گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ امروز پس از مراسم افتتاحیه نمایشگاه کتاب فرصتی پیش آمد تا در فضای آن گردشی کنیم و ببینیم طبق وعده های مسئولان، نمایشگاه آماده شده است یا نه.
آنچه که از فضای نمایشگاه به دست می آمد این بود که حدود 85 تا 90 درصد کارها انجام گرفته بود. تا زمانی که آنجا بودیم، هنوز تابلوهای سالن عمومی که در بخش شبستان مصلی حضور داشت نصب نشده بود. در حالی که سال گذشته در فاصله یک هفته مانده تا شروع نمایشگاه که خبرنگاران به بازدید نمایشگاه رفته بودند، تابلوهای راهروها و غرفه ها نصب شده بود. البته غرفه داران می گفتند قرار است امروز تابلوها را تحویل آن ها دهند.
حدود ساعت 14 که به بخش دانشگاهی رفتیم تابلوی هر غرفه بر روی میزشان قرار گرفته بود. غرفه داران می گفتند حدود 1 ساعت است که تابلوها را تحویل ما داده اند.
برخی غرفه ها در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» از روند کاری نمایشگاه امسال راضی بودند و رونداجرایی امسال را بهتر از سال گذشته ارزیابی می کردند. البته وقتی از غرفه داران سوال می کردیم امسال از چه نظر بهتر از سال گذشته بود می گفتند در مجموع روند امسال بهتر بود و موضوع خاصی را بیان نمی کردند.
اما برخی غرفه داران از روند اجرایی نمایشگاه و واگذاری غرفه ها ناراضی بودند. امروز حدود بعد از ظهر که در نمایشگاه بودیم، گروهی به غرفه ها سر می زدند تا دستگاه خودپرداز را نصب کنند.
بنرهای ابتدای راهروها که نام غرفه ها را برای راهنمایی مردم نشان می داد، تازه در حال نصب بود.
البته از حق که نگذریم نواقص نمایشگاه به حدی نبود که تا فردا آماده نشود. سال های قبل هم چند ساعت منتهی به آغاز نمایشگاه اوج ساعات کاری مسئولان نمایشگاه بود که نواقص بسیار زیاد هر ساله را رفع کنند. اما مسئله این است که مسئولین نمایشگاه امسال اعلام کرده بودند بهتر و سریع تر از سال قبل کار کرده اند.
اما از حواشی مهم و قابل تأمل بازدید امروز از نمایشگاه سخن یکی از غرفه داران بود که دلیل اصلی دیگر غرفه داران در خصوص بهتر بودن روند اجرایی نمایشگاه امسال نشان می داد. غرفه داری در گفت و گو با «خبرگزاری دانشجو» گفت امسال در مجموع بهتر از سال های گذشته بود. البته این سخن بسیار عجیب بود. زیرا هنوز پارتیشن های این غرفه کامل نبود، میزها را به مسئولینش تحویل نداده بودند، تابلوی غرفه نصب نشده بود و دستگاه خودپرداز نداشت. چون میزی هم نداشتند مجبور شده بودند فعلاً کتاب ها را روی زمین قرار دهند. یعنی در اصل هیچ چیزی نبود که بتوانیم بگوییم روند اجرایی نمایشگاه امسال برای این غرفه بهتر از سال قبل بود. غرفه دار در مقابل این پرسش ها در نهایت دلیل اصلی خود را آشکار کرد: سال های قبل کتاب ها را می گشتند اما امسال بدون نظارت مستقیم، کتاب ها را وارد غرفه کردیم.
روحانی، رییس جمهور در سخنان مراسم افتتاحیه خود گفت: باید روند نظارت را به خود مردم واگذار کنیم تا اگر آن ها کتابی را نپسندیده و نامناسب دانستند، خود آن را پس بزنند. وقتی این سخن رییس جمهور را در کنار ورود بدون نظارت مستقیم کتاب به نمایشگاه قرار می دهیم، نگرانی بابت کتاب های نامناسب در دانشگاه شدت می گیرد. امری که برای مردم و مسئولان هشدار است و برای خبرنگاران نوید، نوید روزهایی پر خبر و پر حاشیه در بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران.