آخرین اخبار:
کد خبر:۳۰۷۹۵۰
کمالوندی در دانشگاه علامه طباطبایی:

در شأن کمیسیون اصل 90 نیست که در مسائل ریز ورود کند/ مذاکره کننده به خاطر خودش هم که شده دنبال دستاورد است!

سخنگو و معاون راهبردی و امور مجلس سازمان انرژی اتمی گفت: مذاکرات به سختی صورت می گیرد. زیرا 6 کشور قدرتمند دنیا هستند و حتی مذاکره‌کننده به خاطر خودش نیز که شده به دنبال دستاورد است.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو»، بهروز کمالوندی، سخنگو و معاون راهبردی سازمان انرژی اتمی در همایش «توافقنامه ژنو به کدام سو» که صبح امروز در دانشکده ادبیات دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد به سخنرانی پرداخت.

 

 کمالوندی با بیان اینکه کشور ما به دلایل مختلف در شرایط ویژه‌ای قراردارد و مدام با تهدید و فرصت روبرو است، گفت: با چالش های روبرو هستیم که عمدتاً از نوع چالش اقتدار است، کشور ما در جهان قدرتمند و تأثیرگذار است و چون مورد علاقه برخی نیست، تلاش می کنند چالش های را ایجاد نمایند، منابع قدرت ما حاصل مؤلفه های ایدئولوژیکی و تأثیرگذاری در قدرت نرم است که یکی قدرت های مادی و منابع است.

 

 وی در ادامه افزود: اگر آرمان و ایده نداشته باشید قدرت های بزرگ با شما کاری ندارند اما اگر قدرت و ایده داشته باشید و دارای تأثیرگذاری باشید حتماً جلوی شما رامی گیرند، کشور ما به لحاظ جغرافیایی ایجاد می کند تا تأثیرگذاری داشته باشد زیرا در جای مهمی واقع شده و ایدئولوژی دارد در این رابطه یکی از مؤلفه های قدرت تکنولوژی است عمده توان ما از آرمان های انقلاب نشأت می گیرد در ابتدای انقلاب 20 هزار دانشجو اما امروز 5 میلیون دانشجو داریم و متوسط سن دانشمندان ما بین 25 تا 30 سال است که نشان می دهد همه سرمایه گذاری ها بعد از انقلاب صورت گرفته است.

  

کمالوندی درباره دو شاخص غلبه بر بحران ها خاطرنشان کرد: راسخ و مقاوم بودن، همچنین استفاده از ظرفیت های خرد و عقل بسیار مهم است. همانگونه که رهبری می فرمایند باید در سیاست سه اصل عزت، حکمت، مصلحت مورد توجه قرار گیرد، درحال حاضر هر سانتریفیوژ فعلی ما حدود 20 برابر قبل شده است و دشمنان نمی‌خواهند ما پیشرفت کنیم درباره مسائل کلان کشور به جایی رسیده ایم که ظرفیت های آن از بالقوه به بالفعل دربیاید، باید فضا را باز کنیم تا صادرات داشته باشیم اگر بخواهیم از همه ظرفیت ها استفاده کنیم و در آن جایگاه قرار بگیریم باید حصار و طنابی که دور ما پیچیده اند را کنار بگذاریم و ظرفیت های ما بالفعل شود پس نیاز به تعامل و مذاکره با دنیا داریم، باید حصار و طنابی که دور ما پیچیده شده را کنار زده و ظرفیت های داخلی را بالفعل کنیم.

  

سخنگو و معاون راهبردی سازمان انرژی اتمی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه براساس توافق ژنو غنی سازی منحصر به نسل اول شده و چطور گفته می شود که تولید به نسل دو و سه رسیده است.

 

 وی تصریح کرد: این توافق نامه نیست جی پی ای است، و چون برنامه است، هر کجا آنان اقداماتی انجام ندهند ما هم بهانه ای داریم که کارهای را انجام ندهیم.

  

کمالوندی درباره نکاتی که در پاورقی توافقنامه ژنو بیان شده است، گفت: غنی سازی بالای 5 درصد انجام نمی شود، اینکه غنی سازی بالای 5 درصد انجام نمی شود فقط در طول 6 ماه است یعنی بعد از شش ماه اشکالی ندارد و بعد از این مدت باید مذاکره کرد، در این مدت شش ماه سانتریفیوژ نسل جدید نمی آوریم اگر از همین امروز بخواهیم بیاوریم هشت الی 9 ماه بعد طول می‌کشد اینها یک سری هستند که باید با هم یکی باشند وقتی در افق شش ماه چنین بنایی را نداریم آنان فکر می کنند چیزی گرفته اند اما نگرفته اند قرار است روند گذشته ادامه پیدا کند.

  

وی در ادامه افزود: سانتریفیوژ ما نصب بوده است اما به دلیل سیاسی به آن تزریق نمی شده است، اصل را بر اشتباه نگذاریم زمانی که شما متولد نشده بودید ما به دنبال انقلاب بودیم نمی‌شود آن چه که به دست آورده ایم را یک شبه بدهیم اینها ایراداتی نیست که بتوان وارد کرد.

 

 کمالوندی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه نیاز ما 50 هزار سانتریفیوژ نسل یک است، حال نسل یک ما به چند عدد تقلیل پیدا کرده است؟ آیا این صنعت منحل نشده و نرمش قهرمانانه کجاست، اظهار کرد: باید ببنیم که کاری که انجام می‌دهیم به صرفه است یا خیر، تولید سانتریفیوژ نه تنها نسل یک، دو و سه به صرفه نیست چه برسد به اینکه بخواهد جایگزین کنیم.

  

سخنگو و معاون راهبردی سازمان انرژی اتمی اظهار داشت: وقتی نسلی داریم که دو برابر مصرف نسل قبلی است و مصرف برق آن نیز کمتر است شما باید از این طرف به طرف دیگر بچرخید، برنامه سازمان اتمی این است که در بلندمدت به این سمت و سو برویم، نگران نباشید که سانتریفیوژ نسل اول ما جایگزین شود اینکه انجام نمی شد دلایل سیاسی داشت اگر از یک طرف توقف می کنید باید از سمت دیگر جلو بروید.

  

وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه چرا ده هزار سانتریفیوژ در دولت قبل گازدهی نشد؟ گفت: سه سال نصب شده بود اما تزریق نمی‌کردند. به لحاظ فنی به نفع ما بود که تزریق نمی کردیم زیرا خبر اینجا نمی ماند و به گوش اسرائیل نیز می رسد، مثلاً شما پیکان تولید می کنید، ماشین دیگری نیز تولید می‌نمائید که مصرف سوخت آن کمتر است و  عاقلانه است که از ماشین کم مصرف استفاده کنید؛ اما اینکه چرا تولید نشده باید از دولت قبل پرسید.

 

کمالوندی گفت: برنامه اتمی درباره غنی سازی اگر تغییرات اساسی پیدا نمی‌کرد با روندی که جلو می رفت به جایی نمی رسید، برنامه نیازمند تغییرات اساسی بود که باید در دستور کار سازمان و مسئولان کشور قرار بگیرد. منطق گذشته، منطق سیاسی بود، منطق اکنون، سیاسی و فنی است که براساس آن باید تغییراتی صورت گیرد و اگر غنی سازی گذشته را ادامه دهیم پاسخگوی بیشتر از یک نیروگاه نیست.

 

وی همچنین افزود: 50 هزار سانتریفیوژ نسل یک داریم که ما 190 هزار سوخت برای نیروگاه بوشهر لازم داریم. اینکه گفته می‌شود 50 هزار ماشین داریم، به معنای این نیست که 50 هزار ماشین تولید می‌کنیم، منطق فنی و سیاسی کنار یکدیگر می‌تواند جوابگو باشد.

 

وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه فناوری هسته‌ای اولویت‌دار است و چرا در دوره چهارسال گذشته در زمان صالحی تدوین سند جامع اتفاق نیفتاده است و اینکه با اخراج تیم 5 نفره تدوین سند جامع که شروع شده بود مسکوت ماند، اظهار داشت: تدوین سند در گذشته وجود داشته اما جامع نبوده است و ما در حال تلاش هستیم که سند جامع تدوین نمائیم. البته چند ماهی است بر روی این مسئله کار شده و بر روی راکتور اراک کار کرده‌ایم اما بر روی راکتور نیروگاهی کاری انجام نشده است. در موضوع سوخت تمرکز را روی 20 درصد گذاشتیم وقتی برنامه‌ای مناسب است که همه اجزای آن مناسب باشد سند جامع مستلزم هماهنگی سازمان ها در کشور است که به دلیل مشکلات زیاد کسی دنبال یاری‌کردن آن نیست امیدواریم تا شش الی هفت ماه دیگر این سند آماده شود.

 

وی در پاسخ به سئوالی که 14 سال از پیاده‌کردن این سند گذشته است، گفت: 14 سال از زمان مدیریت  آقای آقازاده تاکنون گذشته است و وی برنامه داشته و بسیاری از مهندسان را استخدام کرده است، اما سند جامع با برنامه استراتژیک بلندمدت مربوط به زمانی است که روند قابل پیش‌بینی باشد؛ همچنین تنها روند قابل پیش بینی رشد جمعیت است و وقتی روند قابل پیش بینی نیست برنامه ریزی رؤیا می شود.

 

سخنگو و معاون راهبردی و امور مجلس سازمان انرژی اتمی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه در حوزه نفت سند جامع داریم و چگونه آنان این کار را انجام می دهند، خاطرنشان کرد: سند نفت سال‌های زیادی است که فعال است و اکثراً کپی برداری از کشورهای دیگر است، در صورتی که صنعت هسته‌ای جوان است. وقتی صنعت هسته ای ما می خواست خود را بیابد غربی ها فشار سیاسی آوردند و به سراغ ما آمدند در صورتی که با صنعت نفت کاری نداشتند.

 

وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اخراج شدن معاونت سازمان، همچنین سخنان صالحی مبنی بر اینکه اخراجی صورت نگرفته است و اینکه این افراد اخراج شده در حال حاضر چه می کنند، گفت: در کشور مراجع نظارتی و بازرسی کل کشور وجود دارد اما وقتی این موضوع در رسانه و کمیسیون‌های مجلس مطرح می شود چه می توان گفت، خوشبختانه اکنون از آنان به عنوان تیم هسته‌ای یاد کردید و نگفتید دانشمندان هسته‌ای زیرا دانشمند تعریف دارد و کسی که در چند سازمان انرژی اتمی کار کرد، دانشمند هسته‌ای نمی شود. مدیری که در مجموعه 15 هزار نفری توان جابه جایی چند نفر را نداشته باشد که مدیر نیست.


سخنگو و معاون راهبردی و امور مجلس سازمان انرژی اتمی افزود: بزرگترین کاری که این سخنان انجام می دهد این است که به ترور رسانه ای صالحی پرداختند، در حالی که صالحی انسانی وارسته است و اینکه بخواهند وی را به اخراج دانشمندان هسته‌ای متهم کنند،کار ثوابی نیست.

 

کمالوندی درباره اینکه چرا مجلس در این زمینه قانع نشد؟ اظهار کرد: نگوید مجلس زیرا مجلس 290 نفر است وقتی نمی خواهند قانع شوند چه باید کرد. در این زمینه صالحی از این افراد برای جا به جایی خواهش کرد اما برخی این خواهش را به عنوان ضعف قلمداد کردند، اما اینکه کمیسیون اصل 90 نپذیرفت باید بدانیم که شأن این کمیسیون رسیدگی به مسائل کلان است نه مسائل ریز و براساس اطلاعاتی که من دارم نه ظلمی به آنان شده و نه سقف ساختمان فرو ریخته است. پرونده‌هایی بود که این افراد در گذشته نیز کنار گذاشته شده بودند و این حق مدیر است که مدیران زیرمجموعه خود را انتخاب کند. این مسئله را سیاسی نکنید و بدانید این سازمان 15هزار نیرو دارد.

 

وی در ادامه افزود: این افراد به درد پستشان نمی‌خوردند. کسی که پرچم اسلام دست می‌گیرد باید در عمل نشان دهد که مسلمان است، چرا هجمه رسانه‌ای را علیه دانشمندان هسته‌ای درست می‌کنید. اما کسانی که به صالحی تهمت می زنند باید بدانند وی فردی است که حتی اگر به او توهین شود عذرخواهی می‌کند، این شش نفر کارمند رسمی نبودند که اخراج شوند و شاید گفته شود احمدی روشن هم رسمی نبوده است، درست است اما با این حال قراردادی نوشته شده و بعد از پایان قرارداد سمت آنان برای کار دیگری تغییر پیدا کرده است. من می گویم 5، 6 نفر هستند اگر بیشتر هستند شما بگویید، اگر نگران جان آنان هستید پس چرا مدام اسم آنان را رسانه‌ای می‌کنید؛ پس نگران جان آنان نیستند.

 

معاون راهبردی و امور مجلس سازمان انرژی اتمی در ادامه درباره روند مذاکرات هسته‌ای گفت: وقتی مقام معظم رهبری فرمانی صادر کردند که غیر از روند مذاکرات فعلی است همه چیز عوض می شود و ممکن است دو ایراد هم از این کار بگیریم، اما این هجمه چیزی نیست که کاری را درست کنیم. می‌بینیم کسانی که ایراد می گیرند نصف مذاکره‌کننده هم نمی شوند! شما جوان هستید و شور زیادی دارید و البته ایراد من به برخی است که در این زمینه اهداف خاصی را دنبال می کنند.

 

کمالوندی ادامه داد: 20 سال طول می کشد که به بیست هزار ولت برق هسته‌ای برسیم و در این راستا ساخت چهار نیروگاه هسته‌ای را آغاز می کنیم. گزارش برنامه ها در این زمینه به رهبری و رئیس‌جمهور داده شده و مشخص است. با چند کشور آسیایی و آفریقایی اقدامات مشترکی داریم و با روسیه پروتکل نهایی را امضاء کرده ایم که دوتا دوتا نیروگاه بسازیم. در این مسیر طراحی و برنامه ریزی می‌کنیم و مذاکرات به سختی صورت می گیرد. زیرا شش کشور قدرتمند دنیا هستند و حتی مذاکره‌کننده به خاطر خودش نیز که شده به دنبال دستاورد است.

 

وی در ادامه افزود: اگر برنامه جامعی باشد هیچ حقی واگذار نمی‌شود اما برای بیست درصد تولید آن صرف می‌کند اگر بیست درصد را نیز به ما می‌دادند نیاز به سرمایه گذاری داشتیم. وقتی می‌فروشند ما باید بخریم اما سرمایه گذاری نیز می کنیم و باید با ایجاد رابطه برابر و عادلانه هزینه را به حداقل رساند البته می‌شود با هزینه بالا ایستادگی کرد و جنگید، اما به لحاظ فنی نیاز به بازنگری دارد.

 

کمالوندی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه آیا در مذاکرات حقی به دست آوردید، خاطرنشان کرد: باید تعریف حقوق مشخص شود یک سری حقوق دادنی و سلب شدنی نیست و حقوقی است که به رسمیت شناخته می شود وقتی عضو NPT شدید خود به خود حق غنی سازی هسته ای را دارید وقتی تولید می کنید و به نیروگاه می برید، تمام حق خود را دارید و چه اصراری است که حق شما به رسمیت شناخته شود. مانند این است که بگویم حق حیات ما به رسمیت شناخته شود زیرا ما حق حیات داریم نیاز به رسمیت شناخته شدن نیست و واقعیت این است که دشمن اگر بتواند همه حق شما را می‌گیرد و همه پیچ و مهره‌ی نه تنها صنعت هسته‌ای بلکه صنعت خودروی ما را نیز می‌گیرد.

 

معاون راهبردی و امور مجلس سازمان انرژی اتمی درباره اکسید شدن حق 5 درصد غنی سازی و مصرف نهایی آن اظهار کرد: اکنون هفت سال غنی سازی داریم و در آخر باید اکسید شود. 5 درصد گاز است که خورندگی دارد و برای یک یا دو سال باید روی آن کار انجام شود. اکسید پودری است که باید استفاده شود و نابود نمی شود اگر اینگونه فکر می کنید اشتباه است.

 

وی درباره بند 4 NPT و قید و بندهای موجود در توافقنامه و پذیرفتن آن از سوی ایران گفت: به خود این مسئله را تلقین نکنید که بعد بگویید اشتباه است، فرد غیرمستقیم قبول می‌کند که طرف مقابل رئیس است اما در حقیقت آن را قبول ندارد، طرف مقابل در زمینه مذاکرات هسته‌ای می‌گوید که باید نظر بدهند مذاکره با دادگاه متفاوت است. در دادگاه قاضی با شنیدن سخنان همه حکم صادر می‌کند اما در مذاکره دو طرف صحبت می‌کنند تا نقطه مشترک ایجاد شود به عنوان مثال به آنان گفتیم می ترسید که گازهای تولید شده را به بمب تبدیل کنیم، ماهم آن را اکسید می نماییم، پس تفاهمی ایجاد شد این تفاهم اشکالی ندارد اکنون روش ها در مذاکرات هسته‌ای پیچیده شده پس باید به اندازه آن دیپلماسی نیز پیچیده شود.

 

کمالوند درادامه افزود: ما می توانیم خوب مذاکره و موضع‌گیری کنیم. در این فضا باید خوب مذاکره کنیم تا نگرانی طرف مقابل برطرف شود، سانتریفیوژ پیشرفته، تکنولوژی است که به وقت نیاز دارد و باید گمان کنیم به مسیری رفته‌ایم که غیرقابل بازگشت است. سعی کرده اند در سطح جهانی به ما اتهام وارد کنند که 104 کیلو را رقیق کرده‌ایم اما ظرف دو هفته می توان آن را غنی‌سازی کرد. هفت تن غنی‌سازی داریم که برای نیروگاه بوشهر صد تن نیازمندیم. آنچه اکنون قرار است اکسید شود 400 کیلو است و در زمان دو هفته می توان 5 درصد را به بیست درصد تبدیل کرد.

 

معاون راهبردی و امور مجلس سازمان انرژی اتمی در پایان با اشاره به سخنان علی اکبر صالحی در برنامه «ثریا» گفت: سزاورترین فرد در کشور برای صحبت در مورد مسائل فنی، صالحی است. وی ملاحظات فنی خود را مطرح کرده است، دشمن اصلی ما آمریکا است و یا ما باید عوض شویم یا آمریکا به برکت ولایت در کشور. مبارزه با آمریکا با شکل‌های مختلف ادامه دارد مقاومت و سازندگی ما نیز ادامه می یابد.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار