به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، حجت الاسلام طه هاشمی دقایقی پیش در مراسم گرامیداشت شهید مطهری و مقام معلم در بین مدیران منطقه 9 دانشگاه آزاد اسلامی در مشهد با بیان اینکه اساتیدمورد تکریم هستند گفت: همه آنها برای تولید علم و انسانهای فرهیخته و کمال انسانیت تلاش میکنند.
وی به مهمترین دغدغه شهید مطهری اشاره کرد و ادامه داد: مهمترین دغدغه ایشان در تهدید دین بحث جهود و جهالت است همانطور که میبینیم از ابتدای اسلام دین را مورد تهدید قرار دادند و سرنوشت ادیان را با خطر مواجه کردند.
معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه آزاد با بیان اینکه تصور برخی از دین توقف زبان و اداره کردن جامعه است بیان داشت: دین اسلام دین آزادی، توسعه و پیشرفت است و این سوال مطرح میشود که چرا در این دین پس از رسالت پیامبر اکرم(ص)پیامبری مبعوث نشد.
وی بیان داشت: تا قبل از رسالت پیامبر خاتم 124 هزار پیامبر مبعوث میشوند در سالی که بشر امروز دید گستردهتر، ذهن و نگارش پویاتر نسبت به بشر 1400 سال قبل دارد.
وی افزود: دین اسلام متوقف در زمان ومکان خاصی نیست همانطور که میبینید در هر عصر ،مکان و زمانی مخاطبان اصلی آن دانشگاهیان و فرهیختگان است؛ اگر اسلام با تمام زوایا و با اقتضائات زمان تبیین شود هیچ انسان حقیقتجویی آن را رها نخواهد کرد.
حجت الاسلام هاشمی با ابراز تأسف از اینکه برخی افراد دین را از منظر 1400 سال پیش معرفی میکنند بیان داشت: وقتی حضرت حجت ظهور کند قدرت فکری بشر به گونهای است که از همه ظرفیتهای علمی استفاده میکند و این همان اسلام است.
وی با بیان اینکه متأسفانه دین مظلوم واقع شده است گفت: امروز دین به گونهای معرفی می شود که بخش وسیعی از مخاطبان اصلی آن احساس بیگانگی با دین میکنند، کسانی که قشر روشنفکر و دانشگاهیان ما را تهدید میکند با وجود دسترسی به علوم جدید آنان را به سمت انزوا و بیگانگی میکشاند.
معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه آزاد ادامه داد: این خطری است که جامعه دینی ما را تهدید میکند و باید ببینیم هر گاه استاد در کلاس درس مذهب و اعتقاد را مطرح میکند چه واکنشهای دیده میشود این مطالبی نیست که بتوان آن را انکار کرد.
وی با تأکید بر لزوم مطرح شدن این تهدیدات در محیطهای علمی تصریح کرد: طبق تحقیقات انجام شده نقش اساسی اعضای هیئت علمی در تثبیت، ترویج فرهنگ و ارزشهای انسانی بیش از 70 درصد است یعنی یک استاد میتواند مذهبی را بیان کند که کار چندین سخنرانی را انجام دهد و در مقابل نیز یک استاد در حین تدریس میتواند نکتهای را بگوید که دهها سخنرانی را بدون اثر کند.
حجت الاسلام هاشمی ادامه داد: با این موقعیت و تأثیری که اساتید میتوانند در دانشجویان داشته باشند، وظیفه آنان به جز تدریس در رشته تخصصی خود،وظیفه ای سنگین در حوزه فرهنگی و اجتماعی به دوش آنان میگذارد.
معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی عنوان داشت: قبل از هر چیزی باید امنیت در دانشگاهها ایجاد شود که استاد و دانشجو بتوانند اعتقادات خود را بیان کنند حتی اگر مسلمان هم نباشد.
وی با بیان اینکه دینی که برای پاسخ دادن به مجهولات آینده آماده است چرا نباید از خود دفاع کند بیان داشت: مسلمانان در عین بهرهگیری از مکتب باید از عقلانیت هم استفاده کنند.
حجت الاسلام هاشمی افزود: مجموعه آنچه در دانشگاهها است باید به سمت فعال شدن در عرصه فرهنگی واجتماعی برود همه باید تلاش کنند تا یک نشاط علمی، سیاسی و فکری را در این محیط ایجاد کنند و همچنین امکانی فراهم شود که همه بتوانند عقاید خود را بیان کرده و از آن دفاع کنند.
وی با اشاره به اینکه اگر فقط یک صدا در دانشگاه باشد دیگر عقاید مطرح نخواهد شد اظهار داشت: باید اجازه داده شود که تمام اعتقادات بیان شود.
معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی به حرکت دانشگاه آزاد به سوی صنایع دانشبنیاد اشاره کرد و عنوان داشت: یکی از بهترین برنامههایی که طراحی شده استفاده از ظرفیتهای علمی دانشگاه برای تولید ثروت است همانگونه که میبینیم دانشگاههای غیردولتی در خارج از کشور حلقه مفقوده بین دانشگاه و صنعت را یافتند و با تأسیس شرکتهای دانشبنیان آن را حذف کردند؛ اما در کشور ما این حلقه پیدا نشده است.
وی ادامه داد: ما با تأسیس شرکتهای دانشبنیان به این سمت خواهیم رفت تا تنها 60 درصد از اتکا هزینهها به شهریه دانشجویان باشد.
حجت الاسلام هاشمی با بیان اینکه دانشگاه آزاد قبل از نامگذاری سال توسط مقام معظم رهبری باعنوان سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی زمینههای آن را ایجاد کرده است عنوان داشت: شورای راهبردی فرهنگی دانشگاه هشت محور تهیه کرده که در غالب این محورها برنامههای ارائه شود و مهمترین محور این شورا دین و اخلاق است.
وی ادامه داد: متأسفانه در جامعه اسلامی که باید فضیلتها و ارزشهای اخلاقی برجسته شود رضالتهای اخلاقی را در این جامعه شاهد هستیم و این امر جامعه را رنج میدهد باید دانشگاه و جامعه را به سمتی ببریم که اخلاق در این فضا حاکم باشد.
معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: گاهی پرونده اساتید برای ارتقاء به دست دانشگاه میرسد که در آن تفتیش عقاید صورت میگیرد و این در حالی است که این استاد برای تدریس از لایههای مختلفی عبور کرده است؛ زیرا اگر این استاد بخواهد تخریب کند با این عمل، تخریب مضاعفی خواهد کرد.
هاشمی بیان داشت: اگر میخواهیم جامعه را به سمت اخلاقمداری سوق دهیم باید به گونهای حرکت کنیم که استاد برای ارتقاء فرهنگی خود، در برنامههای مسئولان حضور پیدا نکنند.
وی ادامه داد: اگر در حوزه فرهنگی به کسانی که مقداری متفاوت فکر میکنند به درستی و با معیارهای اسلامی برخورد کنیم آنان هم به این سمت جذب خواهند شد؛ اما با محدود کردن دایره خودیها و با این روش دیگر کسی زیر این چتر نخواهد ماند.
حجت الاسلام هاشمی با اشاره به افزایش 10 برابری بودجه دانشگاه در حوزه فرهنگی و اجتماعی اظهار داشت: ما هم اردوی راهیان نور را داریم و هم سفر شمال و دماوند چه اشکالی دارد دانشجویان ما به دماوند و کیش بروند و در عین آنکه تفریح میکنند مسائل فرهنگی را هم به آنها بگوییم.
وی با بیان اینکه ما از هنر بهعنوان یک ابزار جدی برای توسعه فرهنگ استفاده خواهیم کرد عنوان داشت: ما کانونهای حوزه فرهنگی و هنری را فعال میکنیم تا دانشگاه با نشاط شود و هرگاه دانشگاه نشاط پیدا کرد فهم علمی نیز بالا میرود.
فضايي كه در سفر وجود داره خيلي فرق ميكنه مگه نه؟! يكي بري كنار دريا و ساحل حرف بزني يكي هم سفر معنوي تو مكان معنوي! ( نظر منه البته)