به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، نخستین همایش «زینب (س) و زینت آفرینش» عصر امروز با حضور بیش از 400 نفر از اساتید، دانشجویان و طلاب حوزه های علمیه خواهران در تالار فجر دانشگاه شیراز برگزار شد.
حجت الاسلام محمدجواد نیری، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه شیراز در این همایش به بررسی آموزه های تربیتی و خانوادگی حضرت زینب(س) پرداخت و گفت: ما باید دریابیم که عقیله بنی هاشم در چه بستری تربیت شده و مکتب تربیتی حضرت زینب (س) چگونه است.
وی افزود: این بانوی بصیر و صبور، الگوی عملی برای همگان است.
محمدحسین رجبی دوانی، مورخ و پژوهشگر تاریخ اسلام نیز در این همایش به بیان گوشه هایی از شخصیت اجتماعی- سیاسی حضرت زینب(س) پرداخت.
وی گفت: این بانوی بزرگوار درس حمایت از حقیقت و ولایت را از مادر شهیدش، حضرت زهرا(س) فرا گرفت و دلیل همراهی با امام حسین (ع) نیز همین است.
مورخ و پژوهشگر تاریخ اسلام تصریح کرد: حضرت زینب (س) با درایت و بصیرت خویش توانست جشن یزید پس از واقعه کربلا را به مجلس بزرگداشت اهل بیت (ع) تبدیل کند.
رجبی دوانی بیان داشت: بر اساس روایات، 50 نفر از 313 یار اصلی امام زمان (عج) را زنان تشکیل می دهند و این بدان معنی است که بانوان می توانند با تاسی به حضرت زهرا(س) و حضرت زینب (س) و دریافت آموزه های ولایی از ساحت مقدس آن بزرگواران به مقام والایی دست یابند.
محمدتقی آیت اللهی، از دیگر سخنرانان این همایش بود که در این مراسم به بررسی شخصیت علمی حضرت زینب(س) پرداخت.
وی عظمت حضرت زینب (س) را به علم و آگاهی آن بانوی بزرگوار دانست و خاطرنشان کرد: بزرگترین جلوه جاهلیت ستیزی بعد از بعثت حضرت محمد (ص) در قیام امام حسین (ع) تجلی یافت و ادامه این نهضت پس از شهات اباعبدالله و یاران باوفایش بر دوش حضرت زینب(س) بود.
راضیه علیخانی، دبیر همایش «زینب (س) و زینت آفرینش» در حاشیه این گردهمایی در جمع خبرنگاران گفت: این همایش توسط دفتر امور بانوان دانشگاه شیراز و با همکاری سازمان تبلیغات اسلامی فارس و معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری شیراز برگزار شد.
وی خاطرنشان کرد: حضرت زینب(س) در یکی از حساس ترین برهه های تاریخ، نقش کلیدی در احیای اسلام ایفا کرد؛ ولی ابعاد وجودی آن بانوی بزرگوار شناخته شده نیست و دانسته های ما از آن حضرت فقط از عاشورا تا اربعین 61 هجری قمری است.