به گزارش گروه سیاسی«خبرگزاری دانشجو»، علی اکبر ولایتی با بیان اینکه حکومت بعثی عراق یک زائده نامبارک برای عراق است، گفت: مردم عراق با مردم ایران رابطهای برادرانه و خواهرانه دارند و مشترکات زیادی بین دو ملت وجود دارد.
مشاور بینالملل مقام معظم رهبری با تاکید بر اینکه هر کجا استعمار آمده است آن مناطق بعدها تبدیل به کشور شده است، گفت: فرانسویها و انگلیسیها خوی استعمارگری را در دنیا بیشتر بر عهده داشتند و زبان کشورهای ایجاد شده هم اکثرا فرانسوی و انگلیسی است.
ولایتی با بیان اینکه در بین کشورهای عربی عراق بالقوهترین کشور عرب محسوب میشود، گفت: موقعی که سایه شوم مستبدین از سر مردم عراق کنار رفت مردم و حکومت عراق رابطهشان را با ملت و حکومت ایران گسترش دادند و این رابطه رو به بهبود است.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه روابط با همسایگان در اولویت نخست جمهوری اسلامی ایران است، گفت: با توجه به اینکه ایران با 15 کشور همسایگی دارد از این امر میتوان به عنوان فرصت استثنایی استفاده نمود. زیرا داشتن این تعداد همسایه در دنیا یک مزیت محسوب میشود ولی اگر هوشمند نباشیم این امر میتواند خطرناک باشد.
ولایتی افزود: ترانزیت برای ایران مهم است زیرا از اقیانوس هند تا آسیای مرکزی و روسیه و بالتیک را میتواند در بر گیرد وبرای شبهقاره هند و آسیای جنوب شرقی نیز مورد استفاده قرار گیرد.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه از گذشته بسیاری از ایرانیها برای زیارت عتبات عالیات به عراق میرفتند و بسیاری از مردم عراق هم برای زیارت به ایران میآمدند، گفت: بعد از اینکه حکومت بعث عراق به دستور صدام به مردم مظلوم این کشور فشار آورد، ملت عراق مردم ایران را بهترین همآغوش برای خود دانستند و ایرانیان هم از آنان استقبال گرمی کردند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: بسیاری از کسانی که الان در عراق حکومت میکنند، از دوستان نزدیک و قدیمی ایران محسوب میشوند و در حقیقت آنها هم انقلابی محسوب میشود.
ولایتی اظهار داشت: وقتی حکومت عراق مردمی شد و با آراء مردم حکومت و دولت آقای مالکی تشکیل شد روابط ایران و عراق وارد فاز جدیدی از ارتباطات شد.
وی گفت: اکثریت مردم عراق شیعه هستند ولی تقسیمات حکومتی در آنجا طوری است که رئیسجمهور از بین ترکهای عراق و نخستوزیر از بین شیعیان و رئیس مجلس از بین مردم اهل سنت عرب تقسیمبندی شده است و این توزیع جمعیتی در بین نمایندگان مجلس عراق هم به همین صورت است.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: امروزه عراق به زنجیره مقاومت پیوسته است و ایران و عراق و سوریه و لبنان یک زنجیره مقاوم در منطقه و دنیا محسوب میشود. هرچند که بنای صهیونیسم این است که این زنجیره را از بین ببرد و اتفاقات سوریه و انفجارهای عراق هم به همین دلیل بود.
ولایتی با بیان اینکه راهپیمایی عظیم مردم عراق که از اربعین حسینی در دنیا سابقه ندارد،گفت:گناه مردم عراق در انفجارات روزهای عزاداری خصوصا در روز اربعین این است که بر اساس عواید خود رفتار میکنند ولی بعد از انفجارات مختلف در عراق گویی در دنیا هیچ اتفاقی رخ نداده است و دنیا واکنش لازم را نشان نمیدهد.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: جمهوری اسلامی ایران حاضر است ترانزیت بین چابهار تا سنپترزبورگ را توسعه دهد و هزینههای حمل و نقل کشورها را کاهش دهد زیرا هزینههای حمل و نقل دریایی و زمینی برای کشورهای این منطقه بسیار گران است و برای همین امر جمهوری اسلامی ایران با هندیها و روسها برای توسعه ترانزیت گفتوگو کرده است.
ولایتی گفت: برخی کشورهای منطقه تولیدکننده یا واردکننده گاز، نفت وبرق هستند که ایران حاضر است برای ترانزیت این امر به این کشورها کمک کند.
وی افزود: منافع و امتیازی که از راه ترانزیت گاز و برق و سوآپ نصیب ایران خواهد شد با هیچ چیزی قابل مقایسه نیست.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: روابط فرهنگی و اقتصادی و سیاسی بین ایران و عراق میتواند همبستگی فراوانی را بین دو کشور ایجاد کند و این همکاری و اتحاد در منطقه باعث خواهد شد تا هیچ مجموعه دیگری نتواند در آن خللی وارد کند.
وی در پایان افزود: عراق بالقوه دارای تواناییهای فراوانی نظیر آب،نفت و زمین و آفتاب است که کشورهای معدودی در دنیا از این امکانات برخوردار هستند.