به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، مجتبی زارعی، رئیس مرکز تحقیقات نقشه برداری مغز ایران در نشست خبری که در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، گفت: تصمیم راه اندازی مرکز ملی نقشه برداری مغز ایران را از ده سال پیش گرفتیم و اقداماتی را در این راستا انجام دادیم چنانچه هر ساله کارگاهی در بیمارستان امام خمینی(ره) به این منظور تشکیل دادیم و سه سال پیش از نخبگان خارج از کشور دعوت کردیم که برای تشکیل این مرکز به ما کمک کنند.
وی در مورد بودجه ای که باید به این مرکز تعلق بگیرد، گفت: بودجه این مرکز توسط وزارت بهداشت تصویب شده است و برای تهیه ساختمان و هزینه اعضای هیئت علمی اقداماتی صورت گرفته است و با دانشگاه شهید بهشتی هماهنگی های انجام دادیم که امکانات لازم را برای ایجاد این مرکز تحقیقاتی- پژوهشی در دانشگاه برای ما فراهم کند.
زارعی در مورد بودجه این مرکز گفت: میزان بودجه ای که برای مرکز تحقیقات نقشه برداری مغز ایران در نظر گرفته شده است، 15 میلیارد است که تا سقف 30 میلیارد تومان نیز قرار است به این مرکز تعلق بگیرد، تمام فعالیت های که برای ایجاد مرکز تحقیقات، نقشه برداری باید صورت می گرفت در چند سال اخیر با کمک های نخبگان و اساتید انجام گرفته است و اساسنامه تعیین شده است و هم اکنون ما هیچ مانعی برای ایجاد چنین مرکزی نداریم.
رئیس مرکز تحقیقات نقشه برداری مغز ایران گفت: از نقشه برداری مغزی می توان برای تشخیص بیماری های بسیاری استفاده کرد و زمانی که این اقدام پزشکی بر روی بیماری انجام می شود می توان به نتایج به دست آمده از آن کاملاً اطمینان داشت.
وی در مورد نوار مغزی گفت: نوار مغزی حساسیت خاصی برای بیماران صرعی دارد در صورتی که با استفاده از نوار مغزی می توان تنها 50 تا 60 درصد امواج غیرطبیعی مغز را شناسایی کرد و با کمک دستگاه های جدید که در نقشه برداری مغزی از آن استفاده می شود می توان تا حدود 85 درصد امواج غیرطبیعی را شناسایی کرد.
وی در مورد وارد کردن دستگاه نقشه برداری مغزی به ایران گفت: مرکز تحقیقات در نظر دارد که به محض دریافت بودجه دستگاه را وارد کشور کند و این دستگاه می تواند به کمک بیماران صرعی بیاید، بیمارانی که هم اکنون به دارو پاسخ نمی دهند و نیاز به جراحی دارند.
زارعی در ادامه تصریح کرد: 80 تا 90 درصد جراحی های مغزی وابسته به نقشه برداری است اینکه در کجای مغز مشکل وجود دارد و باید عمل جراحی انجام بشود به کمک دستگاه نقشه برداری مغزی قابل شناسایی است.
استاد دانشگاه شهید بهشتی در مورد استفاده از این وسیله گفت: با کمک نقشه برداری مغزی می توان بیماری پارکینسون و آلزایمر را تشخیص داد و در تشخیص بیماری MS کاربردهای دارد ولی هنوز به صورت صددرصد مشخص نشده که چگونه می توان در بیماری MS استفاده کرد.
وی در پایان گفت: امیدواریم که این مرکز در شش ماه دوم سال افتتاح شود و بودجه ای که باید به این مرکز تعلق بگیرد از طرف وزارتخانه به زودی به این مرکز داده شود و در نظر داشته باشیم که در ایجاد این مرکز اولین گام در نقشه برداری مغزی در منطقه است.