آخرین اخبار:
کد خبر:۳۳۵۱۹۹

راه‌اندازی دستگاه طیف سنجی نشری پلاسمای جفت شده القایی (ICP-OES)در دانشگاه فردوسی مشهد

دستگاه طیف سنجی نشری پلاسمای جفت شده القایی (ICP-OES) آزمایشگاه مرکزی دانشگاه فردوسی مشهد نصب و راه‌اندازی شده و آماده ارائه خدمات به اساتید، دانشجویان و پژوهشگران می‌باشد.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، دستگاه طیف سنجی نشری پلاسمای جفت شده القایی (ICP-OES) آزمایشگاه مرکزی دانشگاه فردوسی مشهد نصب و راه اندازی شده و آماده ارائه خدمات به اساتید، دانشجویان و پژوهشگران می‌باشد.

طیف سنجی پلاسمای جفت شده القایی از جمله روش های طیف سنجی اتمی است که در آن اتمی شدن عناصر به کمک محیط گرم پلاسما صورت می پذیرد. از این روش برای آنالیز عنصری (Elemental Analysis) بیشتر عناصر بجز آرگون (گاز بی اثر) استفاده می شود. این روش در مقایسه با روش های دیگر، روشی حساس تر، با حد تشخیص بهتر و تکرارپذیری بالاتر است.

 

همچنین این سیستم از نوع خوانش همزمان چند عنصری می باشد که سبب افزایش سرعت در آنالیز نمونه ها می شود. در این روش نمونه به صورت پودر بسیار ریز به کمک گاز آرگون به داخل پلاسمای داغ (نزدیک به 10000 درجه کلوین) هدایت می‌شود.

 

پس از تبخیر، تحت تاثیر انرژی الکترون و یون های محیط به اتم های تشکیل دهنده خود تبدیل و در نهایت در محیط بسیار گرم پلاسما برانگیخته شده و ایجاد نشر می کنند. پرتوهای نور ساطع شده از عناصر به آشکارساز می رسند تا شدت آن اندازه گیری شود. بدین ترتیب امکان تشخیص و اندازه گیری غلظت عنصر مورد نظر توسط دستگاه فراهم می شود.

 

محدوده کاربردی  ICP-OES عبارتند از، اندازه گیری عناصر در نمونه های مربوط به رشته های مختلف مهندسی، علوم پایه، کشاورزی، پزشکی، بیوتکنولوژی  و سایر رشته‌ها است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار