کد خبر:۳۱۶۰۸۲
انتظامی در برنامه دیروز، امروز، فردا:

اگر نقدکننده تخصص در زمینه نقد نداشته باشد، مطلقا حق انتقاد ندارد/ برخی مسئولین در وادی عمل، نقد را تخریب می دانند

معاون مطبوعاتی رییس جمهور گفت: اگر نقد کننده، تخصصی در زمینه ی نقد نداشته باشد، مطلقا حق انتقاد ندارد.
اگر نقدکننده تخصص در زمینه نقد نداشته باشد، مطلقا حق انتقاد ندارد/ برخی مسئولین در وادی عمل، نقد را تخریب می دانند

به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، حسین انتظامی در برنامه دیروز، امروز فردا که از شبکه سوم سیما پخش شد با بیان این که فضای نقد در سال های پس از انقلاب اوج و فرود خاصی نداشته است، گفت: در دولت خاتمی که شعار او فضای باز سیاسی بود، در فضای نقد فعال تر بودیم.


وی ادامه داد: مبحث نقد در فرهنگ عمومی ما جا نیفتاده است. در فرهنگ عمومی شعار زیاد می دهیم که نقدپذیریم اما از نقد استقبال نمی کنیم. در بین سیاسیون کسی پیدا نمی شود که بگوید من نقد پذیر نیستم اما در وادی عمل، نقد را تخریب می دانند.


معاون مطبوعاتی رییس جمهور در پاسخ به این سوال که در این 35 سال بسته ترین فضای نقد در کدام دولت بوده است گفت: در این سال ها تقریبا همه ی دولت ها در فضای نقد شبیه به هم بوده اند چرا که این، از ساخت دیوانی و فرهنگ عمومی مردم ناشی می شود و دولت ها در آن نقش جدی نداشته اند. گرچه نمی توان باز و متفاوت بودن فضای رسانه ای در برخی دوره ها را انکار کرد.


انتظامی افزود: در آموزه های دینی و در مبحث امر به معروف داریم که باید با هدف اصلاح امر به معروف کنید اما در بحث نقد انگیزه مهم نیست بلکه چارچوب مهم است. ما در فرهنگ عمومی نقص داریم و باید این فضای نقد در فرهنگ عمومی و اجتماعی وارد شود.

 

معاون مطبوعاتی رییس جمهور گفت: کارویژه اصلی رسانه در کنار آموزش و اطلاع رسانی، بحث نظارت اجتماعی است. رسانه ها با این کارکرد وارد می شوند و به همین دلیل نقد مسیری حیاتی تلقی می شود.

 

وی در مورد تخصص نداشتن کسانی که نقد می کنند گفت: گاه می بینیم که نقد کننده تخصصی در زمینه ای که نقد می کند ندارد. در این شرایط این فرد مطلقا حق انتقاد ندارد. کسی که در حیطه ای تخصص ندارد، مناسب برای انتقاد نیست و تنها می تواند در آن زمینه بیان احساس کند.

 

انتظامی افزود: دولت جدید قصد دارد فضای رسانه ها را باز کند و این کار بالطبع موجب باز شدن فضای نقد خواهد شد که البته باید هزینه های آن را هم بدهیم.
 

وی در پاسخ به این سوال که آیا با جمله «نقدکننده باید شناسنامه دار باشد» موافق هستید یا نه، گفت: من شخصا مدافع این هستم که منتقد باید اسم و رسم مشخص داشته باشد. منتقد نباید در تاریکی بایستد و تیر بیاندازد. منتقد باید شجاعت داشته باشد و از حرفش دفاع کنند که این در نهایت، به درست شدن فرهنگ عمومی کمک خواهد کرد.

 

انتظامی ادامه داد: وظیفه ی دولت این است که دست رسانه ها را باز بگذارد اما از طرفی هم وظیفه ی ایجاد امنیت در فضای تبادل اطلاعات را داریم. باید از فاش شدن زندگی خصوصی مردم و رعایت استانداردها مراقبت شود.

 

معاون مطبوعاتی رییس جمهور گفت: در حال حاضر سایت هایی داریم که نقش شب نامه های الکترونیک را بازی می کنند؛ وظیفه حاکمیت این است که جلوی این ها را بگیرد.

 

وی افزود: در حال حاضر 200 سایت مجوز گرفته اند؛ سایر سایت ها هم بیایند مجوز بگیرند و به اصطلاح شناسنامه دار شوند و فعالیتشان را ادامه دهند.

 

انتظامی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری درباره نقد گفت: مقام معظم رهبری درباره نقد زیاد صحبت فرموده اند و تاکید کرده اند که مردم باید از مسئولین بازخواست کنند اما سه خط قرمز برای نقد قرار داده اند و فرموده اند که با تکفیر، تهمت زنی و جنجال آفرینی مخالفم؛ ایشان همواره تاکید داشته و دارند که دولتی که دارد کار می کند را نباید تخریب کرد.

 

وی در مورد گاردی که در مورد نقد وجود دارد گفت: فرد اگر حس کند پشت سر انتقاد، قصد تخریب و براندازی آن مقام نیست و نقد خیرخواهانه است، گاردش را باز می کند؛ اما اگر جز این حس کند، نقد را برنمی تابد.

 

معاون مطبوعاتی رییس جمهور به وجود «نقد سازنده» در ادبیات تقنینی در تبصره ذیل ماده 3 اشاره کرد و گفت: در ادبیات تقنینی ما هم به شرط داشتن استدلال به دور از افترا تاکید شده است.

 

 انتظامی حاشیه ها را موجب کند شدن راه دولت و کدرشدن فضای نقد دانست و گفت: حاشیه سازها همواره ضدسازندگی هستند اما باید به این هم توجه داشت که حاشیه ها معمولا ایجادکننده اولیه دارد.

 

وی با انتقاد از نشست «دلواپسیم» گفت: آمریکا دو جنگ در خلیج فارس داشت که در هر دو جنگ به همه ی خبرنگاران ابلاغ کرد هیچ خبرنگاری در ایام جنگ حق ندارد پیش از هماهنگی با پنتاگون خبری مخابره کند. این موضوع، خصوصا برای آنها که ادعای آزادی بیان دارند مخالف اصول روزنامه نگاری است اما در آن دوره، هیچ روزنامه نگاری اعتراض نکرد چرا که می دانست امنیت ملی آمریکا در زمان جنگ نه با خبرنگاران و نه با اعضای مجلس است؛ بلکه امنیت ملی را تنها پنتاگون تامین می کند.
انتظامی ادامه داد: این که در آستانه مذاکرات حساس، و در شرایطی که حمایت های مقام معظم رهبری از آن را می بینیم، دوروز پیش از سفر وزیرخارجه در مجلس به او کارت زرد بدهیم باعث می شود هیمنه ما در برابر کسانی که قرار است با آنها مذاکره کنیم بریزد.
معاون مطبوعاتی رییس جمهور همچنین به تصویر ارائه شده از رییس جمهور در مستند «من روحانی هستم» و مطالبی که در آن مطرح شد نیز انتقاد کرد.
انتظامی در پایان گفت: به دستگاه ها پیشنهاد شده که همایش ها و برنامه هایی تحت عنوان نقد سیاست های آن وزارتخانه یا معاونت برگزار کنند و خودشان را نقد کنند چرا که هر دولتی فکر کند عقل کل است، انحطاطش از همان زمان آغاز می شود.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار