به گزارش خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» از مشهد، ساعت 9:30 دقیقه صبح است به سرعت خود را باید به برنامه برسانم، هدف تهیه گزارشی است از زوجهای دانشجو که در غالب طرح «همسفر تا بهشت» به مشهد آمدهاند. قرار است صبح امروز، برنامه نیم روز آخر اقامت زوجهای جوان در فرهنگسرای زیارت در پارک وحدت مشهد برگزار شود.
وارد پارک میشوم و به دنبال اجتماعی از زوجها میگردم اغلب خانوادههایی را میبینم که در گوشه ای از سایه درختی فرشی را انداخته و چایی را آماده و کمی کنار هم نفس چاق میکنند.
فرصت فکر کردن به این لحظات زیبای خانوادههای ایرانی را ندارم از برنامه ساعتی گذشته و من بازهم تاخیر دارم.
بالاخره دسته گلهای نو عروس و تازه داماد را در سالن اجتماعات پیدا میکنم در حالی که پدر پر جمعیت ترین خانواده ایران اسلامی حجت الاسلام وافینژاد را در حال سخنرانی میبینم.
باید باور کرد که خدا زندگی ما را اداره میکند
حجت الاسلام وافینژاد در حال پاسخ گویی به زوج های جوان است و من در حال ثبت این دقایق. زوج های جوان دانشجو در کنار همسران خود گاهی از گفتههای حجت الاسلام وافینژاد میخندند و گاه به فکر فرو میروند.
زوجی به دنبال عقبه اعتماد به نفس حجت الاسلام وافینژاد در تعدد فرزندان است که وی پاسخ میدهد: من باور دارم که همه چیز زندگی من خدا است از امرار معاش تا ریزترین دغدغههای زندگیمان.
وی ادامه دمی دهد: ما خود را واقعا به خدا سپردهایم و صاحبخانه ما از سوی محبتی که خدا در دلش انداخته بود به ما خانه داد و کرایه را از سال پیش کمتر محاسبه کرد.
حجت الاسلام وافینژاد خطاب به دانشجویان گفت: بدانید گره را او باز میکند، روزی را او میدهد و فرزندان شما از سوی پروردگار روزی مشخصی دارند. این شما نیستید که قرار است خرجشان را بدهید بلکه وسیله شما هستید.
وی در پاسخ خانم دانشجویی که گفت آیا سخت نیست برای این تعداد فرزند شستن، پختن، خریدن و تهیه تغذیه سالم؟ بیان داشت: متاسفانه مردم ما قناعت را کنار گذاشتهاند در غیر این صورت این موارد گفته شده نه تنها سخت نیست بلکه شیرین است.
اسراف مشکل بزرگ زندگی امروز مردم ایران اسلامی
حجت الاسلام وافینژاد یادآور شد: اکنون اگر هر خانواده به وسایل زندگی خود نگاه کند میبیند تا چه اندازه وسایل اضافی و صرف هزینه بیخود در این خصوص داشته است.
وی بیان داشت: ما در زندگی خود اسراف و خرج بیخود نداریم و البته در کنار این پشت سرهم بودن فرزندان موجب میشود کارهای یکدیگر را انجام و کمک والدین باشند.
این کارشناس مسائل خانواده در پایان گفت: ما در تغذیه خود هزینه برای پفک و نوشابه نداریم و در کل خداوند خودش ما را می چرخاند اگر این را باور کنیم.
در پایان این قسمت مجری برنامه با بیان لطیفههای طنز برای زوجهای جوان لحظات شادی را رقم و گروه جهت بازدید از غرفه تفریحات و بازیهای جذاب سالن را ترک کردند.
غرفه لبریز از جمعیت بود و زوج ها در کنار هم برای شرکت در مسابقات تیر اندازی با تفنگ بادی، تیر کمان، پلخمان، مسابقه تعادل و... از هم پیشی میگیرند.
همسران در هنگام شرکت زوج خود در مسابقه برای وی دعا و به دقت همسر خود را مورد تایید و تشویق قرار می دهند.
زوجی سریلانکایی در میان جمعیت است که احساس میکنم برای گفتگو با آنها وقت مناسبی است.
از آنها می خواهم دقایقی وقت خود را به من دهند و آن دو به خوبی درک کرده، از هر دو میخواهم خود را معرفی کنند.
نام خانم فاطمه شکورا و دانشجوی رشته علوم پزشکی و نام شوهر وی فخرالدین محمد خالدین دانشجوی دکتری هنر در دانشگاه تربیت مدرس است.
هر دو از کشور سریلانکا و دانشجوی دانشگاههای ایران هستند. از آنها چگونگی ازدواجشان را جویا میشوم که فخر الدین میگوید: پدران ما با هم 40 سال دوست بودهاند و من و همسرم یکدیگر را از کودکی می شناسیم.
وی ادامه داد: این دوستی موجب دادن این پیشنهاد از سوی خانواده ما شد و البته من و همسرم نیز یکدیگر را دوست داشتیم و به دنبال این فرصت بودیم.
امنیت ایران برای زنان نعمت بزرگی است
این دانشجوی رشته هنر در پاسخ سئوالم که ایران رادر مدنت حضور دانشجویی خود چگونه دیدید گفت: ایران مرکز شیعه در جهان است و برای من و همسرم امنیت این کشور بسیار جالب توجه است.
خالدین با بیان اینکه من و پدرم به نقاط زیادی از جهان رفتهایم گفت: تا کنون کشوری را در امنیت برای زنان مانند ایران ندیدهام و مردم این کشور باید قدردان این موهبت باشند.
وی با اشاره به طرح ملی«همسفر تا بهشت» بیان داشت: کار بسیار خوب و بزرگی است و درس های مفید و موارد مناسب حال یک زوج را متذکر میشود. امیدواریم این برنامه قوی همه ساله ادامه پیدا کند.
از خالدین در خصوص شیوه همسر داری و مراسم ازدواج در سریلانکا میپرسم که با تعجب نسبت به میزان مهریه در ایران میگوید: ما در سریلانکا یک سنت زیبا داریم و آن اینکه هر مرد به اندازه توان خود میزان مهر را تعیین می کند.
مهریه در سریلانکا در ابتدا در اختیار زن قرار داده میشود
این دانشجوی سریلانکایی ادامه میدهد: پس از تعیین میزان مهریه، مرد آن را در ابتدای زندگی به زن می دهد و این کار سنت رسول الله است.
وی با بیان اینکه زنان در سریلانکا بسیار به زندگی خود پایبند هستند ابراز داشت: زنان در سریلانکا ابتدا خانواده و پس از آن شوهر خود را بسیار احترام میکنند و تا پای جان یک زن و مرد پس از ازدواج به پای هم میمانند.
خالدین با اشاره به میزان بالای طلاق در ایران ابراز داشت: با وجود مهریه های سنگین میبینیم میزان طلاق در ایران بالا است و این در حالی است که به لطف خدا تقریبا در سریلانکا طلاق نیست و یا انگشت شمار است.
این دانشجوی دکترای هنر تصریح کرد: مادر کشور خود بسیار قانع هستیم و هر کس به هر اندازه که درآمد دارد خرج زندگی و ازدواج خود میکند و توقعی نیز از سوی مردم وجود ندارد.
وی ادامه داد: وسایل زندگی ما بسیار عادی است و سنتها را حفظ کردهایم. هر یک از زوجین پس از ازدواج خود را مسئول یک زندگی میداند که باید برای حفظ آن تلاش کند.
سبک زندگی زوجهای ایرانی به سمت تجملات رفته و غربی شده است
خالدین با اشاره به سبک زندگی برخی زوجهای ایرانی ابراز داشت: ما به دنبال کاخ ساختن در زندگی خود نیستیم زیرا اعتقاد قلبی داریم که تنها عاملی که آرامش به هر زندگی میدهد مرد و زن هستند نه این حواشی پر دردسر.
وی با بیان اینکه مردم کشور سریلانکا اغلب بودایی هستند افزود: در کشور من 70 درصد بودایی، 14 درصد هندو و هشت درصد مسلمان هستند که اغلب از امام خامنهای تقلید میکنند.
این دانشجوی مقیم ایران بیان داشت: پدر من پرفسور خالدین بنیان گذار شیعه در سریلانکا است و یازده فرزند نیز دارد که تمامی خواهر و برادران من نیز ازدواج کرده و دارای چند فرزند و تحصیل کرده هستند.
جان خود را برای رهبر شیعیان جهان میدهیم
خالدین با بیان اینکه پدر من شاگرد امام (ره) بوده است افزود: من اکنون شاگرد امام خامنهای هستم و حاضرم جان خود را برای او بدهم زیرا انسان بزرگی است و رهبری چون او در جهان وجود ندارد.
این دانشجو در پایان با بیان اینکه ایران مقتدر است و باید قدردان نعمات بی شمار خود باشد افزود: 35 سال است که ایران در برابر قدرتهای جهان ایستاده و ترس کشورهای ضعیف در برابر آمریکا و اسرائیل را ریخته است.
وی در پایان خطاب به زوجهای جوان ایرانی گفت: من و همسرم عاشق ایران هستیم و امیدورم جوانان ایرانی به فرمان رهبر خود مبنی بر حفظ فرهنگ غنی اسلامی خود عمل کنند و ما پس از پایان درس بازهم به ایران بیاییم.
ساعت تقریبا 12 ظهر و نزدیک به اذان شده است که زوجی را در زیر سایه درخت میبینم از آن دو می خواهم خود را معرفی کنند.
میلاد گشتاسبیان و مهلا اسماعیلی دو زوج کرمانی که میلاد در رشته کامپیوتر و مهلا در رشته اقتصاد تحصیل میکنند و از دو دانشگاه متفاوت هستند.
باید شرایطی فراهم شود که خانوادهها نیز در کنار فرزندان خود سبک زندگی اسلامی را بپذیرند
گشتاسبیان با بیان اینکه برنامه برگزار شده بسیار خوب بود ابراز داشت: ای کاش این برنامهها قبل از ازدواج برگزار شود تا جوان قبل از دچار اشتباه شدن مسیر درست را دریابد.
اسماعیلی با بیان اینکه من هنگام خواستگاری میلاد همه چیز را به خدا واگذار کردم افزود: من در همسر خود شرایط مناسب برای یک ازدواج سالم را دیدم و توکل برخدا کردم و بله را گفتم.
گشتاسبیان با بیان اینکه ما قهر و آشتیهای فراوانی داشتهایم بیان داشت: باید اینگونه برنامهها در ابتدا برای خانوادههای ما برگزار شود زیرا متاسفانه با وجود علاقه زوج به سبک زندگی اسلامی مبتنی بر ساده زیستی؛ اما خانواده ها مخالف و مانع از ایجاد این رسم میشوند.
وی در پایان «همسفر تا بهشت» را برنامه مناسب و قابل قبولی دانست و گفت: زوج های دانشجو باید در درک خود بهتر عمل کنند و شناخت زن و مرد از یکدیگر بالاتر رود، که البته این نکات را به خوبی در این برنامه کارشناسان مطرح کردند.