به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، حجتالاسلام غلامرضا زارع، رئیس دانشکده تربیت مدرس قرآن مشهد امروز در نشست خبری «چهارمین المپیاد قرآنی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم» با بیان اینکه دانشکده علوم قرآنی مشهد در کنار 21 دانشکده علوم قرآنی سراسر کشور مشغول فعالیت است، بیان داشت: دانشکده علوم قرآنی مشهد از سال 1380 در راستای اهداف دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم ایجاد شد.
وی با اعلام خبر میزبانی چهارمین المپیاد دانشگاه علوم و معارف قرآن کشور توسط دانشکده تربیت مدرس قرآن مشهد، ادامه داد: این المپیاد که پیش از این در سطح محدودتری برگزار میشد، در سالهای قبل به میزبانی میبد، زاهدان، قم و امسال نیز به میزبانی مشهد برگزار خواهد شد.
زارع به تعداد شرکتکنندگان در این المپیاد اشاره کرد و بیان داشت: بیش از 250 نفر از برگزیدگان دانشکدههای سراسر کشور در این المپیاد با یکدیگر به رقابت خواهند پرداخت که از برگزیدگان در آیین اختتامیه که پنجشنبه 18 اردیبهشتماه برگزار خواهد شد، تقدیر به عمل خواهد آمد.
وی با بیان اینکه این المپیاد در بخش شفاهی که شامل قرائت، ترتیل، حفظ کامل، 20 جزء، 10 جزء و 5 جزء خواهد بود، بیان داشت: در این بخش 189 شرکتکننده حضور دارند که طی سه روز برگزاری المپیاد با یکدیگر رقابت کرده و در کنار معرفی برترینهای این بخش، از برگزیدگان بخش کتبی و فرهنگی هنری که مسابقات آنان انجام گرفته است در مراسم اختتامیه تقدیر خواهد شد.
رئیس دانشکده تربیت مدرس قرآن مشهد با اشاره به پتانسیل مردم مسلمان و شیعه ایران اسلامی، تصریح کرد: با وجود فراهم شدن بستر قرآنی پس از پیروزی انقلاب و با توجه به وصیتنامه حضرت امام(ره) خواهیم دید که ایشان دل پر خونی از نگاه دولتمردان و حاکمان اسلامی به قرآن داشتند.
زارع افزود: تأکید امام(ره) بر این است که قرآن در زندگی انسانها و جامعه اسلامی، محور حرکت افراد، جامعه و خانوادهها باشد، اگر قرآن بر این ارکان حاکم شد، انسان مصون خواهد ماند.
وی ادامه داد: قرآن به تمام ابعاد و زوایای انسان توجه کرده و برخلاف نسخههایی که امروز متخصصین جامعه میپیچند، تک بعدی نیست؛ قرآن یک نگاه جامع و همهجانبه به زندگی دارد که هم باعث توسعه در جامعه و زندگی شده و از طرفی نیز جلوی نواقص را میگیرد.
رئیس دانشکده تربیت مدرس قرآن مشهد هدف از برگزاری این المپیاد را ایجاد انگیزش در جامعه اسلامی و جوانان عنوان کرد و گفت: حفظ به تنهایی قرآن نمیتواند یک هدف باشد همان طور که مقام معظم رهبری فرمودند آن چیزی که جامعه را به سمت پیشرفت و تعالی پیش میبرد، تدبر در قرآن است.
زارع با بیان اینکه 96 نفر در بخش برادران و 93 نفر در بخش خواهران باهم به رقابت خواهند پرداخت، اضافه کرد: داوری این المپیاد توسط شخصیتهای برجسته و بومی همچون سلطانی و شاکر نژاد و سادات فاطمی صورت میگیرد.
لازم به ذکر است، چهارمین المپیاد قرآنی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم سراسر کشور، سه شنبه 16 اردیبهشت از ساعت 17 با برگزاری آیین افتتاحیه در تالار نور مشهد آغاز به کار خواهد کرد و پس از سه روز برگزاری کارگاههای آموزشی و مسابقات، پنجشنبه 18 اردیبهشتماه ساعت 20:30 در همان تالار به کار خود پایان خواهد داد.