آخرین اخبار:
کد خبر:۳۱۱۶۹۹
یک متخصص جراحی در علوم پزشکی مشهد:

فرهنگ تولید داخل حمایت نمی‌شود

متخصص جراحی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به عدم حمایت مسئولان از مخترعان گفت: چرا بر طبق فرمایش رهبر انقلاب، فرهنگ تولید داخل حمایت نمی‌شود تا خود بسازیم و جهان در انتظار محصول ما باشد.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، احسان سلطانی امروز در نشست خبری اختراع برتر خود در ژنو در سالن جلسات دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان داشت: دستگاه hemo chenge برای درمان بیماران مبتلا به زردی عمل می‌کند.


وی ادامه داد: زمانی که سطح مواد سمی در بدن کودک به مقدار خطرناکی می‌رسد، ممکن است عوارض جبران ناپذیری را به سلامت کودک وارد کند؛ بنابراین خون کودک باید تعویض شود.


این متخصص جراحی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه انجام این تعویض خون از طریق انسان بسیار وقت گیر است، بیان داشت: علاوه بر طولانی بودن این تعویض که حدود 90 دقیقه به طول می‌انجامد، اشتباهان انسانی نیز گاه جان کودک را با خطر روبه رو می‌سازد.


سلطانی با اشاره به نحوه کار یک پزشک در انجام تعویض خون افزود: باید متخصص در طول 90 دقیقه بالای سر بیمار نشسته و در 30 سیکل مشابه از طریق رگ ناف کودک اقدام به تعویض خون کند.


وی تصریح کرد: این سیکل مشابه و زمان طولانی موجب افزایش میزان اشتباه متخصص در انتقال خون برداشته شده به جای خون تازه و یا برعکس و از طرفی احتمال ایجاد فشار خون در کودک در صورت عدم توجه پزشک نیز وجود دارد.


سلطانی با بیان اینکه از سال 82 ساخت این دستگاه را آغاز کردم، خاطرنشان کرد: از سال 82 به یاری خدا و کمک استاد گروه اطفال مشهد دستگاه را به ثبت رساندم؛ اما به دلیل وجود مشکلاتی در آن در دو نوبت دیگر رفع اشکال کرده و نمونه اصلی و کامل را برای مسابقات ژنو فرستادیم.


وی با بیان اینکه مانند این دستگاه در جهان وجود ندارد، گفت: در این جشنواره که مخترعین مطرح جهان در آن حضور دارند، ایران موفق به کسب هشت مدال طلا و چند جایزه ویژه شد و توانست در کنار روسیه مقام دوم بیشترین مدال و جایزه را کسب کند.


این مخترع جوان ادامه داد: این دستگاه تمام کارهایی که پزشک در تعویض خون کودک مبتلا به زردی انجام می‌داد را انجام می دهد و ضریب خطای آن بسیار کم و تقریبا صفر است.


سلطانی با انتقاد از رها شدن مخترعین در کشور و حمایت نشدن این قشر نخبه گفت: برای من بسیار سخت است امتیاز اختراعی که انجام داده ام  را به یک کمپانی مطرح خارجی بفروشم و در آینده مسئولان کشور همین اختراع را به نام یک کمپانی مطرح چند برابر قیمت تهیه کنند.


وی ادامه داد: ساخت این دستگاه در دور اول با حمایت دانشگاه و در دورهای بعد هزینه شخصی صرف آن شد که چیزی حدود 10 میلیون برای من تمام شده است.


استادیار گروه جراحی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: متاسفانه مشکل یک مخترع در کشور دیده یا ندیده شدن خودش نیست؛ بلکه استفاده نشدن از اختراع او در جایگاهی است که برای آن تلاش می کند.


سلطانی با بیان اینکه قانون‌های پیش پای مخترع تنها سنگ‌هایی در مسیر کار اوست، بیان داشت: برای گرفتن وام جهت تولید انبوه اختراع؛ باید در ابتدا 10 نفر همکار و دو مهندس تمام وقت در کنار عمر شرکتی که شش ماه از فعالیت آن گذشته، داشته باشید تا معاونت علمی و فناوری ریاست جمهور به شما وام دهد.


وی با انتقاد از این رفتار گفت: من بیزینس من نیستم؛ بلکه جراح و متخصص پزشکی هستم، از ذهن خود استفاده و اختراعی کرده ام؛ اما اقتصاد را نخوانده و راه تشکیل و سوددهی یک شرکت را من نباید دنبال کنم؛ بلکه کمپانی داخلی باید طرح من را تولید کند.


عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه کمپانی داخلی حاضر به حمایت از ما نیست، بیان داشت: برای کمپانی داخلی که از هر دستگاه نمونه خارجی یک میلیون تومان سود می گیرد، ساخت دستگاه من که برای کشور 700 هزار تومان تمام می‌شود، قابل قبول نیست.

 

سلطانی با بیان اینکه باید مانند وزارت دفاع در وزارت بهداشت عمل شود، تصریح کرد: کشوری که توان ساخت موتور پراید را ندارد چگونه شهاب چهار می‌سازد؟


وی افزود: وزارت دفاع درخواست ساخت قطعه و یا وسیله مورد نیاز خود را به شرکت‌های داخلی در خصوص صنایع دفاعی می‌دهد و از طریق دولت حمایت مالی عالی نیز می‌کند و هوش و ذهن دانشمندان ما نیز که از سظح جهانی بالاتر است کا را به سرانجام می‌رساند.


استادیار گروه جراحی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه باید وزارت علوم تا انتهای کار مخترع خود را حمایت کند، گفت: باید مانند وزارت دفاع در بهداشت و درمان نیز نیازها به شرکتها داده و مخترعین شروع به تولید و مانع از خارج شدن ارز شوند.


سلطانی با اشاره به اختراعات گونانگون خود گفت: برای من شاید از نظر مالی خریدن اختراعم از سوی یک شرکت مطرح خارجی خوب باشد؛ اما برای کشورم این تنها فروش مغزها است.
 

این متخصص و جراح دانشگاه علوم پزشگی در پایان گفت: چرا بر طبق فرمایش رهبر انقلاب به این استعدادهای پخته و سودآور برای کشور توجه نمی‌شود و فرهنگ تولید داخل حمایت نمی‌شود تا خود بسازیم و جهان در انتظار محصول ما باشند.

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار