتی کمتر شود.
من یک اعتدال گرا هستم
معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان که درباره مواضع او در حوادث فتنه 88 پرسید، گفت: همه مرا به عنوان یک اصلاح طلب اعتدال گرا می شناسند که گاهی هم از سوی اصلاح طلب ها و هم اصول گراها به افراط در اعتدال متهم میشوم.
یوسفی افزود: من در سال 88 در مناظره ای با دکتر فیاض مواضع خودم را بطور واضح بیان کردم و این نوع مرزبندی ها را بسیار نازل و مخل فعالیت های اندیشه ای و فرهنگی در دانشگاه میدانم.
وی گفت: من دغدغه قدرت ندارم و همکاری من با نظام و وفاداریم نسبت به آن در مسئولیت های مختلف و در بیش از شش سال حضورم در دوران دفاع مقدس ثابت شده است؛ بنابراین مدافع سرسخت جمهوری اسلامی در هر شرایطی بودم؛ اما به عنوان یک منتقد سیاسی هم فعالیت داشته ام.