نقش بازار سرمایه در تحقق اقتصاد مقاومتی/ با تامین مالی بنگاههای اقتصادی میتوانیم صادرات را افزایش دهیم
روح الله میرصانعی، دبیرکل کانون کارگزاران بورس در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، از الزامات تحقق اقتصاد مقاومتی در بازار سرمایه سخن گفت و بیان کرد: تکیه اقتصاد مقاومتی به نوعی بر اقتصاد داخلی و قطع وابستگی از کشورهای دیگر در زمینههای اقتصادی است.
وی افزود: با توجه به اینکه بازار سرمایه، شرکتها و بنگاههای اقتصادی بزرگ را دربردارد، طبیعتا میتواند با جذب سرمایههای خرد و تامین مالی هر چه بیشتر و بهتر بنگاههای اقتصادی، زمینهساز این موضوع باشد، تا این بنگاهها بتوانند فعالیتها و تولید خود را رشد و توسعه دهند.
میرصانعی ادامه داد: تصور من این است که از طریق بازار سرمایه و با بزرگتر شدن بنگاههای اقتصادی و افزایش تولید، علاوه بر اینکه به نوعی نیاز داخلی کشور در زمینههای تولیدی تامین میشود، بلکه در برخی زمینهها حتی منجر به افزایش صادرات نیز خواهد شد.
وی تصریح کرد: در حال حاضر تحریمها اغلب بر روی نفت متمرکز شده است، در صورتی که میتوانیم صنایع پاییندستی را اعم از صنایع پتروشیمی، معدنی و غیره گسترش داده و بدین وسیله شاهد صادرات هر چه بیشتر در این بخشها باشیم.
دبیرکل کانون کارگزاران بورس خاطرنشان کرد: اکثر شرکتهای بزرگی که در این زمینهها فعال هستند، در بازار سرمایه قرار داشته و در صورتی که مسیر تامین مالی بهتر برای این بنگاهها فراهم شود، شاهد افزایش تولید و بهرهوری این شرکتها خواهیم بود. این مهم میسرنمیشود مگر اینکه سرمایههای خرد را تجهیز کنیم و از طریق بازار سرمایه در اختیار بنگاههای تولیدی بزرگ قرار دهیم.