مجتبی بیگدلی، رئیس انجمن انبوهسازان مسکن در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، در خصوص وضعیت بازار مسکن در سال 93 گفت: متاسفانه مسکن و صنعت ساختمان وارد یک رکود شده و هر زمان که از رکود خارج گشته، یک آرامش قبل از طوفان بوده است.
وی افزود: داستان رکود یک منحنی سینوسی است که مرکز آمار، بانک مرکزی و دستگاههای پژوهشی این آمار را دارند؛ این رکود دارای یک فرایند مشخص است.
بیگدلی ادامه داد: به نظر میرسد که این فضا، یک آرامش قبل از طوفان است. ابتدا بازار سوت و کور است، اما به یک مرتبه سونامی افزایش قیمتها به وجود میآید.
رئیس انجمن انبوهسازان مسکن با انتقاد از فعالیتهای صورت گرفته در حوزه مسکن و شهرسازی بیان داشت: با توجه به اینکه در دو سال گذشته هیچ کاری برای تولید مسکن و حمایت از انبوهسازی در کشور انجام نشده، بازار مسکن از وضعیت خوبی برخوردار نیست.
با بیبرنامگی وزارت راه و شهرسازی، امسال شاهد افزایش قیمت مسکن خواهیم بود
دبیرکل جامعه اسلامی کارآفرینان کشور در ادامه اضافه کرد: با توجه به اینکه امسال با اجرایی شدن فاز دوم هدفمندی یارانهها، تمامی قیمتها بین 40 تا 50 درصد افزایش پیدا خواهد کرد، در صورت نبود برنامهای صحیح، در بازار مسکن نیز با یک افزایش قیمت 40 درصدی مواجه خواهیم شد.
وی تصریح کرد: ما از این وضعیت خوشحال نیستیم؛ چرا که تا کنون هیچ کاری انجام نشده. وام تولید، وام خرید، سیستم ارائه زمین جهت انبوهسازی و در کل تمام فرایندهای تولید ساختمان تعطیل شده است و وزارت راه و شهرسازی نیز هیچ انگیزه و نقشه راهی برای بهبود اوضاع در دست ندارد، پس یقیناً امسال با یک افزایش قیمت حداقل 40 درصدی مسکن روبرو خواهیم بود.
پیشنهادهایی برای خروج بازار مسکن از رکود فعلی و بهبود شرایط
رئیس بنیاد توسعه مسکن با ارائه پیشنهادهایی جهت بهبود شرایط وخیم بازار مسکن اظهار داشت: در حال حاضر انبوهسازی مسکن یک نیاز بالفعل است. ما سالیانه به 1.5 میلیون مسکن نیاز داریم.
وی تاکید کرد: ما باید وامهای تولید و خرید را راه بیندازیم. لازم است زنجیره تخصیص زمین برای انبوهسازی دوباره عملیاتی شود؛ نهادهایی که در ارتباط با صدور پروانه و مجوزهای مرتبط با ساختمان مسئول هستند نیز باید مامور شوند تا شرایط را تسهیل کنند و فردای سونامی محصولی برای مقابله با افزایش قیمتها داشته باشند.