به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، مصطفی کواکبیان دبیر کل حزب مردمسالاری در نشست خبری حزب متبوعش که صبح امروز شنبه در دفتر روزنامه مردمسالاری برگزار شد یکی از دلایل برگزاری این کنفرانس خبری را محرومیت از مراکز قدرت عنوان کرد و اظهار داشت: ما دوازدهمین کنگره خود را در بهمن ماه سال 92 با حضور بسیاری از فعالان سیاسی برگزار و قطعنامه 10 صفحهای را هم منتشر کردیم.
کواکبیان افزود: ما بر اساس مصوبه کنگره در مورد اصلاح قانون احزاب که پیشنویس آن را وزارت کشور داده بود نامهای را به وزارت کشور ارسال کرده و 10 مورد را از آن پیشنویس مورد بررسی قرار دادیم.
دبیر کل حزب مردمسالاری ضمن استقبال از قانون احزاب تصریح کرد: اساسا انتخابات کشور بدون توجه به رقابتهای حزبی نمیتواند به تقویت توسعه سیاسی منجر شود. از این رو ما باید به این سمت برویم که انتخابات جدی شود.
وی با بیان اینکه حتی کشورهای همسایه نیز در انتخابات پارلمانی به جای اشخاص به احزاب رأی میدهند، گفت: اولین بحث ما در این موارد این بود که کسب قدرت مستلزم برپایی انتخابات است.
کواکبیان ضمن انتقاد از عدم توجه به بحث خانه احزاب در پیشنویس قانون احزاب ادامه داد: ما همچنین پیشنهاد کردیم که نمایندهای از سوی احزاب در کمیسیون ماده 10 صدور پروانه حضور داشته باشد و در عین حال گفتیم برای کسانی که حقوق سیاسی احزاب را نادیده میگیرند باید مجازات در نظر گرفته شود.
این فعال اصلاحطلب نادیده گرفتن مفهوم جرم سیاسی و عدم تفکیک آن با جرم امنیتی را یکی دیگر از موارد مورد توجه این حزب در نامه به وزارت کشور عنوان کرد و گفت: نکته دیگر در این نامه انتقاد از این موضوع بود که برای احزاب منحل شده حق دفاعی در کمیسیون ماده 10 پیشبینی نشده است.
وی عدم توجه صدا و سیما به فعالیت احزاب را یکی دیگر از موارد مورد اشاره در نامه مردمسالاری به وزارت کشور برشمرد و یادآور شد: رسانه ملی هیچ خبری از کنگره 500 نفری حزب ما انعکاس نداد.
کواکبیان با بیان اینکه تکلیف دارایی احزاب منحل شده هیچ ضوابط مشخصی ندارد، تصریح کرد: ما همچنین درباره افرادی که حزب نداشته و کار باندی میکنند هم اظهار نظر کردیم؛ گفته میشود رئیسجمهور سابق هنوز با وزرایش دیدار میکند و به صورت غیررسمی کار تشکیلاتی دارد و از طرف دیگر برخی از این باندها در وزارتخانهها با امکانات دولتی فعال هستند که باید برای این موضوع تدبیری اندیشید.
دبیر کل حزب مردمسالاری ادامه داد: اینکه برخی از عناصر خودسر و بیمسئولیت مانع از فعالیت قانونی احزاب میشوند از دیگر مواردی بود که ما در این نامه به آن اشاره کردیم و خواستار جلوگیری از اقدامات آنها شدیم.
وی ضمن انتقاد از بینتیجه ماندن راهاندازی مجدد خانه احزاب خاطر نشان کرد: ما برای راهاندازی خانه احزاب در دیدارهای جداگانهای با وزیر کشور طرحهایی را ارائه کردیم و بنده خودم گفتوگوهای جداگانهای را نیز با مسئولان وزارت کشور داشتم هر چند موانعی در این زمینه وجود دارد و وزارت کشور باید با اراده جدیتری در این زمینه عمل کند هر چند بخشی از این قضیه به احزاب باز میگردد.
کواکبیان در ادامه از برنامهریزی حزب متبوع خود برای فعالیتهای سال 93خبر داد و افزود: یک برنامه ما شامل همایش فصلی، اردوی تابستانی، مراسم افطاری و کنگره حزب است.
وی اظهار داشت: ما دو برنامه فوقالعاده در این زمینه داریم که یکی همایش 19 تیر ماه همزمان با ماه مبارک رمضان و دیگری همایش 5 آذر است که در آن در خصوص مباحث مختلف فضای سیاسی و برنامه ورود اصلاحطلبان به انتخابات مجلس دهم بحث خواهیم کرد.
دبیر کل حزب مردمسالاری با تأکید بر اینکه ما به عنوان حزب مردمسالاری برنامه جدی برای انتخابات مجلس دهم داریم و به دنبال تشکیل فراکسیون مردمسالاری در مجلس دهم هستیم، تصریح کرد: ما در این زمینه 8 همایش مربوط به مناطق 8 گانه پیشبینی کردهایم که با حضور افراد صاحبنظر در مناطق مختلف کشور برگزار میشود.
وی همچنین از برگزاری 31 همایش مربوط به استانهای مختلف خبر داد و متذکر شد: ما ابتدای همایش مناطق را برگزار کرده و سپس افرادی را برای همایش استانی انتخاب میکنیم و این همایشها از ابتدای اردیبهشت تا انتهای اسفند ماه به صورت هفتگی برگزار خواهد شد.
این فعال اصلاحطلب با بیان اینکه مجالس 9گانه قبلی، فراکسیونها بیشتر جنبه ائتلافی و جناحی داشتند و حزبی، افزود: ما در انتخابات پیش رو برای همه استانها برنامه خواهیم داشت چرا که ما در زمان انتخابات ریاست جمهوری یازدهم نیز از جمله احزابی بودیم که از ابتدا پای کار آمدیم.
وی با یادآوری انتقاد اصلاحطلبان از حضور حزب مردمسالاری در انتخابات مجلس نهم و هجمه به خاتمی به دلیل رأی دادن، تصریح کرد: در حال حاضر دیگر چنین فضایی وجود ندارد هر چند در فروردین ماه سال گذشته برخی هنوز با صندوق رأی آشتی نکرده بودند.
کواکبیان اضافه کرد: سخنران ویژه همایش بهمن ماه سال 91 آقای روحانی بود که از همان جا برای انتخابات نیز اعلام حضور کرد و از این رو ما برای انتخابات مجلس دهم نیز برنامهریزی جدی خواهیم داشت هر چند به دنبال ائتلاف اصلاحطلبان نیز هستیم اما فعلا بحثهای حزبی خود را پیگیری میکنیم.
دبیر کل حزب مردمسالاری با اشاره به طرح «ائتلاف ملی اصلاحطلبان معتدل» موسوم به طرح امام گفت: این طرح را ما در روزهای منتهی به انتخابات پیگیری خواهیم کرد.
وی در ادامه 5 ویژگی را برای نمایندگان ملت برشمرد و به لزوم تخصص، کارآمدی، تعهد به انقلاب و نظام، شجاعت، قاطعیت و پاکدستی اشاره کرد و یادآور شد: کسانی که اندیشه اصلاحطلبی و تحول خواهی دارند باید این ویژگیها را پیگیری کنند.
کواکبیان ادامه داد: ما برای مجلس دهم باید یک خانهتکانی انجام دهیم چرا که اصولگرایان 3 دوره حاکم بوده و باید استراحت کنند و از این رو فضا را باید به اصلاحطلبان معتقد به خط امام بسپارند.
رئیس جبهه اصلاحطلبان ضمن انتقاد از رابطه مجلس با دولت به بحث مذاکرات پرداخت و اظهار داشت: ما در مجلس هشتم مذاکرات هستهای را خط قرمز میدانستیم و هیچگاه از جلیلی نپرسیدیم که چرا شما با خانم اشتون اینطور بحث میکنید.
وی با بیان اینکه مجلس در 3 ماهه اول دولت یازدهم 3 کارت زرد به وزرا داد در عین حال گفت: نظارت حق نمایندگان است اما سؤالات کارشناسی نبوده و بیشتر جنبه جناحی و خطی دارد؛ مثلا میگویند چرا یکی از وزرا با رئیسجمهور اسبق دید و بازدید نوروزی داشته است.
کواکبیان در بخش پرسش و پاسخ در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا ورود زودهنگام به بحث انتخابات را مانع پیشرفت جامعه نمیدانید، گفت: ما دولت نیستیم، این دولت است که نباید به صورت زودهنگام به بحث انتخابات ورود کند از این رو ما به عنوان حزب برنامه یک ساله خود را مطرح میکنیم و از اواسط سال 94 به بحث اصلی انتخابات میپردازیم چرا که از هم اکنون ورود به این موضوع زود است.
دبیر کل حزب مردمسالاری درباره اینکه آیا در انتخابات 94 نامزد میشوید یا خیر، یادآور شد: بنا داریم برای انتخابات مجلس دهم فعالیت جدی حزبی داشته باشیم و اگر در ماههای آخر به نتیجه برسیم حضور پیدا خواهم کرد اما اینکه از تهران کاندیدا میشوم یا سمنان فعلا مطرح نیست.
وی در پاسخ به سؤالی که شعار و اهداف حزب مردمسالاری برای انتخابات آینده مجلس چیست، خاطر نشان کرد: ما در مدت اخیر به اندازه کافی درباره روابط خارجی شعارهایی را دیدهایم و از این رو باید یک مقدار به بحث مقابله با فساد مالی پرداخته شود و این امر نیاز به ساز و کار قانونی دارد که مجلس باید آن را پیگیری کند.
کواکبیان با اشاره به وضعیت نامعلوم 10 پرونده کلان مالی از جمله پرونده بیمه و تأمین اجتماعی خاطر نشان کرد: زیبنده نظام نیست که ما چنین پروندههایی را داشته باشیم و یک مجلس شجاع و کارآمد باید با این قضیه برخورد کند.
دبیر کل حزب مردمسالاری در پاسخ به سؤال یکی از روزنامههای زنجیرهای اصلاحات مبنی بر اینکه حزب مردمسالاری چقدر در حمایت از گفتمان دوم خرداد موفق بوده است، یادآور شد: اصلاحطلبی از ضروریترین مباحثی است که باید در کشور دنبال شود و اگر اصلاحطلبی به معنای به سامان کردن امور نابسامان باشد باید دانست که هنوز امور نابسامان در کشور وجود دارد اما ما در عین حال هیچگاه اصلاحات فرا نظام نخواستهایم و از طرفی پرچم اصلاحات را هم بر زمین نمیگذاریم.
وی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه گفته میشود برخی اصولگرایان به رد صلاحیت اصلاحطلبان چشم دوختهاند، اظهار داشت: ما در 24 خرداد 92 تجربه بسیار خوبی داشتیم و رهبری نظام 3 نقطه اساسی را درباره حقالناس بودن آرای ملت، منع دخالت نیروهای سپاه و بسیج در انتخابات و عدم ورود تریبونهای بیطرف از جمله ائمه جمعه مطرح کردند و این دستاوردها باید در انتخابات مجلس دهم نیز مورد توجه قرار گیرد.
کواکبیان شورای نگهبان را حافظ و نگهبان آرای همه نامزدها دانست و تأکید کرد: شورای نگهبان باید بر اساس مرّ قانون عمل کند هر چند که بنده هنوز برای رد صلاحیتم جواب نگرفتهام، چطور جلیل رجل سیاسی شناخته شد اما من اینطور نبودم هر چند که این حق شورای نگهبان است و ما هم تمکین کردیم اما در انتخابات مجلس بحث رد صلاحیت مطرح است نه احراز صلاحیت و لذا حتما باید دلیل آن را بگویند.
این فعال اصلاحطلب در خصوص ائتلاف اصلاحطلبان با دولت اظهار داشت: دولت اصلا در انتخابات مجلس دهم دخالت نکند البته ممکن است احزاب طرفدار دولت وارد انتخابات شوند و این حقشان است اما بزرگترین مسئولیت دولت ظرفیتسازی برای مشارکت و انتخابات سالم است.
وی در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس درباره اینکه آیا محوریت عارف را اصلاحطلبان برای انتخابات مجلس قبول دارند یا خیر، تصریح کرد: اینکه از الان سرلیست مشخص کنیم پخته نیست چرا که شاید کسی قویتر از این افراد بیاید البته او در این انتخابات فعال است و از سوی دیگر باید توجه کرد که باید در سراسر کشور فعالیت گسترده داشت.
کواکبیان در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه نظر شما درباره انتقاد اخیر کرباسچی از اصلاحطلبان به خاطر سهیم نشدن در شکستهای دولت چیست، اظهار داشت: اینکه ما بگوییم دولت روحانی، دولت اصلاح طلبان است نه خودش چنین باوری دارد و نه ما اعلام کردیم؛ دولت مدعی فراجناحی بودن است و روش اعتدال را نیز پیگیری میکند اما کسانی که در دولت هستند حتما پای مسئولیت خود میایستند و اگر شکست هم بخورند همانها مسئولیت خواهند داشت اما فعلا باید به این دولت کمک کرد تا وضعیت دولت نهم و دهم تکرار نشود چرا که ما به اندازه کافی از نوع مدیریت افرادی همچون احمدینژاد ضرر کردهایم لذا هرگاه به بررسی عملکرد دولت یازدهم میپردازیم یاد دولت قبل افتاده و به آرامش میرسیم.
دبیر کل حزب مردمسالاری تأکید کرد: البته اینطور نیست که وضعیت فعلی مطلوب باشد و ممکن است ما انتقاداتی را هم داشته باشیم که آن را از طریق ارگان حزب مطرح میکنیم.
وی در خصوص حضور احمدینژاد در انتخابات آینده و جذب آرای مردم با روشهای پوپولیستی عنوان کرد: عوامل متعددی در مشارکت سیاسی مردم مؤثر است و بخشی از آن به ماههای منتهی به انتخابات باز میگردد. احمدینژاد به اندازه کافی در بین تودههای محروم اثرات نامطلوب گذاشته و نمیشود گفت که نام و شعار او برای مردم جذابیت دارد اما اساسا نباید به طرفداران دولتهای قبلی اجازه چنین فضاهایی را داد و اشخاص میتوانند از لیست احزاب استفاده کنند.
وی تأکید کرد: اگر احمدینژاد به دنبال فعالیت سیاسی است باید مردانه یک حزب تشکیل دهد و در این صورت ما نیز از حزب احمدینژاد استقبال میکنیم هر چند اصولگرایان که 8 سال از او حمایت کرده بودند الان معتقدند از نوع مدیریت او جدا هستند لذا امیدواریم رئیسجمهور سابق نیز حزب تشکیل دهد.
کواکبیان بحث دیدار وزیر ارشاد با خاتمی را مورد اشاره قرار داد و یادآور شد: این حاشیهها در شأن آنها نیست و مجلس باید به دنبال حل مشکلات مردم برود.
این فعال سیاسی در ادامه بحث قطعنامه پارلمان اروپا را مورد توجه قرار داد و افزود: پارلمان انگلیس نیز اخیرا قطعنامهای علیه ما در بحث حقوق بشر صادر کرد هر چند قطعنامه اخیر نیز بخشهای مداخلهجویانهای دارد که ما آن را محکوم میکنیم. اینکه بگویند انتخابات ما دچار مشکل است و استانداردهای دموکراتیک ندارد دخالت در امور کشورمان بوده و قابل قبول نیست.
وی ادامه داد: این قطعنامه بخشهای ایدئولوژیکی نیز دارد، ممکن است در اروپا هجنسگرایی آزاد باشد اما آنها نمیتوانند نظر خود را به همه کشورها تعمیم ندهند لذا این موارد در قطعنامه اخیر پارلمان اروپا سخیف است.
کواکبیان در عین حال گفت: بحث درباره گفتوگو و درخواست دفتر برای اتحادیه اروپا که در این قطعنامه مطرح شده از مواردی است که وزارت امور خارجه باید آن را بررسی کند؛ اگر وزارت خارجه دیدار با اپوزیسیون را نیز به مصلحت بداند این درخواست قابل بررسی است و نباید مخفیانه این کار را انجام دهند از این رو کار اشتون در سفر به تهران خوب نبود.
دبیر کل حزب مردمسالاری با اشاره به اقدام وزارت خارجه و وزیر امور خارجه کشورمان در واکنش به قطعنامه پارلمان اروپا تأکید کرد: این قضیه تأثیری در روند مذاکرات هستهای ندارد و پارلمان اروپا نیز در قد و قوارهای نیست که به ما توصیه حقوق بشری کند لذا احزاب و مطبوعات باید این موضوع را محکوم کنند.
وی با مثبت ارزیابی کردن طرح برخی از نمایندگان به هیأت رئیسه در بحث قطعنامه پارلمان اروپا گفت: آنها میخواهند که ما مذاکره را نیمه کاره رها کنیم که مدعی شوند ما به دنبال مذاکره نیستیم لذا اگر اروپا به دنبال توسعه روابط است باید بداند این اقدامات آن رابطه را مخدوش میکند لذا امیدواریم بین مسئولان اروپایی و دستگاه دیپلماسی ما تعامل خوب و مثبتی صورت گیرد.
کواکبیان با تأکید بر اینکه برای حل مشکلات اقتصادی در داخل نباید همه چیز را به بحث هستهای گره زد به تأکید رهبر انقلاب بر لزوم پیگیری اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت: اگر ما از جنبههای اقتصادی غافل شویم بعد از مدتی مردم ناامید میشوند.
این فعال اصلاحطلب درباره فشار برای انصراف مردم برای دریافت یارانه نیز اظهار داشت: دولت هرگز به صورت اجباری به دنبال حذف یارانهبگیران نیست و حساب شخصی افراد خط قرمز آنهاست اما تأکید دارد که مردم داوطلبانه انصراف دهند تا این درآمد توزیع شود و آن را در بخشهایی همچون بهداشت و حمل و نقل به کار بگیرد.
وی گفت: دولت قبل برای تأمین هدفمندی یارانهها به همه جا ناخنک میزد و این باعث بیانضباطی مالی شد اما خوشبختانه دولت یازدهم از لحاظ قانونمداری عملکرد خوبی داشته است.
وی درباره رفع حصر یادآور شد: شورای عالی امنیت ملی تصمیمی که درباره کروبی و موسوی گرفته را باید لغو کند از این رو کشاندن این مسئله به دستگاه قضایی به مصلحت نیست و باید توجه داشت مصوبات شورای عالی امنیت ملی با اجازه رهبری ابلاغ میشود و در این زمینه نیز باید با کسب نظر رهبری عمل کرد.
کواکبیان خاطر نشان کرد: ادامه حصر از نظر ما به مصلحت نیست اما زمان رفع حصر را شورای عالی امنیت ملی باید بررسی کرد و این از نظر توسعه سیاسی و تفاهم ملی اثرگذار است.
دبیر کل حزب مردمسالاری در پایان در خصوص موضوع نظارت استصوابی نیز تصریح کرد: این موضوع باید بررسی شود و در این زمینه حتما باید بر اساس قانون عمل شود.