کد خبر:۳۱۲۶۴۸
رئیس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد:

دانشگاه و آموزش و پرورش در اجرایی کردن سند نظام سلامت خود را موظف بدانند

رئیس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: دانشگاه و آموزش و پرورش باید در اجرایی کردن سند نظام سلامت خود را موظف بدانند.

به گزارش خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» از مشهد، تقی‌پور امروز در همایش «گرامیداشت هفته سلامت و تجلیل از نخبگان بهداشت» که در دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی این شهر برگزار شد با اشاره به این‌که دانشجویان بهداشت در مقایسه با دیگر دانشجویان علوم پزشکی از ظرفیت خاصی برخوردار هستند، بیان داشت: امروز شرایطی ویژه در کشور حاکم است و به لحاظ تاریخی یک تحول عظیم در حوزه سلامت در حال رخداد است.


وی افزود: چنانچه به سیر تحول سلامت در نظام سلامت برگردیم، مشاهده می‌کنید که یکی از بحث‌های زیر بنایی بهداشت ساخت شبکه بهداشت در کشور است و ساخت این شبکه از زمانی آغاز شد که اکثر بهورزان در نقاط دور افتاده کشور حتی سواد خواندن و نوشتن نداشتند.


متاسفانه شبکه بهداشت در نظام سلامت مورد توجه قرار نگرفته است


رئیس دانشکده بهداشت با بیان این‌که زمان بسیاری صرف شد تا به این‌جا برسیم، تصریح کرد: به دلایل مختلف شبکه سلامت در کشور مورد حمایت همه جانبه قرار نگرفت و متاسفانه نگاه قالب به شبکه سلامت این است که سلامت یعنی بیمار نبودن در حالی که سلامت یک مفهوم استنباطی است و به طور کلی به معنای سلامت جسم، روح و بهداشت است.


تقی پور با تاکید بر این‌که یک نگاه پویا باید نسبت به سلامت به وجود آید و عدم توجه به این مسئله آسیب‌های جدی به سلامت کشور وارد می‌کند، تصریح کرد: با پدیده درمان محوری راه به جایی نخواهیم برد امروز 90 درصد هزینه درمان را مردم می‌پردازند و این در حالی است که پرداخت بالای 50 درصد هزینه درمان توسط مردم به معنی بحران است.


وی با اشاره به این‌که مترقی‌ترین سیاست‌های علمی در کشور ابلاغ سیاست بهداشت توسط رهبر انقلاب است، گفت: اجرای این سیاست نیازمند زمان و حمایت همه جانبه مسئولان است.


دانشگاه و آموزش و پرورش باید در اجرایی کردن سند نظام سلامت خود را موظف بدانند


رئیس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: دو عامل تقید به نظام و بار حقوقی داشتن عوامل الزام آور اجرایی شدن این سند هستند؛ اما نباید نگاه ما تنها به وزارت بهداشت باشد؛ بلکه 85 درصد بهداشت مربوط به اجتماع است. دانشگاه و آموزش و پرورش نیز باید خود را موظف بدانند.


تقی پور با طرح این پرسش که چه مقدار بر روی نشاط اجتماعی کار انجام می‌دهیم؛ خاطرنشان کرد: دانشجویان بهداشت باید از نگاه حداقلی در نظر مدیران خارج شوند؛ زیرا استفاده از پتانسیل تنها یکی از این رشته‌ها می‌تواند بسیار تاثیرگذار باشد.


وی تاکید کرد: چنانچه نگاه ما همواره به علوم پزشکی باشد و بهداشت را نبینیم قطعا در سیر اجرایی شدن ابلاغیه سند سیاست‌های بهداشت که مقام معظم رهبری مطرح کرده‌اند با مشکل مواجه خواهیم شد.
 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار