کد خبر:۳۱۷۴۲۹

پیش همایش پژوهش‌های قرآنی در مشهد برگزار شد

پیش همایش هشتمین همایش بین‌المللی پژوهش‌های قرآنی صبح امروز با حضور حجت الاسلام محمد اکبری، معاون پژوهشی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم در مشهد برگزار شد.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، حجت الاسلام اکبری، معاون پژوهشی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم صبح امروز در پیش همایش هشتمین همایش پژوهش‌های قرآنی که در سالن شیخ طوسی دانشکده تربیت مدرس قرآن مشهد برگزار شد، دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم را متولی پژوهش‌های قرآنی در سطح جهان اعلام کرد و برگزاری این همایش را یکی از افتخارات این دانشگاه دانست.


وی با اشاره به برگزاری این همایش در سال گذشته با موضوع سبک زندگی اسلامی از دیدگاه قرآن، از رشد 40 درصدی کتب و مقالات پژوهشی نسبت به دوره قبل خبر داد و افزود: به طور مثال در سال گذشته مجموعا 500 مقاله در حوزه تمدن اسلامی به دبیرخانه همایش رسید که این عدد در سال جاری به رقم 700 مقاله رسیده است.


معاون پژوهشی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم تصریح کرد: همچنین مقالات پژوهشی بخش خارجی همایش رشد چهار برابری داشته و از 20 مقاله پژوهشی در سال گذشته به عدد 80 مقاله رسیده است.


اکبری با بیان اینکه امسال پژوهشگرانی از 15 کشور جهان، در همایش حضور دارند، گفت: با توجه به اخذ رتبه علمی- پژوهشی برای این همایش پس از دریافت مجوز قانونی از وزارت علوم، 14 پیش همایش، قبل از برگزاری همایش اصلی در هفت دانشکده علوم قرآنی کشور و هفت دانشگاه مادر در سطح شهرهای بزرگ و مراکز استان‌ها برگزار می‌شود.


وی افزود: هدف ما از برگزاری این پیش همایش‌ها این است که آموزه‌های قرآنی همایش گفتمان سازی شود. معارف اهل بیت نباید فقط در یک کتاب یا مقاله خلاصه شود؛ بلکه باید در متن زندگی مردم، سبک زندگی اسلامی را نهادینه کنیم و این مسأله یکی از مطالبات جدی رهبر معظم انقلاب اسلامی است.


معاون پژوهشی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم در ادامه گفت: تمدن اسلامی موضوعی دامنه‌دار و پرمفهوم برای همگان به ویژه قشر دانشگاهی و فرهیختگان است و از آن جایی که دستاورد و رهیافت اسلام، تمدن اسلامی است، اگر هر سال همایش‌های این چنینی را برگزار کنیم، باز هم کم است.
 

اکبری تاکید کرد: بر همه مراکز دانشگاهی و نهادهای قرآنی ضروری است که رشد و ارتقای تمدن اسلامی را سرلوحه کار خود قرار دهند.


وی با اشار به چاپ کتب بسیاری در حوزه تمدن اسلامی توسط عالمان اسلامی و حتی دانشمندان غیر اسلامی دشمن و بیگانه، به اهمیت فراوان این موضوع اشاره و خاطرنشان کرد: باید سیاسیون، دولتمردان، فرهیختگان و دانشگاهیان ما، معارف قرآن را در رأس قرار دهند.


معاون پژوهشی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم افزود: به عنوان مثال اگر همه ما آیه 139 سوره آل عمران ( و لا تَهِنُوا وَ لا تَحْزَنُوا وَ أَنْتُمُ الْأَعْلَوْنَ إِنْ کُنْتُمْ مُؤْمِنین) را نصب العین قرار دهیم، نه از تهدید دشمن خواهیم ترسید و نه از تحریم های اقتصادی. این که مقام معظم رهبری شعار اقتصاد مقاومتی را مطرح کرده‌اند به دلیل بهره گیری از آموزه‌های قرآنی به ویژه همین آیه شریفه بوده و ما نمود کامل اقتصاد مقاومتی را در سال‌های نخستین درخشش تمدّن طلایی اسلامی به وضوح می‌بینیم.


اکبری بیان داشت: با توجه به حدیث معتبر «علی مع القرآن و القرآن مع علی» که به سند معتبر از شیعه و سنی نقل شده می‌توان گفت امیر مؤمنان علی(ع) به همه آموزه‌های قرآن ایمان آورده و به آن ها عمل کرده است. پس با توجه به عصمت ایشان و ولایت ائمه هدی (ع)، محوریت همایش را قرآن کریم و تمدّن اسلامی با بهره گیری از معارف اهل بیت (ع) قرار دادیم.


لازم به ذکر است، همایش بین المللی پژوهش های قرآنی دهم خردادماه جاری همزمان با برگزاری مسابقات بین المللی حفظ و قرائت قرآن کریم با همکاری سازمان اوقاف و امور خیریه و دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم برگزار می‌شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار