آخرین اخبار:
کد خبر:۳۱۰۴۹۷
دریادار جعفری طهرانی در جمع دانشجویان:

ناوگان نیروی دریایی ایران می‌تواند مانند یک سفارتخانه متحرک عمل کند/ 65 درصد منابع ایران در جنوب غرب کشور است

معاون هماهنگ کننده نیروی دریایی ارتش با اشاره به اقدامات این نیرو در اسکورت کشتی‌های تجاری گفت: ناوگان نیروی دریایی ایران می‌تواند مانند یک سفارتخانه متحرک در کشور عمل کند.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، دریادار پیمان جعفری طهرانی امروز در جشن روز ملی «خلیج فارس» در دانشگاه فردوسی مشهد، با بیان اینکه خلیج فارس نامی است که برای ایران ارزشمند است، گفت: از ابتدای انقلاب نقش مهم خلیج فارس، دریای عمان و سواحل مکران مورد تاکید بوده است.

 

وی افزود: با توجه به اینکه امروز در سطح جهانی درصدد جعل نام خلیج فارس هستند بسیار پسندیده است که از نام‌های قدیمی این دریاها که فراموش شده است بهره گیریم که امید است با تبلیغات گسترده بتوانیم این نام‌ها را زنده و نگه داریم.


معاون هماهنگ کننده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: در گذشته چند دولت قدرتمند در خلیج فارس وجود داشت؛ اما تاریخ نشان می‌دهد قدرتی که ایران داشت برقدرت دیگر کشورها مستولی داشته است.


جعفری طهرانی با اشاره به اینکه نقشه‌هایی که از گذشته بر جای مانده بر نام خلیج فارس تاکید دارند، افزود: از دوران مادها در کنار نام دریای نارماراتو نام دریای پارس که داریوش هخامنشی در کتیبه‌هایی در کانال سوئز واژگان «هچاپارس ایتی» به معنای دریایی که از پارس می‌آید به کار می‌رفته است.


وی با اشاره به این فرموده مقام معظم رهبری که فرمودند: «امروز ناوگان جمهوری اسلامی ایران ناوگان قدرتمندی است که در خلیج فارس و دریای عمان حضور قوی سیاسی و نظامی دارد» در خصوص اهمیت دریا گفت: دریا مسیر حمل و نقل ارزان را فراهم می‌کند، همچنین از طریق دریا می‌توان با تمامی کشورهای دنیا که در کنار دریا هستند رابطه برقرار کرد.


معاون هماهنگ کننده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران افزود: دریا زمینه اعمال قدرت را فراهم می‌کند؛ به طوری که دانش داشته باشیم می‌توان در ورای مرزهای خود حضور پیدا کنیم.
 

جعفری طهرانی با بیان اینکه امروز قدرتمندترین کشورها در کنار دریا هستند، گفت: دریا می‌تواند زمینه ایجاد شغل را فراهم کند همچنین دریا دارای منابع غذایی بسیار زیاد است و تا سال‌ها می‌تواند نیاز بشریت را فراهم کند.


وی ضمن بیان اینکه از انرژی امواج می‌توان بهره گرفت، تصریح کرد: دو سوم سطح کره زمین را آب فرا گرفته و خشکی‌های زمین در آب محصورند در این بین 44 کشور در جهان وجود دارند که به طور کامل محصور در خشکی هستند.

 

معاون هماهنگ کننده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران  ادامه داد: مرزهای آبی یک سوم مرزهای ایران را تشکیل می‌دهند و با 12 کشور دنیا مرز دریایی داریم.


جعفری طهرانی با اشاره به اینکه خلیج فارس انبار انرژی جهان است، گفت: همسایگی با هفت کشور، وجود مقر فرماندهی مرکزی و ناوگان پنجم آمریکا در این منطقه و داشتن طولانی‌ترین مرز آبی برای ایران از جمله ویژگی‌های حضور در این منطقه است.


وی با بیان اینکه در خلیج فارس روزانه 17 میلیون بشکه نفت در تنگه هرمز در حال تردد هستند، در خصوص ویژگی‌های سواحل مکران گفت: مجاورت با اقیانوس هند و ظرفیت‌های راهبردی آن، عدم محدودیت در عمق و آبراه ورودی بنادر اقیانوسی مانند جاد و چابهار از جمله ویژگی‌های ژئوپلتیک دریای مکران است.
 

معاون هماهنگ کننده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه 93درصد صادرات و 85 درصد واردات ایران از طریق مرزهای آبی صورت می‌گیرد، خاطرنشان کرد: حضور در آب‌های دنیا میسر نیست؛ مگر به واسطه فناوری و دانش که خوشبختانه جمهوری اسلامی ایران از این استعداد برخوردار است.
 

جعفری طهرانی ادامه داد: در گذشته شرط پیروزی در جنگ داشتن دست بلند و شمشیر بود؛ اما امروز دست بلند در داشتن نیروی دریایی توانمند و قدرتمند ترجمه می‌شود.
 

وی با بیان اینکه تعداد ناوگروه‌های اعزامی 30 عدد و تعداد کشتی‌های اسکورت شده نزدیک به 1650 فروند بوده است، افزود: ناوگان نیروی دریایی ایران می‌تواند مانند یک سفارتخانه متحرک در کشور عمل کند.
 

معاون هماهنگ کننده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: همایشی با عنوان فرماندهان نیروی دریایی حاشیه اقیانوس هند در استرالیا برگزار می‌شود که دستاورد آن شناخت بیشتر خلیج فار س است ما می‌توانیم در عرصه بین المللی حضور داشته و از دستاوردها خود دفاع کنیم.
 

جعفری طهرانی ادامه داد: ایران توانست در این همایش با 19 کشور جهان رابطه برقرار کند، در این همایش تنها ایران و پاکستان توانستند زمانی برای سخنرانی بگیرند، همچنین توانستیم میزبانی همایش را در سال 2018 اخذ کنیم.
 

وی با اشاره به اینکه شناورهای نیروی دریایی یک محصول با درجه پیچیدگی بسیار بالا هستند، افزود: ما باید بتوانیم در آبهای دوردست حضور داشته باشیم و چنانچه مورد حمله قرار گرفتیم بتوانیم تهاجمی پاسخ دهیم.
 

معاون هماهنگ کننده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در پایان گفت: امروز از جنوب غرب غافل شدیم 65 درصد منابع ایران در این منطقه وجود دارد؛ اما مشاهده می‌شود از نظر جاده، بیمارستان، مدرسه و دیگر امکانات در وضعیت مطلوبی بسر نمی‌برند.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار