آخرین اخبار:
کد خبر:۳۱۷۲۳۰

کنسرت‌های دانشجویی‌ای که نباید رسانه‌ای شوند

معاون فرهنگی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: برخی برنامه‌ها درون دانشگاهی است و ذی نفع دانشجو، استاد و مجموعه دانشگاه هستند و نیازی ندارد به بیرون راه پیدا کند!

به گزارش فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، دانشجو باید در همه جای جهان به دنبال انجام هر چه بهتر نقش دانشجویی خود در ایجاد علم و دانش باشد و قشری محسوب می‌شود که آینده ساز جامعه خود است.


در ایران اسلامی نیز دانشجو و دانش‌پژوه نقش موثری در تولید علم دارد؛ اما داشتن بار فرهنگی مناسب در کنار توان علمی دستوری است که به طور اکید در این سال و به شکل عام‌تر آن در تمام دوران‌ها از تاکیدات رهبر انقلاب و تمامی دلسوزان نظام بوده است.


داشتن توان فرهنگی بالا و پرداختن به امور فرهنگی، پایه و اساس هر دولت و اجتماعی است و این امر زمانی دارای پایه‌های مستحکم‌تری خواهد شد که از جامعه کوچکتر یعنی دانشگاه رشد خود را آغاز کند.
 

آنچه در این میان ایجاد مشکل می‌کند این تفکر است که برخی کار فرهنگی را با ارائه برنامه‌های نامناسب با فرهنگ اسلامی ایرانی تلفیق کرده و به نام کار فرهنگی حرکتی ضد فرهنگ را انجام می‌دهند.
 

در دانشگاه‌های بزرگ و دارای جایگاه کشور ایجاد کانون‌های موسیقی سرعت بالایی به خود گرفته و در حال رشد است.
 

در این میان برای روشن تر شدن موضوع گفتگویی با برخی مسئولان فرهنگی دانشگاه‌ها انجام داده‌ایم تا نظر این متولیان فرهنگی را جویا شویم.
 

فعالیت‌های کانون موسیقی قانونی است

 

علی یوسفی، معاون فرهنگی دانشگاه فردوسی مشهد در خصوص قانونی بودن فعالیت این کانون‌ها بیان داشت: آئین نامه کانون‌های هنری و فرهنگی مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است و ایجاد این کانون قانونی است.


وی با قراردادن کانون موسیقی در کنار دیگر کانون‌های هنری و فرهنگی افزود: کانون موسیقی، تئاتر، قرآن و عترت، شعر و ادب بر اساس قانون مصوب، مجاز به فعالیت می‌باشند.


معاون فرهنگی دانشگاه فردوسی مشهد در پاسخ به اینکه چرا در اجرای کنسرت اخر در دانشگاه فردوسی مجوز حضور خبرنگار داده نشده است، افزود: این برنامه، کنسرت به آن معنا نبوده است، این کنسرت با ملاحظات بسیار بر اساس سبقه اینگونه برنامه‌ها برگزار شد.


یوسفی با بیان اینکه این برنامه در محدوده دانشگاهی و دانشجو بوده، بیان داشت: برخی برنامه‌ها درون دانشگاهی است و ذی نفع دانشجو، استاد و مجموعه دانشگاه می‌باشند.


وی خاطرنشان کرد: در این میان گاهی برنامه‌های ما ملی می‌شوند و باید برای عموم رسانه‌ای شود که در این مواقع ما از حضور رسانه استقبال می‌کنیم، در بخش عمومی، پژوهشی و علمی اطلاع رسانی رسانه دارای اهمیت بسیار است.


معاون فرهنگی دانشگاه فردوسی مشهد ادامه داد: فعالیت‌هایی در این چهارچوب که جنبه ملی و فراملی دارد را بهتر است با قدرت برای بهره برداری عموم رسانه‌ای کنیم؛ اما بخش قابل توجهی از فعالیت‌ها منحصر به درون دانشگاه است و نیازی ندارد به بیرون راه پیدا کند.


در ادامه گفتگویی با معاون فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام دادیم و نظر این متولی فرهنگ را جویا شدیم.


فضای آزاداندیشی فرهنگی را در دانشگاه علوم پزشکی ایجاد می‌کنیم


حجت الاسلام ابراهیمی، معاون فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در سال فرهنگی به دنبال انجام کار فرهنگی در دو بعد زیرساختی و محتوایی هستیم، بیان داشت: در ابتدا تلاش داریم فرهنگ را در قسمت‌های مختلف دانشگاهی وارد کرده و زیرساخت ها را محکم کنیم.


وی ادامه داد: این برنامه از سوی ما با عجله همراه نخواهد بود و تلاش داریم فرهنگ را وارد حیطه اساتید، کارمندان و محیط‌های درمانی کنیم.


معاون فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به ایجاد یک برنامه درازمدت فرهنگی گفت: در درازمدت پایه‌های کمی و کیفی و مطلوبی در بعد فرهنگی و محتوایی آن ایجاد می‌کنیم و تلاش داریم فضای آزاداندیشی فرهنگی را در دانشگاه ایجاد کنیم.


حجت الاسلام ابراهیمی، ملاک در برنامه‌های فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی مشهد را قانون مندی دانست و گفت: متاسفانه در دو طرف قضایای سیاسی در کشور حرکت‌های تندی در دانشگاه ها صورت گرفته است که تلاش داریم دانشگاه علوم پزشکی مشهد را از این فضا دور کنیم.


فرهنگ مبتنی بر اعتدال و تدبیر باید در دانشگاه حاکم شود


وی از انجام برخی تحرکات در این دانشگاه خبر داد و بیان داشت: ما تلاش داریم مانع از ایجاد فضایی افراطی در دانشگاه شده و فرهنگ مبتنی بر اعتدال و تدبیر را در دانشگاه خود نهادینه کنیم.


معاون فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: برخی حرکت‌ها در این دانشگاه از سوی برخی جریانات سیاسی شکل گرفت که با برخورد به جا مانع از رشد آنها شدیم.


حجت الاسلام ابراهیمی گفت: هر کانونی که مجوز قانونی داشته باشد از نظر ما رسمیت داشته تا کار خود را در این دانشگاه ادامه دهد.


وی در خصوص کانون موسیقی بیان داشت: این کانون نیز در صورت قانونی بودن و داشتن مجوز کار خود را پیش می‌گیرد.


معاون فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان داشت: کانونی که منطبق بر ضوابط جمهوری اسلامی ایران حرکت می‌کند دارای مجوز است و بر اساس مسائل خود کارش را ادامه می‌دهد.


در ادامه این گزارش گفتگویی کوتاه در حاشیه یکی از مراسم دانشجویی با قاسمی، مسئول فرهنگی دانشگاه پیام نور استان خراسان رضوی در این خصوص داشتیم.


تابع قانون هستیم


مسئول فرهنگی دانشگاه پیام نور استان خراسان رضوی افزود: من موافق اینگونه کانون‌ها به شخصه نیستم؛ اما در صورتی که وجود اینگونه کانون‌ها در دانشگاه قانونی باشد از قانون تبعیت می‌کنم.


قاسمی بهترین موسیقی را قرآن دانست و بیان داشت: دانشجویان، کانون قرآن و عترت را فعال‌تر کنند و اگر به دنبال موسیقی آرامش بخش واقعی هستند سراغ قرآن را بگیرند.


صدمات موسیقی نامناسب و مخرب را باید در نظر داشت


در ادامه با حجت الاسلام احمدی، رئیس دانشگاه پیام نور چناران در این خصوص گفتگویی داشتیم و نظر وی را در این خصوص جویا شدیم.

 

حجت الاسلام احمدی موسیقی غنی و روح بخش را دارای اثر مطلوب دانست و بیان داشت: باید دید نگاه دانشجو جهت ایجاد کانون موسیقی چیست و اگر به دنبال هنر است این هنر را چگونه با غناء و موسیقی اصیل در هم آمیخت و نتیجه گرفت.
 

وی با بیان اینکه موسیقی با خارج شدن از حالت عادی دارای مضرات بسیار است، بیان داشت: صدمات موسیقی نامناسب و اثرات مخرب آن بر جوانان دارای اهمیت و جای تامل دارد.


رئیس دانشگاه پیام نور چناران  ادامه داد: در قرآن داریم کسانی که در دنیا گوش خود را به موسیقی‌های حرام سوق نداده‌اند در آخرت موسیقی بهشتی را از درختی که با نسیم تکان می‌خورد می‌شنوند و این نشان از اهمیت نوع موسیقی و تاثیر آن دارد.


حجت الاسلام احمدی با بیان اینکه باید در دانشگاه‌های دارای رشته هنر به دنبال ایجاد کانون موسیقی بود، افزود: پرداختن به اینگونه موارد دلبخواهی و از روی خواسته شخصی و گروهی نیست و باید بیشتر در دانشگاه‌های دارای رشته هنری و دانشکده‌های هنر پیگیری شود.


 از دانشگاهها بپرسید


در ادامه سراغ ضیاء هاشمی، معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم رفتیم و در حاشیه مراسمی در مشهد جویای نظر وی شدیم که متاسفانه حاضر به پاسخگویی در این زمینه نشد و پاسخ قانونی بودن یا نبودن کانون‌های موسیقی در دانشگاه‌ها را به مسئولان دانشگاهی ارجاع دادند.


به هر حال در سایه دولت یازدهم گویا تب موسیقی و شکل گیری اینگونه کانون‌ها دارای سرعت بالاتری شده است و باید دید هدف واقعی از شکل گیری اینگونه کانون‌ها به واقع چیست؟/155ب1/***

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار