کد خبر:۳۱۱۱۰۲
دریادار سیاری در دانشگاه شیراز تاکید کرد:

لزوم نهادینه شدن دانش و تفکر دریایی در دانشگاه‌ها

فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: لازم است که دانش و تفکر دریایی در دانشگاه‌ها و مجامع علمی، نهادینه و ترویج شود همچنین ارتباط فزاینده میان دانشگاه و صنعت وجود داشته باشد چرا که محور توسعه دریا از طریق علم در دانشگاه‌هاست.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، امیر دریادار حبیب‌الله سیاری امشب در تالار فجر دانشگاه شیراز، در بیان خلاصه‌ای از تاریخ خلیج‌ فارس اظهار داشت: در قرن 15 و 16 میلادی، ابر قدرتی با نام پرتغال، از کشورهای اروپایی که در عرصه دریاها حکومت می‌‌کرد، خلیج فارس و جزیره هرمز را در اختیار داشت.


وی افزود: در زمان شاه عباس صفوی تلاش می‌شود که استعمار و استمعارگر را از خلیج فارس بیرون کنند که در پی آن، لشکری که اکثر افرادش از فارس و سردار امیر الامرای فارس، امام قلی خان، این مهم را محقق می‌کند.


فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه این افتخارات تا به حال به دلیل عدم احساس نیاز بیان نمی‌شد، عنوان کرد: از زمانی که واژه ‌ای جعلی برای خلیج فارس مطرح شد، به غیرت ما برخورد و دوباره این افتخارات بیان می‌شود.


سیاری ادامه داد: روز پیروز امام قلی خان بر استعمار و استعمارگر در خلیج فارس، در سال 84 مورد تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی، واقع شد.


وی تاکید کرد: این خلیج، خلیج فارس هست و به برکت شهدایی که با خون سرخ خود، آب‌های نیلگون خلیج فارس را رنگین کرده‌اند، خلیج فارس می‌ماند.


 به همه کسانی که بخواهند از واژه دیگری به جز خلیج فارس استفاده کنند، تو دهنی می‌زنیم

 

این فرمانده نیروی دریایی ارتش اضافه کرد: ما شهید داده‌ایم و هنوز هم داریم شهید می‌دهیم، و به همه کسانی که بخواهند از واژه دیگری به جز خلیج فارس استفاده کنند، تو دهنی می‌زنیم.


سیاری با نشان دادن پاورپوینت‌هایی به بررسی جایگاه ژئوپلیتیکی، اقتصادی، ذخایر سوختی، مواد معدنی و خوراکی خلیج فارس و توجه جهانیان در طول تاریخ به این آبراه استراتژیک اشاره کرد.


وی ادامه داد: توسعه اقتصادی کشور ما از طریق دریا، نه تنها با استفاده از انرژی فسیلی کف دریا امکان‌پذیر است بلکه از انرژی‌های نو نیز می‌توان استفاده کرد که تا به حال به خوبی استفاده نکردیم.


فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران بیان کرد: بالغ بر 90 درصد از صادرات و واردات در جهان، از طریق دریاست و از 9 گذرگاه مهم دنیا 4 گذرگاه در خلیج فارس است.


سیاری با اشاره به نا امنی دریایی به ویژه در خلیج عدن عنوان کرد: اگر نتوانیم در دریا، امنیت را برقرار کنیم، تجارت در کشور ما دچار مشکل می‌شود و برای توسعه و استفاده از منابع خدادادی در دریا، باید امنیت آب‌های کشور برقرار باشد.


وی در پایان خاطرنشان کرد: لازم است که دانش و تفکر دریایی در دانشگاه‌ها و مجامع علمی، نهادینه و ترویج شود. همچنین ارتباط فزاینده میان دانشگاه و صنعت وجود داشته باشد چرا که محور توسعه دریا از طریق علم در دانشگاه‌هاست.

 

گفتنی ا‌ست این مراسم با حضور خانواده‌های شهدای نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، نماینده ولی‌فقیه در استان، فرمانده نیروی انتظامی فارس، احمدرضا دستغیب نماینده مردم شیراز در مجلس، رئیس دانشگاه شیراز، معان سیاسی‌امنیتی استاندار فارس به همراه جمعی از فرماندهان نیروی دریایی، زمین و هوایی ارتش و سپاه برگزار شد و از خانواده شهدا و دانشجویان خانواده‌های ایثارگر، قدردانی شد.

 

لازم به ذکر است در پایان این مراسم، طومار روز ملی خلیج فارس توسط جمعی از مسئولان امضا شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار