به گزارش خبرنگار فرهنگی«خبرگزاری دانشجو»؛ بخش ناشران بین الملل نمایشگاه کتاب تهران در فاصله کمی از ورودی مصلی در ضلع جنوبی بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی کتاب قرار گرفته است. مخاطبان این بخش اغلب خاص هستند و بیشتر دانشجویان و قشر تحصیل کرده جامعه در این سالن به چشم می خورند.
بخش بین الملل نمایشگاه کتاب تهران هرساله حاشیه های زیادی به دنبال دارد. از مشکلاتی که در گمرک برای ناشرین دردساز می شود تا ناشرینی که با عناوین تقلبی، آثار غیر مجاز و ... در نمایشگاه حاضر می شوند.
کتاب هایی که در این بخش به فروش می رسند بر اساس قیمت جهانی عرضه می شوند و ناشرین با ارز یارانه ای که از سوی ارشاد به آن ها تعلق می گیرد کتاب ها را خریداری می کنند اما این ارز یارانه ای امسال به ناشرین این بخش تعلق نگرفته است و بنابراین مجبور شده اند با بودجه شخصی کتاب ها را خریداری کنند.
بنابراین طبیعی است که قیمت بالای کتاب قدرت خرید مخاطب را کاهش می دهد. متاسفانه در نمایشگاه امسال این اتفاق افتاده و ما شاهد حضور کم تری در سالن بین الملل هستیم.
ناشرین این بخش به شدت ناراضی هستند و از طرفی به نظر می آید فضایی که برای بخش بین الملل نمایشگاه کتاب درنظرگرفته شده به لحاظ امکانات تهویه بسیار نا مناسب است. اما گویا این مساله سال های پیش هم یکی از مشکلات اساسی این سالن بوده است.
به گفته مدیر انتشارات کیمیا نوین بازدید کنندگان امسال کم رمق تر از نمایشگاه های پیشین هستند و به آن صورت که باید کتاب خریداری نمی شود. از آنجا که ارز یارانه ای برای خرید کتاب های خارجی از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امسال به ما تعلق نگرفته کتابها را با بودجه ی شخصی خریداری کردیم.
انتشارات کیمیا نوین 1500عنوان کتاب پیرامون حوزه های مختلف در نمایشگاه عرضه کرده که از این تعداد 150 عنوان به آثار جدید تعلق دارد.
علی گل اندامیان مدیر شرکت کتاب نگارستان آبی هم از دگیر ناشران سالن بین الملل بود که با وی به گفت و گو پرداختیم؛ این مدیر با ابراز نارضایتی از قیمت های بالای کتاب و تاثیر مستقیم این امر بر قدرت خرید مخاطب به خبرنگار ما گفت: در سالن بین الملل نمایشگاه، کتاب ها بر اساس قیمت جهانی به فروش می رسند قیمت ها بسیار بالا است و وزارت ارشاد امسال ارز یارانه ای خرید کتاب را به ما نداده؛ طبیعی است با توجه به این مساله شاهد حضور تعداد کمی از مخاطبین در این بخش از نمایشگاه باشیم.
به هر حال با این وضعیت باید بگویم اگر کسی از بن کارت های ویژه کتاب و یا امکانات وزارت ارشاد برخوردار باشد شاید بتواند کتاب را با قیمت مناسب تری خریداری کند.
به گفته ی گل اندامیان شرکت نگارستان آبی در نمایشگاه امسال با 6 هزار عنوان کتاب حضور یافته که از این تعداد سه هزار عنوان جزو آثار جدید هستند.
این شرکت نمایندگی یکی از ناشرین بین المللی را در آلمان برعهده دارد و در زمینه های فنی مهندسی علوم انسانی پزشکی و علوم پایه به علاقه مندان کتاب ارائه می دهد.
به نظر می رسد با توجه به گرانی کتاب و البته با توجه به اینکه آثار بخش بین الملل بر اساس قیمت جهانی کتاب به فروش می رسند ناشرین این بخش نسبت به ناشرین داخلی باید گله مند تر باشند. البته با درنظر گرفتن این وضعیت که ارز یارانه ای ارشاد حذف شده و بنابراین ناشرین با بودجه شخصی کتاب ها را خریداری می کنند به این نتیجه خواهیم رسید که صرف هزینه شخصی در این راه برای ناشر ریسک خواهد بود. در این صورت اگر در سال های آینده هم این رویه تکرار شود و ناشرین از ارز یارانه ای محروم باشند مشخص نخواهد بود که آیا بازهم سالنی به نام سالن ناشرین بین الملل در نمایشگاه کتاب تهران خواهیم داشت یا نه؟!
از طرفی هرساله بخش بین الملل حاشیه های زیادی به همراه دارد. ناشرینی که با عناوین تقلبی و آثار غیر مجاز به نمایشگاه می آیند و هرساله از مسئولین می شنویم که با آن ها برخورد شده و از حضور در نمایشگاه کتاب و حتی نمایشگاه سال های آینده هم محروم شده اند اما بازهم می بینیم در نمایشگاه سال بعد همان ناشر حضور دارد و به فروش کتاب می پردازد. متاسفانه این امر یکی از مشکلات اساسی بخش بین الملل به شمار می آید که در صورت عدم بررسی و رسیدگی مسئولین معلوم نخواهد بود سرنوشت این بخش چه خواهد شد؟!
دکتر سلام جون اين مطلب آخر که نوشتي برخورد مسئولين !!!!!!!!!!!!!!!!!
کاش با انتشاراتي هاي داخلي هم برخورد بشه آخه کتاب شعر کافر حربي مرتد از دين شاهين نجفي کسي که به امام هادي (عليه السلام) توهين کرده بود در يکي از غرفه ها براي فروش گذاشته بودند(اسم انتشاراتي (ق-ق-)(ن-و-س) البته با رمز نوشتم معلوم نشه ها