گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ بازار نشر و کتاب طی هفته گذشته با خبرهای گوناگونی همراه بود؛ از تعطیلی کافههای تهران تا استقبال بینوایان از مخاطبان شهر کتاب. خبر اول اینکه:
14 خواستگاری پوران را ببینید!
کتاب «خواستگاری» تازهترین مجموعه داستان طنزی است که نشر آموت آن را به قلم پوران ایران منتشر کرده است. این کتاب مجموعهای از 14 داستان به هم پیوسته است که راوی تمامی آنها دختر نوجوانی است که موقعیتهای پیش آمده در امر خواستگاری مردان مختلف از خودش برای ازدواج را به زبانی طنز آمیز روایت کرده است.
پوران ایران با بیان اینکه این اثر نخستین تجربه نویسندگی او به شمار میرود، گفت: شاید گفتن این جمله به صلاح من نباشد، اما تمامی 14 داستان این کتاب واقعیت دارد و همه آنها برای خود من اتفاق افتاده است.
وی افزود: من عین رویدادی که در 14 مورد خواستگاری انجام شده از من رخ داده را در این کتاب به زبان طنز نوشتهام. در این مدتبسیاری هم از من پرسیدند که چرا طنز و چرا با خودت این کار را کردهای؟ واقعیتش این است که نمیشود با هیچ نگاهی جز طنز به این آدمها و نوع ابراز محبتشان برای خواستگاری کردن نگاه کرد.
این نویسنده افزود: البته داستانهای من با وجود ظاهر طنزشان، بسیار متاثر کننده نیز هستند، از این منظر که بسیاری از معیارهای موجود در جامعه برای ازدواج را پیش چشم ما میآورند و چارهای جز نگاه طنزآلود به این رویداد نداریم.
ایران تاکید کرد: کتاب بعدی من هم به نوعی در ادامه همین اثر خواهد بود و به سرنوشت زن راوی این داستانها و اینکه در نهایت چه تصمیمی برای خود و زندگیاش میگیرد، میپردازد.
ایران در بخشی از داستان نخست این مجموعه مینویسد: ما که همواره بابت گناه شوهر نکردن زیر ذرهبین ملت همیشه در صحنه بودیم و سوگندهای من مبنی بر نداشتن خواستگار به باور کسی نمیگنجید، یکباره دست خداوند در این مدار نمایان شد و از چپ و راست، خواستگارانی برایمان به زعم جامعه، ترشیده پیدا شد که خود مثنوی هفتاد من کاغذ است. اما نه تنها نمیخواهیم شما را از دانستن محروم کنیم، بلکه بر آنیم تا ذره ذره رفتار و کردار و بلکه پندار این عزیزان را بازگوییم تا شما امت همراه، بدانید که ما هم به اندازه خودمان خواهان داشتهایم.
گفتنی است، کتاب «خواستگاری» در 116صفحه و با قیمت 6000 تومان منتشر شده است.
«بینوایان» به استقبال مخاطبان شهر کتاب آمد
فهرست عناوین پرفروش نیمه دوم بهمن ماه در فروشگاه مرکزی شهر کتاب، عناوینی مانند «بینوایان»، «لبخند انار»، «گتسبی بزرگ» و «ضد» را نشان می دهد؛ کتابهای تاریخی که در این مدت بیشترین فروش را در میان کتابهای این حوزه داشتهاند، عبارتاند از: «تاریخچه فراماسونری»، «کودتا (28 مرداد سازمان سیا و ریشههای روابط ایران و آمریکا در عصر مدرن)»، «ما چگونه ما شدیم»، «فراماسونری جهانی (افشا و نقد فلسفه فراماسونری)» و «مشروطهشناسی»
در حوزه ادبیات داستانی هم میتوان نامهایی چون «ندای کوهستان»، «آپارتمان دریا»، «بار دیگر شهری که دوست میداشتم»، «مادربزرگت رو از اینجا ببر» و «گتسبی بزرگ» را به عنوان کتابهای پرفروش دید.
«فیهمافیه (مقالات مولانا)» و «سوانح» هم عناوینی هستند که در زمینه کتابهای دینی و عرفانی بیشترین استقبال را داشتهاند. در بخش کتابهای روانشناسی هم این عناوین بیشترین فروش را داشتهاند: «از دولت عشق»، «قانون توانگری»، «وضعیت آخر»، «حکایت دولت و فرزانگی» و «معجزه سپاسگزاری»
در میان کتابهای شعر، مجموعه شعرهای «کوتاه بیا عمرم به نیامدنت قد نمیدهد»، «تو مشغول مردنات بودی»، «باران برای تو میبارد»، «مادرد» و «ضد» به بیشترین میزان فروش دست پیدا کردهاند. «در پی معنا»، «میزگرد پروست»، «نگاهی نو به فلسفه»، «در باب طبیعت انسان» و «روسو (قدم اول)» هم پرفروشهای حوزه فلسفه هستند.
«سال سی (مجموعه عکس)»، «نورالدین پسر ایران»، «من زندهام»، «حماسه الوند» و «دیار نزدیک» هم کتابهایی هستند که در قفسه کتابهای دفاع مقدس و انقلاب اسلامی به بیشترین میزان فروش دست پیدا کردهاند.
عناوینی که در میان کتابهای علمی، بیشترین فروش را در نیمه دوم بهمن داشتهاند، عبارتاند از: «منشا انواع»، «تاریخچه زمان»، «فراسوی اینشتین»، «داستان زندگی و پژوهشهای استیون هاوکینگ» و «100 اکتشافی که جهان را تکان داد».
«حتما عکس دیگری هم هست»، «نمایه رنگ»، «دستها و چشمها»، «روی جلدهای مرتضی ممیز» و «بنیانهای طراحی در زیباسازی شهری» هم عناوین پرفروش حوزه هنر هستند.
«دانستنیهای مصور کودکان»، «فلیکس به سیرک میرود»، «ماری مامان میشود» (خالهبازی 1)، «جمجمک برگ خزون» و «کتاب چهرهسازی» نیز عنوان کتابهای پرفروش حوزه کودک است. عنواین پرفروشهای نوجوان نیز در این مدت عبارت است از: «لبخند انار»، «فقط دخترها بخوانند»، «قصههای بیدل نقال»، «250 بازی پنج دقیقهای با بچهها» و «بینوایان»
کافههایی که یکی یکی تعطیل میشوند
کافه کتاب «ترنجستان سروش» واقع در تهران که حوالی زمستان سال گذشته شروع به فعالیت کرده بود، اوایل هفته جاری و در پی اخطار کتبی اداره اماکن، تعطیل شد.
به گفته یکی از مسئولان ترنجستان سروش، این اخطار کتبی در پی شکایت اتحادیه کافهداران تهران و به دلیل آنچه تداخل صنفی خوانده شده، در کافه کتاب مذکور به مرحله اجرا درآمده است.
وی از این اتفاق اظهار تاسف کرد و گفت که تعطیلی کافه کتاب مذکور در حالی صورت میگیرد که در آن کشیدن سیگار و قلیان ممنوع بوده و تنها قهوه و چایی به مراجعان سرو میشده است.
تعطیلی کافه کتاب آن و بیکار شدن 2 نفر از کسانی که در آن فعالیت میکردند در حالی است که به گفته وی، بسیاری از مراجعان آن که عموماً اقشار فرهنگی جامعه را شامل میشوند، به سبب ناراضی بودن از فضای پُردود چایخانههای سطح شهر به چنین مکانهایی (کافه کتابها) مراجعه میکنند.
فروشگاه ترنجستان سروش وابسته به شرکتی به نام «ترنج» است که این مکان را از انتشارات سروش که زیر نظر صدا و سیما اداره میشود، اجاره کرده است. این فروشگاه در خیابان انقلاب، بین خیابان ابوریحان و فلسطین واقع شده است.
در همین حال شنیدهها از احتمال تعطیلی سایر کافه کتابها به دستور اداره اماکن حکایت دارد. با این حال محمدعلی جعفریه مدیر نشر ثالث که کافه کتاب آن جزو یکی از اماکنی بود که گفته میشد اخطار تعطیلی گرفته است، در گفتگو با خبرنگار مهر، وقوع چنین اتفاقی را تا این لحظه رد کرد.
«اینجا همهچیز موقتی است»!
کتاب «تارک» و مجموعه داستانهای « تو باشی و من» و «دولهتو» کتابهایی هستند که توسلی در کارنامه دارد و پیش از «اینجا همهچیز موقتی است» به چاپ رسانده است. این نویسنده اشاره میکند که به دلیل گذران دوران کودکیاش در سالهای جنگ، دوست دارد از آن سالها و شرایط بنویسد. این نویسنده بعد از انتشار مجموعهداستانهایش بیشتر تمرکز خود را متوجه نوشتن رمان کرده و در نهایت «اینجا همهچیز موقتی است» را راهی بازار نشر کرده است. این رمان در 39 بخش نوشته شده است.
منتخب جشنوارههای داستان دفاع مقدس، داستانک اینترنتی جنگ ونفس و رتبه دوم جشنواره مسافر ری، مقامهایی هستند که توسلی در مسابقات داستاننویسی کسب کرده است.
«اینجا همهچیز موقتی است» به عنوان دومین رمان تکتم توسلی چندی پیش از زیر چاپ بیرون آمده و به تازگی وارد بازار نشر شده است.
در قسمتی از این رمان میخوانیم:
مهرداد چنگالش را آورد جلو و از توی بشقابم یک تکه کباب برداشت. ادا در آوردم که میخواهم با قاشق بزنم پشت دستش. او هم ادا در آورد که مثلا ترسیده و دستش را کشیده. مهرداد وقتهایی که مهربان میشد واقعا مهربان بود، کمتر حالش عوض میشد. اگر آن روز قرار بود به آدم محبت کند این کار را میکرد، از هر راهی که میتوانست. رستوران رفتن ما در روزهای نامزدی هرچند کم اتفاق میافتاد ولی بجز اینکه خوش میگذشت بهانهای بود برای اینکه بابا بفهمد مهرداد اهل زندگی و خرج کردن برای خانواده است.
مهرداد میگفت: «هرچه دوست داری سفارش بده.» من همیشه کوبیده میخوردم. دلم میخواست دفعات رستوران رفتنمان بیشتر باشد تا این که یک بار غذای گران بخورم. بعدا یک بار توی دعوا بهم گفت: «خاک بر سر کوبیدهخورت. تو اصلا لیاقت زندگی با من رو نداری.»
به میز روبرو نگاه میکنم. همه دارند از همهچیز آنجا تعریف میکنند. اسکناسها را میگذارم لای جلد چرمی که صورتحساب را توی آن آورده بودند. یک اسکناس را تا میکنم و توی جیبم میگذارم برای انعام دم در. خلال دندانی از روی میز بر میدارم و از جلو میز بزرگ که هنوز دورش نشسته بودند و بلند بلند میخندیدند رد میشوم. هرچه سعی کردم کباب برگ آن مزهای را که میخواستم نداد. داشتم غذای خوبی میخوردم که هیچ مزهای نداشت و هر چه آبلیمو و سماق زدم تاثیری نکرد.
از در بیرون میآیم. مرد مسن دوباره تا کمر جلوم خم میشود و بلند میگوید: «شبتون بهخیر بانو.» اسکناس را میان دستم توی جیب فشار میدهم. لبخند میزنم و سر تکان میدهم، دستم اما از توی جیب بیرون نمیآید. تا امروز هیچوقت به پدرم پولی ندادهام. حتی مش صفدر هم از من پول قبول نمیکرد. سرم را پایین میگیرم و از جلو در رستوران رد میشوم. چند بار زیر لب با خودم تکرار میکنم: بانو، بانو، بانو.
این کتاب با 184 صفحه، شمارگان هزار و 500 نسخه و قیمت 7 هزار و 500 تومان منتشر شده است.
ارتباط آیتالله طالقانی و گروههای سیاسی کتاب شد
مرکز اسناد انقلاب اسلامی به تازگی کتابی با عنوان «آیتالله طالقانی و گروههای سیاسی» را به قلم علی کردی منتشر کرده است که به واکاوی فعالیتهای سیاسی وی در تاریخ مبارزات مردم ایران در سالهای قبل و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی اختصاص دارد.
این کتاب به گفته نویسنده آن با این فرض نوشته شده است که مناسبات و تعاملات آیتالله طالقانی با جریانهای مختلف از شفافیت یک جریان ویژه برخوردار نبوده است و ایشان در عرصه فکری و سیاسی ایران واکنشی فراجناحی داشتهاند.
این کتاب در فصل نخست خود به موضوع شخصیت طالقانی به عنوان یک روحانی سیاستمدار و فردی از جریان مذهبی مبارزین علیه رژیم پهلوی پرداخته شده است و در ادامه و در فصل دوم کتاب نویسنده به سراغ بحث در مورد رابطه دو سویه وی و جریان اسلامی توجه نشان داده است و به طور ویژه رابطه او با فدائیان اسلام را مورد توجه قرار داده است.
بخش دیگری از این کتاب به واکاوی ارتباط طالقانی با نیروهای ملیگرا اختصاص دارد که در فصل نخست به موضوع بررسی مناسبات وی با جبهه ملی و در فصل بعد به بررسی ارتباط او با نهضت آزادی پرداخته است.
نحوه ارتباط طالقانی با جریانهای التقاظی و نیروهای مارکسیست نیز موضوع سومین بخش از این کتاب است که در وهله نخست موضوع ارتباط وی با سازمان مجاهدین خلق را مورد توجه قرار میدهد و در ادامه به نوع تعامل وی نیروهای مارکسیستی میپردازد. در این بخش از کتاب نویسنده به صورت مجزا به موضوع نیروهای حزب توده و دموکرات به عنوان دو شاخه اصلی این جریان توجه نشان داده است.
کتاب «آیتالله طالقانی و گروههای سیاسی» در 248 صفحه و با قیمت 7500 تومان منتشر شده است.
واقعا نمي تونم تصور کنم وارد شهرکتاب مرکزي بشم و بوي قهوه اش نباشه که حالم رو خوش کنه، حتي اگر به خاطر قيمت هاي بالاش از خوردن محروم بمونم!