آخرین اخبار:
کد خبر:۳۱۶۸۴۳
پورفتح‌الله خبر داد:

500 هزار نفر دو بار در سال خون می‌دهند/ دریافت2 میلیون و 100 واحد خون در سال گذشته

رئیس سازمان ملی انتقال خون گفت: 5 درصد از اهدا کنندگان به صورت مستمر خون خود را اهدا می‌کنند که به این ترتیب 500 هزار نفر دو بار در سال خون اهدا می‌کنند در صورتی که باید اطلاعات را به گونه‌ای گسترش دهیم که تمام مردم با دانش بالا و آمادگی مناسب به انتقال خون روی بیاورند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، پورفتح‌الله رئیس سازمان ملی انتقال خون در برنامه افتتاح پایگاه انتقال خون که در بیمارستان قلب شهید رجایی برگزار شد گفت: طبق یافته‌های سازمان بهداشت جهانی یک بی‌عدالتی در دسترسی به خون و فرآورده‌های خونی در جهان وجود دارد این بررسی در 176 کشور جهان صورت گرفته که در 176 کشور جهان صورت گرفته که کشورهای جهان به کشورهایی با درآمد بالا درآمد متوسط و درآمد پایین تقسیم می‌کند.
 
پورفتح‌الله در مورد مصرف خون و فرآورده‌های خونی در کشورهایی با درآمد پایین گفت: در کشورهایی که درآمد اندکی دارند خون و فرآورده‌های آن معمولا برای کودکان زیر پنج سال و در هنگام زایمان مادران استفاده می‌شود در صورتی که در کشورهایی با درآمد بالا 70 درصد خون برای افراد بالای 60 سال مصرف می‌شود که این بی‌عدالتی در مصرف خون در جهان قابل مشاهده است.
 
وی در ادامه تصریح کرد: از مجموع 105 هزار اهدای خون که در دنیا وجود دارند در کشورهایی با درآمد بالا حدود 33 هزار واحد خون وجود دارد و در کشورهای با درآمد متوسط حدود 5 هزار واحد خون وجود دارد.
 
رئیس سازمان ملی انتقال خون در مورد اهدای خون در کشورهای متفاوت گفت: در کشورهای در حال توسعه برای هر هزار نفر جمعیت 12 واحد خون وجود دارد و در کشورهایی با درآمد کم برای هر هزار نفر جمعیت چهار واحد خون وجود دارد و در کشورهایی با درآمد بالا و توسعه یافته به ازای هر هزار نفر جمعیت 40 واحد خون موجود است.
 
وی با اشاره به اهدای خون در ایران گفت: در کشور ما دو میلیون و صد هزار واحد خون در سال گذشته داشتیم که برای هر هزار نفر جمعیت 20 هزار واحد خون در کشور موجود بود که 5 درصد اهداکنندگان جزو اهداکنندگان مستمر بودند یعنی 500 هزار نفر دو بار در سال خون اهدا کردند که ما باید به سمتی پیش برویم که اهداکنندگان با آمادگی و دانش بالایی به اهدای خون رو بیاورند.
 
وی در مورد ایجاد مرکز در بیمارستان‌های متفاوت گفت: باید امکاناتی را فراهم کنیم که اهداکنندگان به راحتی بتوانند به مراکز انتقال خون دسترسی داشته باشند و همچنین باید طب انتقال خون را نیز در بیمارستان‌ها فعال کنیم و نظارت کاملی بر روی چرخه انتقال خون در کشور داشته باشیم.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار