گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ از فردا عید نوروز آغاز می شود. عیدی که در آن تمام مردم، از پیر و جوان، زن و مرد، حتی شاه و گدا خوشحالند. کمتر کسی است که در این روزها خوشحال نباشد. شاید کسی بیشتر و شاید فردی کمتر، ولی همه به نسبتی مسرور هستند. به هرحال طبیعت نو می شود و این تحول طبیعت، حال مردم را نیز نو می کند.
صفحه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» پرونده های ویژه ای برای عید نوروز تهیه کرده است. این پرونده ها از امروز بر روی خروجی قرار گرفته اند.
1. اهالی فرهنگ که ما را در سال 92 ترک کردند: در این مطلب طی یک شماره تمام اهالی فرهنگ که ما را در سال 92 ترک کردند و به دیار باقی شتافتند را معرفی می کند.
2. مصاحبه عیدانه: ما در روزهای گذشته از شخصیت های مهم فرهنگی مصاحبه هایی گرفته ایم. برخی از این مصاحبه ها واقعاً متفاوت هستند. مثلاً از سید جوا دهاشمی درباره بهترین عیدی هایی که گرفته و بهترین عیدهایی که گذرانده سوال پرسیده ایم. البته برخی از افرادی که پیش آن ها می رفتیم، چندان قابلیت آن را نداشتند که چنین سوالاتی را بپرسیم. اما سعی کرده ایم گفت و گوها قدری جذاب باشد. شما می توانید در روزهای فرد عید نوروز منتظر مصاحبه هایی متفاوت با قریریان، سید جواد هاشمی، نرگس آبیار و 5 نفر دیگر از اهالی فرهنگ باشید.
3. عجیب ترین اتفاقات 92: در سال گذشته اتفاقاتی در سطح فرهنگ افتاد که واقعاً عجیب بود. مدیری که هنوز دو هفته از معرفی اش نگدشته بود، استعفا داد، تقلبی که در آرای مردم در دولت یازدهم رخ داد، دخالت رییس جمهوری در انتخاب مجری صدا و سیما، اهالی ادب که با بی ادبی با هم دعوا کردند و ... اتفاقات عجیبی بودند که در سال 92 اتفاق افتادند. البته اتفاقات عجیبی نیز افتادند که مثبت بودند و در نوع خود نادر محسوب می شدند. البته باید همین جا اذعان کنیم عجیب ترین اتفاقی که سال گذشته در عرصه فرهنگ افتاد این بود که تمام اتفاقات عجیب مثبت سال گذشته که «خبرگزاری دانشجو» پیدا کرد دو مورد بیشتر نبودند و در ازای آن 8 مورد اتفاق منفی افتاد. پیشنهاد می کنیم از روز اول تا دهم فروردین هر روز عجیب ترین اتفاقات سال 92 را دنبال کنید، برایند خوبی از وضعیت فرهنگ در سال گذشته دستتان می دهد.
4. مصاحبه عیدانه سینمایی: تلاش کرده ایم با اهالی سینما نیز مصاحبه ای متفاوت داشته باشیم. مصاحبه هایی که هم قالبش متفاوت است و هم محتوایش. این مصاحبه ها نیز هر روز بر روی خروجی «خبرگزاری دانشجو» قرار خواهد گرفت.
5. قهرمانانی که در فرهنگ 92 درخشیدند: در سالی که گذشت بودند افرادی که به واقع تأثیرگذار بودند. افرادی که در همین یک سال به اندازه چند سال دیگر افراد فرهنگی توان گذاشتند و توانستند تأثیرهای خوبی در کشور بگذارند. البته برخی از آن ها تأثیرشان کمتر بود و برخی تأثیر بیشتری داشتند. نام هیچ یک را در اینجا ذکر نمی کنیم تا برایتان این نام ها عادی نشود. اما اگر خواستید قهرمانان فرهنگی سال 92 را بشناسید، روزهای دوم و چهارم فروردین به خبرگزاری دانشجو مراجعه کنید.
6. معرفی کتاب: روزهای نوروز، روزهایی است که فرصت بیشتری برای مطالعه داریم. به همین دلیل با جست و جوی فراوان کتاب هایی را پیدا کردیم که به ذائقه مخاطبان «خبرگزاری دانشجو» خوش بیاید تا آن ها را معرفی کنیم.کتاب هایی مثل «نازبالش»، «شوهر عزیز من»، «افتاب در حجاب» و ... از جمله کتاب هایی است که ما به معرفی آن ها پرداخته ایم. شما می توانید برای مطالعه این مطلب هر روز به ما سر بزنید.
7. از گیشه چه خبر: چندسالی است فیلم های نوروزی، با استقبال خوبی از سوی مردم مواجه می شود. امسال نیز فیلم هایی همچون «معراجی ها»، «چ»، «طبقه حساس» و ... . اگر خواستید از آخرین اخبار وضعیت فروش فیلم ها آگاه شوید تا متناسب با میزان استقبال مردم، فیلمی که می خواهید ببینید را انتخاب کنید، پنجشنبه های عید نوروز به «خبرگزاری دانشجو» مراجعه کنید.
8. نوروز در افغانستان: ما در ایام عید نوروز به عید نوروز در افغانستان نیز خواهیم پرداخت. روز دوم فروردین نوشتاری از محمدسرور رجایی منتشر خواهیم کرد و در آن از آدابی سخن گفته که کمتر در خصوص این کشور شنیده بودید. حیف بود این آداب را نمی دانستیم، شاید خواندن این مطلب دید شما را نسبت به افغانستان عوض کند. همچنین دو شعر نیز از شاعران این کشور که برای نوروز سروده اند، منتشر خواهیم کرد.
9. نوروز در جبهه ها: در جبهه های جنگ نیز نوروز حال و هوای خودش را داشت. گاهی شوخی هایی در آن انجام می گرفت که صحنه هایی کمیک در وسط جنگ ایجاد می کرد. خودمان که به دنبال خاطرات رزمندگان از آن دوران می گشتیم، فکر نمی کردیم صحنه هایی در نوروز جبهه ها خلق شود که مهیج تر از نوروز شهر باشد. ما برای هر روز خاطراتی را از رزمندگان جمع کرده ایم و منتشر خواهیم کرد.
10. در طول ایام نوروز حتماً شاعران مطرح کشور، متناسب با نوروز و همچنین متناسب با ایام فاطمیه، شعرهایی می سرایند و در وبلاگ و وبسایت شخصی خود قرار می دهند. ما در طول این ایام صفحات شخصی این شاعران را رصد خواهیم کرد و شعرهای جدید آنان را منتشر می کنیم. البته اولین شعر نوروزی شاعران را روز گذشته با شعری از مصطفی محدثی خراسانی کلید زدیم.
11. مصاحبه با مادران شهدا: در اواخر عید به شهادت حضرت زهرا (س) به روایت دوم نزدیک می شویم. به همین سبب با مادران شهدا مصاحبه هایی ترتیب دادیم. مصاحبه های زیبایی شده اند. سعی کرده ایم مصاحبه ها را در شأن این مادران و حضرت صدیقه طاهره (س) برگذار کنیم. شاید این مصاحبه ها که در اواخر نوروز منتشر می شوند، کمک کنند حال و حوایتان از عید به فاطمیه منتقل شود.
12. مصاحبه فاطمی: درچند روز پایانی نوروز که شهادت حضرت زهرای اطهر (س) نزدیک می شویم، با برخی افراد شاخص در این عرصه مصاحبه کرده ایم. آیت الله مصباح یزدی، رجبی دوانی و ... افرادی هستند که در روزهای پایانی نوروز می توانید انتظار مصاحبه با آن ها را داشته باشید.
انگاراز قبل اسم امسال مي دونستيد.
ار کجا فهميديد؟
ولي فرهنگي سايتتون ترکونده عيد امسال ها.
خدا خيرتون بده.
همين رويه رو ادامه بديد دل آقا شاد ميشه