کد خبر:۲۹۷۷۴۴
مرندی در مشهد:

عمل سزارین بزرگترین ظلم به کودکان و جامعه است

رئیس فرهنگستان علوم پزشکی کشور با تاکید بر اینکه سزارین عظیم‌ترین ظلم به کودکان است، گفت: در زایمان طبیعی یک ارتباط عاطفی عمیقی بین کودک و مادر ایجاد می‌شود که با عمل سزارین این ارتباط از بین می‌رود.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، مرندی امروز در سومین سمینار سراسری «رشد و تکامل نوزادان و کودکان» که در تالار ابن سینای دانشکده پرستاری مشهد برگزار شد، با اشاره به این فرموده مقام معظم رهبری که «سلامت محور همه چیز حتی عامل عروج انسان است» گفت: قبل از انقلاب در هر هزار کودک 120 کودک زیر پنج سال فوت می‌کرد؛ البته امروز نیز آمار فوت کودکان بالاست؛ اما نسبت به آن دوره وضعیت به مراتب بهتری را مشاهده می‌کنیم که در این راستا آموزش جایگاه بالایی را دارد.


وی با تاکید بر اینکه باید بر آموزش تاکید بسیار بیشتری شود، افزود: حتی این آموزش باید قبل از ازدواج به وجود آید و با توجه به اینکه سلامت بانوان بسیار حائز اهمیت است به این مسئله نیز باید توجه شود.


رئیس فرهنگستان علوم پزشکی کشور ادامه داد: اکثر اوقات به سلامت جسم توجه می‌کنیم و این در حالی است که سلامت روان بسیار مهم است و جایگاه بالایی در سلامت جامعه دارد.


مرندی افزود: تمامی ابعاد سلامت دارای اهمیت است و برای اینکه کودکی سالم داشته باشیم باید قبل از بارداری مراقبت‌های سلامت آغاز شود؛ دوران بارداری هم برای کودک و هم برای مادر بسیار مهم است.


وی با تاکید براینکه سزارین ظلم عظیمی به کودکان است، بیان داشت: در زایمان طبیعی یک ارتباط عاطفی بسیار قوری بین کودک و مادر ایجاد می‌شود که با عمل سزارین این ارتباط از بین می‌رود.


رئیس فرهنگستان علوم پزشکی ادامه داد: هنگامی که کودک به طور طبیعی به دنیا می‌آید در یک ساعت اولیه تولد با شیر مادر تغذیه می شود که این امر بسیار حائز اهمیت است؛ زیرا باعث کاهش مرگ و میر کودکان می‌شود و این در حالی است که چنانچه کودک سزارینی به دنیا بیاید 24 ساعت بعد از به دنیا آمدن با شیر مادر تغذیه می‌شود که این بسیار خطرناک است.


مرندی با اشاره به اینکه با طی کردن چنین مرحله کوچکی سلامت و شخصیت کودک در دهه‌های بعدی زندگی‌اش تامین می‌شود، تصریح کرد: ژن در تکامل کودک بسیار تاثیر دارد؛ اما بیشترین تاثیر را عوامل محیطی بر کودک خواهند داشت، سیستم عصبی در کودکان بسیار اهمیت دارد زیرا آینده کودکان به این عامل بستگی دارد که باید به این امر در دوران جنینی توجه بسیار شود.


وی با تاکید بر اینکه چنانچه به این مسائل در دوران بارداری و قبل از آن توجه شود یقینا هزینه‌های بعدی آن کاهش خواهد یافت، خاطرنشان کرد: مردان باید به این مسئله توجه داشته باشند و محیطی آرام را برای مادران فراهم کنند.


این فوق تخصص نوزاردان با اشاره به اینکه خواندن کتاب برای کودکان از شش ماهگی تاکید می‌شود تا ارتباط بین مادر و کودک عمیق‌تر شود، گفت: این عامل در ارتقای تکامل کودکان بسیار مهم است حتی بازی‌هایی که کودکان انجام می‌دهند در رشد و تکامل آنها نقش مهمی را ایفا می کند.


مرندی بیان داشت: فقر آهن و ید، در معرض خشونت و آلودگی قرار گرفتن از جمله مخاطراتی است که برای مادران و کودکان وجود دارد.
 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار