مشاور عالی مقام معظم رهبری گفت: کشور را باید به 41 استان تقسیم کنیم تا جمعیت در کشور پخش شود و این تمرکز که در تهران وجود دارد، از بین برود.
به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، سرلشگر سیدیحیی رحیم صفوی، مشاور عالی مقام معظم رهبری در اولین نشست مقدماتی بررسی مسئله طرح انتقال پایتخت که در دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد، گفت: مهمترین وظیفه هر دولت ایجاد امنیت و حفظ آن در شرایط تهدید است و در حکومتهای متمرکز، امنیت مرکزیت سیاسی با امنیت کل کشور (ملی) ارتباط مستقیم دارد.
وی گفت: امنیت پایدار در مرکزیت سیاسی جهت هر گونه برنامهریزی توسعهای و اجرای قوانین و اعمال حاکمیت و اقتدار دولت تا سطح مرزها و فراتر از آن و مناسبات روابط بینالملل یک اصل اساسی محسوب میشود که باید به آن توجه داشته باشیم.
مشاور عالی مقام معظم رهبری در مورد الزامات طرح انتقال مرکزیت سیاسی کشور گفت: برای این طرح مواردی لازم است که شامل عزم و اراده ملی، وحدت نظر در راس حکومت، داشتن دولتی توانمند و مقتدر همانند دولت کشور مالزی، داشتن منابع و قبول صرفهجوییهای لازم و اطمینان از مکانگزینی مناسب در ابعاد مختلف است.
سرلشگر صفوی در ادامه تصریح کرد: برای انتقال مرکزیت دولت از تهران به استان دیگر میلیاردها ریال هزینه لازم است که دولت باید در این مسیر خرج کند، البته باید قبل از انتقال پایتخت تمام مسائل و جوانب کار به درستی سنجیده و بررسی شود.
وی در مورد شاخصهای امنیتی مرکزیت سیاسی ایران گفت: وحدت مدیریت شهری یعنی توسعه و برنامهریزی در ابعاد مختلف شهری، حدود ساختارها و نهادهای اطلاعاتی و امنیتی قانونمند و وجود سازمانهای عملیاتی در حوزههای فرهنگی، سیاسی و اجتماعی از شاخص های امنیتی است که در تهران وجود دارد.
مشاور عالی مقام معظم رهبری با اشاره به طرحها و پیشنهادهایی که در زمینه انتقال پایتخت وجود دارد، گفت: به نظر میرسد طرح انتقال پایتخت با توجه به نظریات کارشناسان متوقف و مسکوت بماند، البته با توجه به سوابق آن در وزارت مسکن و دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی به نظر نمیرسد که این طرح به ثمر بنشیند.
سرلشگر صفوی به راهحلهای خود اشاره کرد و گفت: تهران، شهر ری و لواسانات به عنوان یک استان محسوب میشوند و سایر استانها از تهران جدا شدهاند، در صورتی که بخواهیم مشکل بزرگ تهران را حل کنیم باید شهر ری و لواسانات را از تهران جدا و به عنوان استانی دیگر معرفی کنیم.
وی به پیشنهادهای خود اشاره کرد و گفت: برای اینکه مشکل تهران برطرف شود باید مراکز صنعتی بزرگ مانند ایران خودرو، پارس خودرو، سایپا صنایع غذایی، دارویی و نظامی از تهران خارج شوند تا مشکلات این شهر تا حدودی مرتفع گردد.
مشاور عالی مقام معظم رهبری در ادامه تصریح کرد: عدهای از پادگانهای نظامی و مراکز جذب جمعیت نیز باید به شهرهای دیگر منتقل شود؛ همچنین مزیت سرمایهگذاری اقتصادی باید از تهران خارج گردد.
سرلشگر صفوی گفت: در مورد بررسی مسئله طرح انتقال پایتخت باید یک وحدت نظر و هماهنگی بین مسئولان و سیاستگذاران ایجاد شود، البته این سمینارها میتواند تا حدودی به حل معضل و مشکل اجتماعی که گریبانگیر تمام مردم تهران و شهرهای دیگر شده است، کمک کند.
وی در ادامه تصریح کرد: برای انتقال پایتخت از تهران به شهر دیگر 5 تا 8 سال زمان نیاز است و انتقال پایتخت اقدامی ساده و راحت نیست؛ این در حالی است که با ساماندهی تهران به عنوان یک کلانشهر میتوان تمام مشکلات موجود را برطرف کرد.
مشاور عالی مقام معظم رهبری در ادامه گفت: انتخاب شهر دیگر و مکانگزینی به بصیرت بیشتری احتیاج دارد؛ پایتخت باید به شهری منتقل شود که جمعیت آن شهر به جمهوری اسلامی وفادار باشند و همچنین آن شهر مرکز ثقل اقتصادی باشد.
رحیم صفوی به تقسیماتی که در کشور وجود دارد اشاره کرد و گفت: کشور را باید به 41 استان تقسیم کنیم تا جمعیت در کشور پخش شود و این تمرکز که در تهران وجود دارد، از بین برود.
وی در پایان گفت: سه میلیون از جمعیت شهر تهران مربوط به کارمندان است، در صورتی که مرکز ثقل سیاسی و اجتماعی تهران از میان برود این مشکل و این جمعیت فراوان نیز کاهش مییابد.
اگه طرح آقاي احمدي نژاد اجرا مي شد و مزايايي كه براي كارمنداني كه از تهران به شهرستان خود هجرت مي كردند،داده مي شد،بطور خودكار و بدون برنامه ريزي كلان و پيچيده،بخش قابل توجهي از كارمندان هجرت مي كردند.
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.