علی محمد نائینی در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در ایلام، بیان داشت: امروز کشورهای غربی به افزایش قدرت نظام جمهوری اسلامی اذعان دارند و ایران را به عنوان بازیگری مهم و تاثیرگذار در تحولات منطقه ای و فرامنطقه ای قلمداد می کنند.
رفتار انتخاباتی نامزدهای ریاست جمهوری عاملی برای ارائه گفتمان مذاکره
وی افزود: در انتخابات ریاست جمهوری، سردادن شعارهایی مبنی بر بهبود وضعیت اقتصادی کشور باعث شد مردم به این نتیجه برسند که مشکلات اقتصادی کشور ریشه در ضعف های کلان مدیریتی و عدم رابطه با ملل مختلف در دنیا بویژه آمریکا دارد.
رئیس دانشکده فرهنگ دانشگاه جامع امام حسین(ع) هر کدام از نامزدهای مذکور را وابسته به اردوگاهی خاص دانست و گفت: هر کدام از این افراد با ناکارآمد جلوه دادن سیاست خارجه در دولت های قبل، پرچم گفتمان «روابط سیاسی مساوی با بهبود وضعیت اقتصادی» را به اهتزاز درآوردند و با متهم کردن جلیلی، روحانی را به عنوان ناجی ملت ایران معرفی کردند.
نائینی بیان کرد: حجت الاسلام روحانی در جلسه معارفه وزیر امور خارجه، مهمترین معضل کشور را مسئله اقتصاد دانست و تنها راه بهبود آن را روابط سیاسی با ملل مختلف عنوان کرد.
وی ارائه راهبرد اقتصاد مقاومتی از سوی مقام معظم رهبری را نقشه راهی برای بهبود وضعیت کشور دانست و تصریح کرد: ایشان با حمایت از رئیس جمهور منتخب و کابینه روحانی دست تندروی ها، کج روی ها و زیاده روی های برخی افراد را کوتاه کردند.
رئیس ستاد بزرگداشت حماسه ۹ دی ادامه داد: بوق رسانه ای، تبلیغات تحصیل کردگان داخلی و خارجی، رفتار انتخاباتی نامزدها و ده ها علل مختلف باعث شکل گیری موضع انتخاباتی مردم در سال 1392 شد.
آمریکا برای حل بحران خاورمیانه نیازمند ایران است
نائینی پیغام های آمریکا به دولت جدید را راهی برای جلب اعتماد ایران به خود دانست و بیان کرد: پیش از آغاز مذاکره، ایالات متحده ایران را با رسمی خواندن حقوق هسته ای و لغو تحریم ها بر سر میز مذاکره فراخواند و رهبر برای جلوگیری از شکاف میان مردم، دولت، جناح های سیاسی، اتاق های فکر داخلی و ولایت استراتژی نرمش قهرمانانه را ارائه داد.
وی تاکید کرد: دولت جدید با ارزیابی مطالبات عمومی مردم، استدلال شرایط موجود و موقعیت نظام به این نتیجه رسید که در مسیری گام بردارد که پیش از این آزموده نشده بود.
این کارشناس جنگ نرم تغییر شرایط قدرت غرب و چالش های پیش روی آن در حل بحران خاورمیانه را یکی از دلایل ایالات متحده در مذاکره با ایران عنوان کرد و افزود: آمریکا برای حل بحران منطقه و سوریه به ایران نیازمند است.
نائینی ارائه تاکتیک نرمش قهرمانانه از سوی مقام معظم رهبری را به چند دلیل دانست و تصریح کرد: افرادی که قصد تقابل مردم در برابر رهبری را داشتند با درب بسته مواجه می شدند و از سوی دیگر سیاست احمدی نژاد در مذاکره با آمریکا قابل قبول نبود و سعی در معرفی کردن مشایی به جای جلیلی را داشت.
رئیس دانشکده فرهنگ دانشگاه جامع امام حسین(ع) گفت: برآورد آمریکا از مذاکره با ایران به یوغ کشیدن جمهوری اسلامی بود. اگر این مذاکرات در چارچوب نرمش قهرمانانه و رعایت خط قرمزها حفظ می شد نتیجه آن برد- برد بود.
عدم توجه به تاکتیک نرمش قهرمانانه و قدرت نرم کشور دلیل شکست مذاکرات
نائینی بیان داشت: در تیم مذاکره کننده ایرانی افرادی هستند که به ادامه مذاکره با آمریکا خوش بین می باشند و ارتباط با ایالات متحده را زمینه ای برای لغو تمام فشارها و تهدیدات عنوان می کنند.
وی رفتار سیاسیون ایرانی در برابر مردم را نادرست خواند و تصریح کرد: تیم مذاکره کننده با انتشار اخباری غلط و پر و بال دادن به آن سعی می کرد از کاه، کوه بسازد و این مذاکره را نوعی فتح الفتوح جلوه دهد.
رئیس ستاد بزرگداشت حماسه ۹ دی ادامه داد: تیم مذاکره کننده ایرانی افکار عمومی مردم را با استفاده از جنگ روانی شرطی کرد و اینگونه وانمود کرد که مذاکرات در حال رسیدن به نتیجه مطلوب است؛ اما آن چه که رخ داد به بازی گرفته شدن تیم مذاکره کننده ایرانی از سوی 1+5 بود.
نائینی بیان کرد: ما در برابر کشوری قرار داریم که 35 سال آن را در مجامع بین المللی حقیر کرده ایم، چگونه در برابر دولتی که انواع نقشه های استراتژیک را در راستای براندازی نظام اعمال کرده است می توان خوش بین بود؟
وی گفت: دشمن با استفاده از جنگ نرم در حال درونی سازی این تفکر در مغز مردم ایران می باشد که فعالیت های هسته ای بسیار پرهزینه هستند و شعارهای انقلابی عاملی مخرب در راستای شکست مذاکره ایران با آمریکا می باشند.
این کارشناس جنگ نرم مهمترین عامل در منفعل ماندن مذاکرات را بی توجهی به الزامات تاکتیک نرمش قهرمانانه و قدرت نرم نظام عنوان کرد و افزود: این مذاکرات هیچ دستاوردی برای ایران به همراه نداشت؛ علاوه بر آنکه تحریم های نفتی، کالا، بیمه و بانک لغو نگردید اموال بلوکه شده کشورمان به طرز تحقیرآمیزی ارجاء داده می شود.
نائینی با بیان اینکه مذاکرات زمانی برای آمریکا سودمند است که بر اساس الگو متعامل گرا باشد، افزود: بر اساس این الگو، کشوری که با آمریکا در مذاکره است با استفاده از تهدید، تحریم و زور به آن صبغه ای درخواهد آمد که ایالات متحده می خواهد.
وی تاکید کرد: آمریکایی ها در رفتار مذاکراتی خود راهبردی با عنوان برد- برد ندارند، بلکه حریف را به نفع خود به زانو درخواهد آورد، ایالات متحده هرگز حق غنی سازی ایران را به رسمیت نخواهد شناخت در تعصب بیش از حد این کشور بر روی مسئله هسته ای ایران ذکر این نکته کفایت می کند که اگر اوباما بر تاسیسات هسته ای کشورمان راه یابد با دستان خود تمام پیچ و مهره های تاسیسات را خواهد گشود.
رئیس دانشکده فرهنگ دانشگاه جامع امام حسین(ع) با اشاره به که ایالت متحده در دستیابی به اهدافش از راهبرد خود کوتاه نخواهد آمد، بیان کرد: آنها صف سبد کالا را یکی از علل موفقیت های خود در تحریم ایران عنوان می کنند و این سبد را از محل مبلغ ناچیزی اموال بلوکه شده ایران می دانند.
اتکا به قدرت درون و پتانسیل های داخلی، راه رهایی از وضعیت موجود
نائینی بیان کرد: این مذاکرات به نتیجه نخواهد رسید؛ مگر آنکه یا آمریکا دست از اهدافش بردارد یا ایران به آرمان هایش فکر نکند و تسلیم ایالات متحده شود.
وی راه رهایی از وضعیت موجود را اتکا به قدرت درون و پتانسیل های داخلی و خودباوری و عمل به راهبرد اقتصاد مقاومتی برای کوتاه کردن دست آمریکا عنوان کرد
رئیس ستاد بزرگداشت حماسه ۹ دی آگاهی و بصیرت مردم را لازمه قطع مذاکره دانست و تصریح کرد: اگر آمریکا به تعهداتش در قبال ایران عمل نکند باید روند مذاکره را به گونه ای قطع کنیم که به وجهه ایران در مجامع بین المللی خدشه ای وارد نشود و مقصر اصلی در منفعل ماندن مذاکره، آمریکا باشد.
نائینی یکی از مولفه های قدرت نرم ایران را سیاست داخلی و خارجی خواند و گفت: حضور مردم در صحنه و تاریخ های سیاسی پایه های جمهوری اسلامی را مستحکم تر می سازد.
وی خاطرنشان کرد: گزینه نظامی و فروپاشی این نظام تا زمانی که قدرت نرم ایران روز به روز جهانی تر شود محقق نخواهد شد.