به گزارش گروه بینالملل «خبرگزاری دانشجو»، سران کشورهای غرب آفریقا روز شنبه نتوانستند در خصوص موافقتنامه تجارت با اتحادیه اروپا به توافق دست پیدا کنند.
در بیانیه نهایی این نشست دو روزه که در «یاموسوکرو» پایتخت ساحل عاج برگزار شد، در این باره آمده است کشورهای شرکت کننده در نشست «جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا» دیدگاه مثبت و عمومی خود را با «موافقتنامه مشارکت اقتصادی» با اتحادیه اروپا اعلام کردند، اما برخی کشورهای عضو به ویژه نیجریه بر نگرانی های خود درباره مسائل فنی که پیامد این موافقتنامه به وجود خواهد آمد تاکید کردند.
بـه گـزارش خبرگـزاری رویترز از یاموسوکرو، «جان ماهاما» رئیس جمهور غنا که ریاست دوره ای این نشست را به عهده داشت در این باره گفت: «ما باید در خصوص موافقتنامه مشارکت اقتصادی که برای تمام منطقه ما مفید خواهد بود گفتگو و در شکوفایی و موفقیت مردم خود نقش ایفا کنیم.»
وی افزود: «این موضوع تنها زمانی محقق خواهد شد که ما در منطقه به صورت متحد عمل کنیم.»
مذاکره در خصوص «موافقتنامه مشارکت اقتصادی» دو سال پیش و بعد از آن متوقف شد که کشورهای «جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا» با لغو تعرفه های گمرکی کالاهای وارداتی به این کشورها مخالفت کردند. علت مخالفت این کشورها نیز نگرانی از آسیب دیدن صنایع داخلی و ناتوانی آن از رقابت با کالاهای وارداتی اروپایی بود.
بر اساس این موافقتنامه، اتحادیه اروپا به 15 کشور عضو «جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا» بعلاوه موریتانی، دسترسی کامل را به بازارهای این اتحادیه خواهد داد. این کشورها نیز در مقابل، 75 درصد از بازارهای خود را طی 20 سال به روی کشورهای اروپایی خواهند گشود.