به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، خلیل حاجی پور امروز در نخستین نشست شهرسازی اسلامی و چشم انداز شهر شیراز در تالار حافظ بیان کرد: نخستین نشست شهرسازی اسلامی و چشم انداز شهر شیراز، ماحصل کار فشرده و زمان بر گروهی از اساتید دانشگاه، متخصصین و دغدغه مندان مسائل توسعه شهری شیراز است ک با هدف آسیب شناسی روندهای گذشته و همفکری در حهت حرکت به سمت توسعه شهری مطلوب و متوازن، برنامه ریزی شده است.
وی افزود: تلاش می کنیم یکی از نتایج نشست، با توجه به اشتیاق جامعه به این مباحث و همکاری صمیمانه رسانه ها، ایجاد مطالبه عمومی در جامعه برای حرکت به سمت شهری اسلامی و ایجاد محیط شهری آرامش بخش و منطق با آموز ه های دینی باشد؛ چنانکه همه ما همواره از حضور در بناهایی با معماری اسلامی احساس، آرامش می کنیم.
رئیس دانشکده هنر و معماری دانشگاه شیراز، ارتقای دانش و بینش مسئولان و مدیران شهری در رابطه با شناخت ابعاد، معیارها و مؤلفه های شهر اسلامی، تلاش در جهت دستیابی به الگوها و چارچوب های عملی در جهت تحقق پذیری مبانی و مؤلفه های شهرسازی اسلامی در چشم انداز توسعه شهر شیراز و آسیب شناسی و نقد ویژگی ها و ابعاد شهر شیراز در دهه های اخیر با هدف فراهم شدن بستر و زمینه شکل گیری توسعه متوازن و هویت مند شهر شیراز را از اهداف این نشست ذکر کرد.
حاجیپور با بیان اینکه با برگزاری این نشست به دنبال پیدا کردن متهم و بحث سیاسی نیستیم، عنوان کرد: در حال حاضر معماری و شهرسازی شیراز با واگرایی رو به رو شده است.
وی با ابراز امیدواری از اینکه این نشست باید به آشتی و پیوند بین حرفه و رشته کمک کند، بیان کرد: علی رغم همه تلاش های مؤثر در شهر شیراز اما در عرصه مدیریت شهری با ماهیت مسکن وار رو به رو بوده ایم.
دبیر نخستین نشست شهرسازی اسلامی و چشم انداز شهر شیراز گفت: امروز شهر شیراز به عنوان یکی از کلان شهرهای اصیل با چالش های محتوایی، شکلی و فرایندی متعددی روبه روست.
حاجی پور با بیان اینکه خروجی یکی از این جلسات مستند زاویه به همت سازمان بسیج دانشجویی استان فارس است، بیان کرد: امروز عدم توسعه متوازن در شیراز اتفاق افتاده که منصفانه است که این قصور را در جایگاه های مختلف بپذیریم.
وی همچنین با اشار به اینکه تداوم وضعیت فعلی شیراز، توسعه شهری پایدار همراه با عدالت اجتماعی را محقق نمی کند، افزود: وضعیت فعلی شهر شیراز منجر به شکاف طبقاتی در قسمت شمال و جنوب آن شده است.
دبیر نخستین نشست شهرسازی اسلامی و چشم انداز شهر شیراز در بخش پایانی سخنان خود با بیان اینکه با تداوم وضعیت عدم تعادل در شیراز توسعه به مقصد نمی رسد، گفت: شیراز از 50 سال قبل با شکستن بازار وکیل در دام نوسازی قرار گرفته است؛ به گونه ای که امروز بر اساس آمار مهندسین طرح بازنگری منطقه تاریخی شیراز، حدود یک پنجم منطقه بافت تاریخی شیراز را افغانه تشکیل می دهند که موجب تشکیل هسته های جرم و جنایت شده است.