به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ساری، حجت الاسلام حمید رسایی ظهر امروز در همایش «بررسی تاثیر توافق نامه ژنو بر اقتصاد ایران» در دانشگاه مازندران بیان داشت: در مقطع کنونی، نماد استقلال جمهوری اسلامی ایران انرژی است.
وی با بیان اینکه داشتن انرژی هسته ای حق همه کشورهاست، افزود: بر اساس تفاهم نامه ان پی تی همه کشورها می توانند از انرژی هسته ای صلح آمیز بهره ببرند و ما بر این اساس غنی سازی را تا 20 درصد انجام داده ایم.
عضو کمیسیون اصل 90 تصریح کرد: دولت یازدهم با شعار کاهش تنش و در نتیجه کاهش تحریم روی کار آمد و برای اینکه حسن نیت خود را به طرف غربی نشان دهد، توافقنامه ژنو را که در آن امتیازات بسیاری دادیم، پذیرفت و بعد هم با راه اندازی موج رسانه ای از آن به عنوان بزرگترین پیروزی دیپلماتیک نام برد.
رسایی ادامه داد: بر اساس توافقنامه ژنو در مقدمه و در گام نهایی در صورتی که به تمام مفاد توافقنامه عمل شود آنها تحریمها را فقط در موضوعات هستهای برمیدارند.
امروز انرژی هسته ای با خواست غرب حق ماست
عضو کمیسیون اصل 90 تصریح کرد: در 100 سال آینده کشوری قدرتمند است و مستعمره نمیشود که انرژی هستهای داشته باشد و این باعث فشار آوردن دشمن به ما شده است.
وی با اشاره به ماده 4 معاهده NPT گفت: تا قبل از اینکه توافقنامه امضا شود ما به راحتی میگفتیم انرژی هستهای حق مسلم ماست اما شروطی که برای ما گذاشتهاند برخلاف معاهده NPT است و ما از این به بعد ناچاریم انرژی هستهای را در صورتی حق مسلم خود بدانیم که غربیها اجازه دهند.
توافقنامه ای که در آن 28 امتیاز دادیم و 4 امتیاز گرفتیم
رسایی در این جلسه با اشاره به اینکه در این توافقنامه 28 امتیاز را به طرف مقابل دادیم و تنها هشت امتیاز از آنها گرفتیم، گفت: در بغداد توافقنامه به مراتب بهتری را رو به روی آقای جلیلی گذاشتند ولی آن را امضا نکردیم چون اگر میخواستیم کار این طور پیش برود دیگر کار را تا ژنو پیش نمیبردیم.
وی در ادامه گفت: صادرات نفت ما 2.7 میلیون بشکه بود که طی تحریمها به یک میلیون بشکه کاهش یافت ولی طرف مقابل در توافقنامه نه تنها قبول نکرد آن را به میزان اولیه برگرداند، بلکه تنها پذیرفت که سعی کند آن را کمتر نکند و این سعی کردن یعنی اگر سعی کرد و نشد دیگر تعهدی ندارد و این به خوبی نشان میدهد که تفاوت اوبامای حقوقدان با حقوقدانی که میگوید سرهنگ نیست در کجا است.
رسایی افزود: آمریکاییها از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تا به امروز، بارها نشان دادهاند که هیچ امتیازی به جمهوری اسلامی ایران نخواهند داد مگر اینکه امتیاز بیشتری از ما بگیرند.
دولتمردان رفتار خصمانه 35 ساله آمریکا را نادیده می گیرند
نماینده تهران در مجلس در ادامه تأکید کرد: جای تعجب از رفتار دولت خودمان است که علیرغم تأکیدات مکرر امام راحل و رهبر معظم انقلاب در بیاعتمادی به آمریکا و عدم فراموشی دشمنی آنان، رفتار خصمانه حداقل ٣5 ساله آمریکا علیه ملت ایران را دیده، اما باز هم به امتیاز گرفتن از آمریکا دلخوش و خوشبین است.
وی همچنین تصریح کرد: آمریکاییها صادقانه و با زبانهای مختلف به دولت یازدهم میگویند که خوی استکباری دارند اما دولتمردان ما نمیخواهند این موضوع را باور کنند و دائما به مردم می گویند که اینها مصارف داخلی دارد.
نماینده مردم تهران در مجلس در ادامه خطاب به دانشجویان گفت: آیا میدانید براساس توافقنامه ژنو تمام تحریمهای غیرهستهای آمریکا و اروپا و قطعنامههای شورای امنیت به بهانه حقوق بشر و دفاع از تروریسم در جای خود باقی میماند؟ آیا میدانید که ایران در طول 10 سال گذشته همیشه قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل را غیرقانونی و ظالمانه دانسته است و از آن سر باز زده، اما براساس این توافقنامه ما باید به آن عمل کنیم؟ آیا میدانید یکی از مواردی که براساس قطعنامه شورای امنیت میبایست برچیده شود، موشکهای دوربرد ایران است؟ و نمونههای دیگری که به دلیل عدم فرصت نمیتوانم به آن اشاره کنم.
حجتالاسلام رسایی افزود: اکنون شاید دریابیم که چرا طرف ایرانی درخواست داشته که مذاکرات محرمانه بماند. در دو حالت محتوا را محرمانه نگه میداریم. گاهی محتوا را محرمانه نگه میداریم تا دشمن از جزئیات با خبر نشود. اما توافقنامه ژنو که با دشمن منعقد شده است، گاهی محتوا محرمانه میماند تا دوست از آن مطلع نشود. به دلیل اینکه اطلاع دوست از این محتوای بد قطعا عصبانیت و نگرانی او را به دنبال دارد.
راه بهبود اقتصاد توافقنامه ژنو نیست، تکیه بر اقتصاد مقاومتی است
وی تصریح کرد: مورد اول در این مورد نفی میشود چون خانم "شرمن" بلافاصله بعد از مذاکرات به اسرائیل رفت تا برای آنها گزارش بدهد و بنابراین تنها دلیل عدم پاسخگویی جلوگیری از سرزنش دوستان است.
رسایی در بخش پایانی سخنانش گفت: مشکل غربیها و در راس آنها آمریکا بحث هستهای یا حقوق بشر ما نیست چون همین انرژی هستهای را پاکستان هم دارد و بحث حقوق بشر هم نیست چون مثلا در همین روزهای گذشته زنی در عربستان به علت رانندگی به حبس و شلاق محکوم شد ولی مجامع بینالمللی واکنشی نشان ندادند و موضوع حصر هم نیست چون چند دختر ملک عبدالله سالها است که بیدلیل توسط وی حصر شدهاند ولی باز هم کسی این موضوع را پیگیری نکرده است.
وی با اشاره به اثرات این توافقنامه بر وابسته شدن اقتصاد و کشورمان به بیگانگان گفت: راه حل بهبود اقتصاد ما این توافقنامهها نیست بلکه تنها راه آن تکیه بر درون و استفاده از اقتصاد مقاومتی است.
ما يه نقد مي کنيم ميشيم ناقض منافع کشور.
امريکاييها 60 ساله که مردم ما رو مستقيم يا غير مستقيم مي کشن بازم عده اي عاشق اونا هستن.
ضمنا: اعدادتون هم با نمک بود: بالاخره 4 امتيز داديم يا 8 امتياز ؟!
35 هم جالب بود!
لطف کنيد اين تيتر رو درستش کنيد
<< توافقنامه اي که در آن 28 امتياز داديم و 4 امتياز گرفتيم >>