آخرین اخبار:
کد خبر:۳۰۸۰۵۷
در جلسه هم‌اندیشی«آیین برادری» مطرح شد:

احمد سلامی: مردم اهل سنت وفادار به نظام هستند/ نواب: بزرگ‌ترین چالش بشریت امروز وحدت است

جلسه هم‌اندیشی با عنوان آیین برادری امروز با حضور نماینده سیستان و بلوچستان در مجلس خبرگان رهبری و رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب قم در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، حجت الاسلام سیدابوالحسن نواب، رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب قم امروز در جلسه هم‌اندیشی«آیین برادری» که در دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی به همت انجمن اسلامی دانشجویان این دانشگاه برگزار شد در تعریف وحدت بین شیعه و سنی و ضرورت وجود وحدت بین این دو گفت: وحدت امت یک اصل قرآنی است و نه یک ضرورت زبانی برخی تصور می‌کنند چون دشمن وجود دارد باید با هم متحد باشیم، این در حالی است که یک امت اسلامی داریم و خداوند پروردگار همه ماست.
 

رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب قم با بیان اینکه  نظریه امت واحده یک نظریه قرآنی است ادامه داد: چنانچه در صددیم جامعه‌ای سربلند داشته باشیم باید براساس مبانی قرآنی پیش برویم.


وحدت یک راهبرد آنی نیست بلکه یکی از مبانی قرآنی است


در ادامه مولوی نذیراحمد سلامی نیز در خصوص تعریف وحدت و ضرورت وجود آن تصریح کرد: بسیاری گمان می‌کنند وحدت یک راهبرد آنی است در حالی که وحدت یکی از مبانی قرآنی می‌باشد.


نماینده سیستان و بلوچستان در مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه وحدت بعد از ایمان مورد تأکید قرار گرفته است ابراز داشت: پیامبر(ص) قبل از هجرت در ملاقات با سران قبایل بر ضرورت وجود وحدت تأکیدداشتند و بعد از هجرت نیز در دیدار با انصار به وجود وحدت تأکید می‌کنند بنابراین مشاهده می‌کنید وجود وحدت تا چه میزان اهمیت دارد.


وی با اشاره به اینکه روایات و آیات بسیاری در خصوص وحدت وجود دارد ابراز داشت: امروز در کشوری زندگی می‌کنیم که بسیار امن است؛ اما در اطراف ایران چنین شرایطی وجود ندارد دشمنان بر آن هستند که اغتشاشات کشورهای همسایه را به ایران تسری دهند.


وی ادامه داد: توجه به توصیه‌های امام خمینی(ره) و توصیه‌های مقام معظم رهبری دو فاکتوری هستند که چنانچه رعایت شود قطعا دچار درگیری نخواهیم شد.


بزرگ‌ترین چالش بشریت امروز وحدت است


درادامه حجت‌الاسلام نواب بزرگ‌ترین چالش پیش روی بشریت را وحدت دانست و خاطرنشان کرد: امروز تمامی جنگ‌ها در خاورمیانه موجود است و مسئله اصلی این جنگ‌ها شیعه و سنی است. امروز تمام کشورهای خاورمیانه درگیر بحرانی تحت عنوان مسئله شیعه و سنی هستند.


رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب قم با اشاره به اینکه تفرقه در آیات قرآن هم ردیف با عذاب الهی است بیان داشت: این تفرقه‌ای که امروز دامن ما را گرفته بزرگ‌ترین بحرانی است که گریبانگیر امت اسلامی شده است.


وی تأکید کرد: چنانچه می‌خواهیم بدانیم وحدت چه ثمری دارد باید بدانیم چنانچه جهان اسلام این اختلافات را کنار نگذارد در آتش برافروخته شده از جانب دشمن یک جا نابود خواهد شد، چرا خون امت اسلامی این گونه ریخته می‌شود و صدایی از کسی درنمی‌آید.


نواب با تأکید بر اینکه شیعه و سنی باهم برادر بوده و هستیم ابراز داشت: چنانچه بین شیعه و سنی اختلافی وجود داشته باشد یک مسئله خانوادگی است، امروز دنیا در حال گفت‌وگوی ادیان است و این گفت‌وگو را 14 قرن قبل قرآن عنوان کرده است.


وی افزود:  چنانچه به این گفت‌وگو عمل نکنیم امت اسلامی پاره پاره خواهد شد، امروز از نظر ظاهری در بدترین وضعیت وحدت هستیم؛ اما با تمامی این احوال همه در حال آگاه شدن و بیدار شدن هستند بنابراین جای امیدواری است.


یکی از ملزومات وحدت آگاهی از نیات دشمن است


مولوی نذیر احمد سلامی گفت: در طول تاریخ هر زمانی که زمینه‌ای فراهم شد تا میان امت اسلامی وحدت به وجود آید دشمن به تحرکات خود افزود تا نگذارد شیعه و سنی به این وحدت دست یابند.


نماینده سیستان و بلوچستان در خبرگان رهبری یادآور شد: در قرن دهم هجری در بخش اعظم جهان اسلام خلافت عثمانی حاکم بود، در ایران صفویه حکومت می‌کرد و در شبه قاره هند مغول‌ها. خلافت عثمانی هر چند دچار ضعف شده بود؛ اما در برابر غرب سنبل مقاومت بودند.


وی ادامه داد: سلاطین مغول ابتدا در مقابل اسلام اقداماتی تندی انجام دادند؛ اما بعدها تفکر اسلامی را درک کردند و در این بین صفوی‌ها مسلمان بودند و این به این معناست که چنانچه یک جریان اسلامی به وجود آید مابقی پیروی خواهند کرد.


مولوی احمدسلامی افزود: اما بعدها بین عثمانی‌ها و صفویه اختلاف ایجاد شد و با دخالت دشمنان خلافت عثمانی که یک دست بود پاره پاره شد. در شبه قاره هند نیز با تأسیس کمپانی هند شرقی به تدریج حکومت سلاطین مغول نیز برچیده شد و این یعنی دشمن زمینه را برای اختلاف افکنی فراهم کرد.


نماینده سیستان و بلوچستان در خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: نباید از این نگران شد که در منطقه‌ای جمعیت سنی بیشتر شده و یا در منطقه‌ای دیگر جمعیت شیعه رو به افزایش است اینها تعصب است همه ما مسلمان هستیم.


وی تأکید کرد: یکی از ملزومات وحدت، آگاهی از نیات و تفکرات دشمن است.


نخستین مسئولیت در زمینه وحدت متوجه روحانیون است


حجت‌الاسلام نواب مسئولیت اول در زمینه ایجاد وحدت را متوجه روحانیون دانست و ابراز داشت: البته نباید نقش مرجع‌ها از جمله رسانه‌ها، تشکل‌های دانشجویی، اساتید و دیگران را در این زمینه فراموش کرد؛ بنابراین مسئولیت نخست متوجه روحانیون است اما گروه‌های مرجع نیز بی‌تأثیر نیستند.


در ادامه حجت الاسلام نواب ابراز داشت: تحمل و تعصب دو مطلب مقابل هم هستند چنانچه تحمل را کم کنیم حدیقف نخواهیم داشت جامعه باید براساس عقل پیش برود چنانچه بخواهیم به تعصبات دامن بزنیم باید فاتحه جامعه 6.7 میلیاردی جهان را بخوانیم.


رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب قم بیان داشت: مقام معظم رهبری بر این امر تأکید دارند که حرفی نزنید که باعث اختلاف شود بنابراین چنانچه تحمل را تمرین نکنیم هیچ کس در هیچ کجای دنیا نمی‌تواند زندگی کند.


وجود مخالفین مایه رشد مسلمانان خواهد شد


در ادامه مولوی نذیر احمدسلامی گفت: در جامعه همه در این زمینه مسئول هستیم هر فرد با توجه به وسع خود مسئولیت دارد؛ اما روحانیت به دلیل میزان آگاهی و جایگاه خود مسئولیت بیشتری دارد.


نماینده سیستان و بلوچستان در مجلس خبرگان ادامه داد: چنانچه احساس مسئولیت کنیم تردیدی نیست که زودتر به وحدت نهایی که مطلوب قرآن است نائل می‌آیم و در صورت کوتاهی مغلوب دشمنان اسلام خواهیم شد.


مولوی نذیر احمد سلامی ابراز داشت: تصور نکنیم چنانچه در مسیر وحدت حرکت کنیم هیچ مشکلی نخواهیم داشت در زمان پیامبر(ص) نیز مشکلات بسیاری وجود داشت.


وی با بیان اینکه وجود مخالفین مایه رشد مسلمانان خواهد بود ادامه داد: مخالفت همیشه هست و چون مخالف وجود دارد وحدت معنا می‌یابد افرادی مانند مخالفین و مشرکین مکه امروز مخالف وحدت هستند. باید سیره پیامبر(ص) و خط مشی ایشان را ادامه داد.


دشمن یک لحظه هم، آرام و قرار ندارد


حجت الاسلام نواب با اشاره به اینکه دو گروه مخالف وحدت وجود دارند بیان کرد:‌ برخی افراد جاهل هستند که باید با روشنگری و تحمل با آنان روبه رو شد و گروه دوم معاندین هستند که برای آنان نیز باید روشنگری کرد؛ اما نوع روشنگری آنان متفاوت است.
 

رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب قم ادامه داد: دشمنان ما یک لحظه هم آرام و قرار ندارند آنان از هیچ حربه‌ای در برانگیختن اختلاف کوتاهی نخواهند کرد و ما هستیم که باید هوشیار باشیم.


اهل سنت وهابیت را از فرق ضاله می‌داند


در ادامه مولوی نذیر احمد سلامی یادآور شد: وهاهبت در اوایل قرن دوم در شاخ آفریقا و از فرقه خوارج به وجود آمد برخی به دلیل ناآگاهی وهابیت را منتصب به اهل سنت می‌دانند؛ اما وهابیون از خرق ضاله هستند و اهل سنت نیز به این امر تأکید دارند.


گروه‌های وهابی ریشه خوارجی دارند


نواب با تأکید بر اینکه امام خمینی(ره) بازگشت به اسلام ناب را تاکید کردند گفت: گروه‌هایی که به وهابی موسوم هستند ریشه خوارجی دارند بنابراین یک گروه سیاسی هستند.


رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب قم ادامه داد:‌ تکفیری اقلیتی هستند که جهان اسلام را منزجر کرده‌اند کشور عربستان از این گروه‌ها به عنوان ابزار سیاسی بهره می برد تا شیعیان را مورد آزار قرار دهد؛ اما خود به آنان اعتقادی ندارند.


مردم اهل سنت وفادار به نظام هستند


مولوی نذیراحمد سلامی گفت: اهل سنت در پاسداری از مرزها بسیار موثر هستند مردم اهل سنت مردمی وفادار به نظام هستند حتی در انتخابات، میزان آرای آنان بسیار بالاست البته انتظاراتی داشته و دارند که هنوز برآورده نشده است که امید است برآورده شود.


وی در پایان با اشاره به اینکه در زمان جنگ نیز اهل سنت هم در پشت جبهه و هم در خط مقدم حضور داشته‌اند تأکید کرد: شبکه‌های که امروز به اسم اهل سنت و یا دیگر فرقه‌ها در خارج از کشور اداره می‌شوند مورد تأیید شیعه و سنی نیستند و اهل سنت از این شبکه‌ها حمایت نمی‌کند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار