آخرین اخبار:
کد خبر:۲۹۶۰۲۳
پیشگاهی‌فرد در نشست بررسی انتقال پایتخت:

پایتخت باید منتقل شود

دانشیار جغرافیای سیاسی دانشگاه تهران گفت: از سال 65 بر روی انتقال پایتخت اقدامات کارشناسانه‌ای صورت گرفته که جغرافیدانان سیاسی ...
به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، دکتر پیشگاهی‌فر، دانشیار جغرافیای سیاسی دانشگاه تهران در اولین نشست مقدماتی بررسی مسئله طرح انتقال پایتخت در دانشگاه تربیت مدرس گفت: طرح انتقال پایتخت را می‌توان به عنوان نجات سیاسی و نجات کشور در نظر گرفت؛ برای این منظور می‌توان به کشورهای همسایه اشاره کرد که طرح انتقال پایتخت را اجرا، و نتیجه مثبت آن را در سیاست و اقتصادشان مشاهده کردند.
 
وی با اشاره به کشورهایی که طرح انتقال پایتخت را اجرا کردند، گفت: ترکیه زمانی که مستقل شد برای داشتن استقلال، پایتخت کشور را به مرکز کشور انتقال داد تا بتواند نظام خود را به صورت پایدار و مستقل حفظ کند.
 
پیشگاهی‌فر با اشاره به اتفاقاتی که در پاکستان و آلمان افتاد، گفت: در کشور پاکستان دولت تصمیم گرفت پایتخت را از کراچی به داخل کشور منتقل کند تا برای نظارت، بر تمام امور در اختیار داشته باشد؛ همچنین در آلمان بعد از فرو ریختن دیوار برلین، دولت پایتخت خود را تغییر داد و مکانی بهتر برای نظارت بر تمام امور در نظر گرفت.
 
دانشیار جغرافیای سیاسی دانشگاه تهران گفت: طرح انتقال پایتخت از سال 68 یعنی از زمان ریاست جمهوری رفسنجانی مطرح شد، ولی تمام کارشناسان می‌دانند که این طرح بعد از انقلاب اسلامی به عنوان یک طرح اساسی در کشور مطرح شده بود، اما در این سال‌ها به طرح انتقال و جابه‌جایی پایتخت توجهی نشده است.
 
وی افزود: ما به عنوان جغرافیدان یک رسالت اساسی را برعهده داریم تا اگر سیاستمداران تصمیم گرفتند مکانی را برای پایتخت انتخاب کنند ما از قبل با طرح‌ها و اقدامات کارشناسی که انجام دادیم بهترین مکان را به سیاستمداران معرفی کنیم.
 
پیشگاهی فر  با اشاره به حفظ نظام سیاسی در کشور گفت: حفظ نظام سیاسی برای تمام کشورها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، به طوری که تمام کشورهایی که پایتخت خود را تغییر داده‌اند، 17 شاخص را رعایت کرده‌اند که این 17 شاخص هر کدام موضوع یک نظریه در جغرافیای سیاسی است.
 
دانشیار جغرافیای سیاسی دانشگاه تهران ادامه داد: جغرافیدانان سیاسی به مرکز ثقل سیاسی و مرکز ثقل جمعیتی اهمیت زیادی می‌دهند و براساس این دو موضوع طرح‌ها و مراکزی را به سیاستمداران برای انتقال پایتخت پیشنهاد داده اند که این پیشنهادها در سال 65 نیز ارائه شد؛ همچنین باید در نظر داشته باشیم که شکل خاص کشور ما ایجاب می‌کند که مرکز سیاسی و جغرافیایی خاصی داشته باشیم.
 
وی در پایان گفت: سه سال است که دانشجویان دکترای رشته جغرافیای سیاسی طرحی را به عنوان جابه‌جایی پایتخت مطرح کردند که نمایندگان نیز از وجود این طرح آگاه بودند، اما در حال حاضر با توجه به شرایطی که دولت دارد و وجود دولت الکترونیک در کشور انتقال پایتخت شکل دیگری به خود گرفته است؛ این در حالی است که جغرافیدانان سیاسی می‌توانند مکان مطلوبی را برای پایتخت انتخاب کنند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار