زهرا نادری در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، در خصوص معرفی کانون 14 معصوم (ع) و آغاز فعالیت خود در این کانون بیان داشت: کانون 14 معصوم (ع) از سال 71 با یک کلاس و 40 شاگرد و قرآنآموز کار خود را شروع کرد که پس از استقبال زیاد خانوادهها و مردم فعالیتهای این کانون گسترش یافت.
وی افزود: من در ابتدا به عنوان مربی وارد کانون شدم و اکنون هم به عنوان مسئول کانون در خدمت قرآن و قرآنآموزان هستم.
مسئول کانون 14 معصوم (ع) در خصوص تعداد قرآنآموزان و حافظان کل گفت: بعد از اینکه در سال 71 با 40 قرآنآموز شروع به فعالیت کردم بعد از چهار الی پنج سال 400 تا 500 حافظ قرآن داشتیم من اولین مربی بودم و بعد با توجه به حجم شرکتکنندگان و استقبال برای شرکت در کانون و حفظ قرآن چند نفر مربی اضافه کردیم که این مربیها از حافظان همین کلاسها هستند.
نادری در خصوص جذب مربیها تصریح کرد: این مربیها بعد از شرکت در کلاسهای تربیت مربی جذب کانون میشوند و به عنوان مربی مشغول میشوند.
وی در ادامه در مورد شرایط سنی قرآنآموزان تصریح کرد: شرکت در کلاسهای قرآن شرایط و محدودیت سنی ندارد و از تمام مقاطع پیش دبستانی و ابتدایی راهنمایی دبیرستان و حوزه و دانشگاه و حتی مادران خانهدار در این کلاسها شرکتکننده و قرآنآموز داریم.
مسئول کانون قرآنی 14 معصوم (ع) در مورد تاریخچه تاسیس کانون تصریح کرد: کانون 14 معصوم (ع) در سال 71 با مسئولیت حاج آقا فومنی، موسس مهد قرآن با ترکیب هیئتی به نام 14 معصوم (ع) تاسیس شد که از موسسین این کانون میتوان از محسن کنگرلو، علی تاجیک، ناصر تاجیک، حسن تاجیک و محمدجعفر تاجیک نام برد. باتوجه به اینکه اعضای موسس و هیئت جزو انقلابیون بودند، حاج آقا مصطفی فومنی که روحانی این هیئت بود در زمان رژیم طاغوت دستگیر شد و بعد از آزادی از زندان مجدداً اعضای هیئت در سال 71-70 منجسم شدند و کانون را راه اندازی کردند و خرداد سال 71 برای پسرها و مهرماه 71 برای دخترها کلاس های حفظ قرآن برگزار کردیم.
وی در ادامه در خصوص تعداد شعب این کانون گفت: موسسه مهد قرآن با راه اندازی کانون 14 معصوم (ع) شعباتی در شهر تهران و حتی در شهرستان هایی مثل مشهد، قم، کاشمر، یزد، اصفهان و کاشان کلاس های حفظ قرآن دایر کردند.
نادری در مورد تعداد حافظان کل قرآن گفت: کانون قرآنی 14 معصوم (ع) از سال 71 تا کنون 100 حافظ کل قرآن دارد که در مسابقات استانی و کشوری سازمان اوقاف و حسینیه فاطمیون شرکت کرده و حائز رتبه های اول تا سوم هستند و حتی در مسابقات بین المللی نیز راه یافتند که از جمله ای افراد می توان به فاطمه شیرازی، مریم تقی زاده، سما بابایی، فاطمه اسدی اشاره کرد.
در این کانون کلاس حفظ قران، مفاهیم، تجوید، تفسیر و احکام برگزار می شود، در ضمن موسسه مهد قران در طول این چند سال کلاسهای تربیت مربی و داوری برای مربیان و حافظان توسط اساتیدی مجرب همچون استاد صیف، میرباقری، وظیفه شعاع، حاج آقا محدث برگزار کرده است.
مسئول کانون قرآنی 14 معصوم (ع) در خصوص چگونگی حفظ و اخذ مدرک تصریح کرد: کلاس های حفظ قرآن در این کانون در پنج مرحله انجام می شود، اول حفظ یک جزء که بعد از پایان آن آزمونی برگزار می شود و سپس حفظ سه جزءقرآن، بعد حفظ هفت جزء، 15 جزء و در پایان حفظ کل قرآن است که در پایان هر مرحله آزمون برگزار می شود و در پایان، حفظ قرآن آموزان تثبیت می شود و قرآن آموزان در سال اول در حفظ کل آزمون می دهند، در سال دوم حفظ کل همراه با مفاهیم و در سال سوم حفظ کل با تفسیر برگزار می شود.
وی در خصوص نحوه تدریس و کار در کلاس های کانون گفت: کلاس های آموزشی ما با استفاده از نوار استاد پرهیزگار است که وی عضو هیئت علمی کانون هم هستند. قرآن آموزان ابتدا در این کلاس ها با صورت و لحن آشنا می شوند و آیات کوتاه تر را آموزش می بینند و تلاوت می کنند و سپس با گوش کردن نوار و تکرار و تمرین به حفظ آیات طولانی قرآن کریم می پردازند.
نادری افزود: کلاس ها در روزهای پنج شنبه بعد از ظهر تشکیل می شوند و در هر کلاس بین 10 تا 15 شاگرد حضور دارند.
مسئول کانون 15 معصوم در مورد هزینه شرکت در کلاس ها گفت: هدف ما در کانون 14 معصوم(ع) آشنایی خانواده ها و بچه ها با آیات قرآن است و حضور در کلاس ها رایگان و هزینه های کانون توسط حاج آقا مصطفی فومنی و کمک های خیرین تأمین می شود.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه کلاس ها یک روز در هفته برگزار می شود، شش سال طول می کشد تا فرد حافظ کل قرآن شود که البته این بستگی به حافظه و ذهن بچه ها دارد و بودند قران آموزانی که کمتر از این زمان حافظ قران شدند، هدف این کلاس ها آشنایی با قران است و زمان اصلاً مهم نیست، بچه ها گاهی هفته ای یک صفحه قرآن حفظ می کند و گاهی هفته ای چند صفحه و طی سه سال حافظ کل قرآن می شوند که کلاسها در ساعت های 16-14و 18-16 برگزار می شود.
نادری ادامه داد: در کلاس های تفسیر موضوعات مختلف اخلاقی، مذهبی و تفسیر آیات مورد آموزش قرار می گیرند.
مسئول کانون قرآن 14 معصوم(س) در مورد فعالیت های فرهنگی کانون 14 معصوم (ع)تصریح کرد: ما در این کانون بچه ها را به اردوهای زیارتی و تفریحی می بریم، در سال 74، 14 اتوبوس از قرآن آموزان را برای زیارت حضرت معصومه(س) و مسجد جمکران به قم بردیم و در جشن ها و مناسبت ها نیز مراسم های مختلف برگزار می کنیم.
وی ادامه داد: در این کانون که هم اکنون در موسسه مهد قرآن تشکیل می شود، شورایی به نام «شورای جوانان» داریم متشکل از 15 تا 16نفر از اعضای کانون که کار این شورا به این شکل است که یک کتاب را انتخاب می کنند و به صورت جزوه در اختیار قرآن آموزان قرار می دهند و بعد از گرفتن آزمون از این کتاب به برندگان و تمامی شرکت کنندگان جوایزی اهداء می شود که تمام این جوایز از طریق کمک خیرین تهیه می شود.
نادری در خصوص هزینه دریافتی مربیان گفت: تمام مربیان این کانون بدون دریافت هزینه ای به آموزش مشغول هستند و از حافظان هم هیچ هزینه ای دریافت نمی شود.
مسئول کانون قرآن 14 معصوم(س) ادامه داد: کانون 14 معصوم(ع) به عنوان اولین مهد قرآن با 22 سال سابقه بزرگترین مشکلش نداشتن مکان است، ما و اعضای این کانون دوست داریم از خودمون یک مکان مستقل داشته باشیم؛ چرا که توانایی این را داریم که اگر از نظر مالی حمایت شویم، می توانیم تبلیغ بیشتری در زمینه قرآن و فعالیت های قرآنی داشته باشیم و جوانان بیشتری را جذب قرآن کنیم. با توجه به موقعیت هایی که در جامعه ایجاد شده و تبلیغ هایی که بهائیت و وهابیت، شیطان پرستی و بی دینی با حمایت هایی که می شوند در صدد به انحراف کشیدن جوانان هستند، اگر از نظر مالی حمایت شویم می توانیم توانایی جذب بیشتری از جوانان را داشته باشیم.
وی در مورد اثرات قرآن بر زندگی گفت: فرزندان بنده از جمله پسرم حافظ و قاری قرآن و دو دخترم نیز از حافظان و مدرسان قرآن کریم هستند و نور قران باعث شده که نوه های بنده نیز از حافظین قرآن کریم باشند که همه این عنایات مدیون خدا و ائمه و حمایت های علی اصغر نادری، همسرم می باشد.
وی در پایان در پیامی تصریح کرد: قرآن مناسبترین وسیله برای مقابله با شبیخون فرهنگی است که با عمل کردن به این کتاب آسمانی و کمک به آشنایی دیگران با آموزش های قرآنی می توان بلندترین گام را در مقابله با شبیخون فرهنگی از سوی دشمن برداشت.
لازم به ذکر است؛ کانون قرآنی 14 معصوم(ع) در مسجد فومنی واقع در خیابان خراسان مشغول خدمت رسانی به قرآن و قرآن آموزان و مشتاقان قرآن است و از برنامه های سال جاری این کانون می توان به برگزاری کلاس های مهدویت اشاره کرد.