مهدی برازنده در گفتو گو با خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» در مشهد با اشاره به نامه اعتراض آمیز فعالان دانشجویی دانشگاه پیام نور مشهد به فرجی دانا که« اقداماتی خلاف شرع و قانون در انتخابات انجمن اسلامی و شورای دبیران انجمنهای علمی رخ داده است» بیان داشت: شرایط کاندیداتوری در این تشکل دانشجویی طبق اساسنامه مشخص شده و افرادی که این نامه را نوشته و در رسانهها منتشر کردهاند نشان دادند که از همین ابتدا به قانون پایبند نیستند و مجری اجرا را شورای تحقیق نمیدانند.
وی با اشاره به برگزاری انتخابات این تشکل دانشجویی در 25 اسفندماه در این دانشگاه ابراز داشت: به مدت چهار روز ثبت نام از داوطلبان انجام گرفت که طی آن 40 نفر ثبت نام کردهاند که از این تعداد 12 نفر تایید صلاحیت و 28 نفر بنا بر مفاد اساسنامه این تشکل دانشجویی رد صلاحیت شدهاند.
وی افزود: رد صلاحیت شدهها دو نفر ترم آخر تحصیلی هستند، دو نفر حکم انظباطی دارند، 7 نفر درای پرونده ناقص هستند و 17 نفر نیز از مسائل آموزشی مانند مشروطی رد صلاحیت شدهاند.
مسئول شورای تحقیق بیان داشت: طی روال قانونی در اساسنامه ما در بحث ثبت نام تایید صلاحیت کاندیداها را انجام دادیم و مدت 24 ساعت، مدت اعتراض به تائید صلاحیتها توسط شورای تحقیق به دانشجویان اعلام شد که تاکنون اعتراضی از سوی دانشجویان رد صلاحیت شده به شورای تحقیق ارائه نشده است.
برازنده تاکید کرد: فرآیند تائید صلاحیت متقاضیان کاندیداتوری انتخابات شورای مرکزی انجمن اسلامی به طور کامل در اساسنامه این تشکل دانشجویی آمده است و مراجع تعیین صلاحیت کاندیداها همانطور که دراساسنامه ذکر شده معاونت آموزش پیام نور مشهد، معاونت کمیته انظباطی استان و شورای تحقیق که مسئول تایید تطابق شرایط متقاضیان کاندیداتوری با مفاد اساسنامه است، بوده است.
برازنده افزود: مواردی که باید در تایید صلاحیت مدنظر قرار بگیرد طبق ماده 2-11 فصل چهار اساسنامه نداشتن سوء سابقه کیفری افراد متقاضی، نداشتن تذکر شفاهی و کتبی از سوی کمیته انظباطی، فاقد دو ترم مشروطی متوالی، نبودن دانشجوی ترم آخر تحصیلی، معدل میانگین دانشجوی متقاضی از معدل میانگین رشته خود پایینتر نباشد، دانشجوی ترم اول نباشد، فاقد تذکر شفاهی و کتبی ازسوی حراست دانشگاه باشد، عدم مشروطی در ترم آخر تحصیلی، عضو مرکزی هیچ تشکل دانشجویی دیگری نباشد و در هیچ گونه حزب و یا دسته گروههای سیاسی فعالیت نداشته باشد آورده شده است.
وی خاطرنشان کرد: همچنین طبق ماده 12 افراد متقاضی از اعضای تشکیلاتی اعضای انجمن اسلامی دانشگاه و شرایط عضویت تشکیلاتی دانشگاه را داشته باشد، متعهد به اساسنامه بوده و مسئولیت محوله به مدت یک سال را قبول کنند.
مسئول سیاسی انجمن اسلامی دانشگاه پیام نور مشهد گفت: انتخابات انجمن اسلامی سالانه برای انتخاب شورای مرکزی برگزار میشود.
وی با انتقاد از نامه منتشر شده به وزارت علوم از سوی برخی افراد بیان داشت: شاید بهتر بود دانشجویانی که اعتراض دارند با در نظر گرفتن جایگاه این دانشگاه و این تشکل را که دارای سبقه طولانی است بدون وارد شدن به حواشی و بحثهای جناحی اعتراض خود را به صورت کتبی به شورای تحقیق می دادند.
وی خاطرنشان کرد: این عمل آنها نشان داد که از همین ابتدا آنان پایبنید به قانون و مجری اجرای آن که شورای تحقیق است ندارند در صورتی که یکی از شرایط کاندیداتوری قبول مفاد اساسنامه انجمن اسلامی است.
برازنده ادامه داد: این روزها شاهد تخریبها، توهینها و فرافکنیهای عدهای در فضای رسانه پیرامون انتخابات انجمن اسلامی هستیم و این در حالی است که «شورای تحقیق انجمن اسلامی» بر اساس قانون و طبق سنوات گذشته، پس از پایان دوره یک ساله شورای مرکزی دوازدهم انجمن اسلامی، با رای اعضای شورای مرکزی انتخاب و از تاریخ هفتم اسفندماه رسما مسئولیت این تشکل و برنامه ریزی و اجرای انتخابات شورای مرکزی سیزدهم انجمن اسلامی را به عهده گرفته است.
برازنده گفت:ما با ارسال نامهای، به مسئولین دانشگاه شورای تحقیق را معرفی کردیم و با برنامه ریزی، زمان بندی اجرای انتخابات را طبق اساسنامه در طی نامهای به شورای فرهنگی دانشگاه ارائه و تاریخ 25 اسفند ماه 92 را جهت برگزاری انتخابات به تصویب این شورا رسانیدیم تا مقدمات لازم جهت برگزاری انتخابات به پایان برسد.
دبیر شورای تحقیق انجمن اسلامی دانشگاه پیام نور مشهد در پایان گفت: همه عزیزان را به بازگشت به قانون و تمکین و پذیرش آن حتی در زمانی که بر خلاف میل آنان است دعوت میکنیم و آنها را از سوء استفاده و بازیچه قرار دادن گفتمان اعتدال گرایی در جهت بر آورده کردن خواستههای نامشروع و غیر قانونیشان بر حذر می داریم.