گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ حوزه فرهنگ در یک هفته گذشته با خبرهای متنوعی همراه بود که پشت پرده هجمه دولت به صدا و سیما، کاهش بودجه فرهنگی دانشگاه ها، رونمایی از «باجناق معنوی» وزیر، اسرائیل برای اولین بار فیلمی به زبان فارسی می سازد و... از مهمترین خبرها در صفحه فرهنگی به شمار میآید.
پشت پرده هجمه دولت به صدا و سیما چیست؟
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ در روزهای اخیر شاهد اظهارنظرهای گسترده مسئولان دولتی علیه صدا و سیما و سیل انتقاد از این مجموعه هستیم؛ تا آن جا که دیروز مشاور ویژه رئیس جمهور، صدا و سیما را به نهادی بدتر از اپوزیسیون توصیف کرد و گفت: «دولت نسبت به رفتار صدا و سیما در قبال دولت نقدهای جدی دارد. شخص رئیس جمهور و ارکان دولت هم منتقد رفتارها و عملکرد صدا و سیما در قبال دولت هستند.»
اما واقعیت ماجرا چیست؟
ماجرای صدا و سیما و دولت، بخصوص بعد از آغاز موضوع فاز دوم هدفمندی یارانه ها به سطح جدیدی رسید. در واقع صدا و سیما به عنوان موثرترین رسانه کشور باید به همکاری با دولت می شتافت تا دولت در اجرای بهتر فاز دوم هدفمندی یارانه ها موفق تر عمل کند. همین اتفاق هم افتاد و مسئولان ارشد دولت و صدا و سیما با تشکیل جلساتی، همکاری گسترده ای را در این موضوع با هم یکدیگر آغاز کردند. البته آن چه که در این رابطه گفته نشد به نوعی گرو کشی دولت در این موضوع هم بود. چه آن که بنا بر برخی نقل ها، دولت تأمین بودجه سال 93 صدا و سیما را منوط به فعالیت حداکثری صدا و سیما برای انصراف مردم از یارانه ها کرده بود.
امسال بودجه فرهنگی دانشگاه ها به شدت کاهش پیدا کرده است
روح الله دهقانی فیروزآبادی معاون فرهنگی دانشگاه صنعتی شریف در گفتگو با «خبرگزاری دانشجو» با اشاره به فعالیتهای این دانشگاه برای تحقق عنوان امسال یعنی «اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی» اظهار داشت: دانشگاه شریف نقطه تبلور اقتصاد دانش بنیان است. بحث فرهنگی هم همانطور که آقا فرمودند اولویت اول و قبل از اقتصاد است لذا به نظر ما دانشگاه شریف می تواند در این زمینه نقش خاصی داشته باشد. اولین کاری که دانشگاه در این باره انجام داده این است که یک همایش ملی جدی – نه از جنس همایش های معمول – با حضور بیست نفر از اساتید بزرگ کشور در حوزه فرهنگ و فلسفه و اقتصاد تحت عنوان اولین «همایش ملی فرهنگ و تکنولوژی» را در هفته گذشته برگزار کرد که این همایش به شکل زنده توسط رادیو طی دو روز پوشش داده شد.
رونمایی از «باجناق معنوی» جناب وزیر
سرویس فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ نخود آش- چند وقت پیش، وزیر اطلاعات در یک جلسه مهم با کمسیون امنیت ملی مجلس، یک پسر خوشگل و خوشتیپ را همراه خود آورده بود و وقتی دیگر حضار در جلسه پرسیدند: گرچه این پسر، خوب پسری، است اما خب او کیست؟
وزیر اطلاعات جواب گفته بودند که: مال خودمه! منظورم این است که ایشان «فرزند معنوی» من است، اصلا پسر منه، فداش بشم الهی و هرچه اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس گفته بودند که لطفا ایشان را به درستی معرفی کنید، پاسخ داده بود که: «من که گفتم پسرمه!» آن پسر هم از قضا، زبانش را برای حضار دراز کرده بود و سرش را بر شانه وزیر اطلاعات گذاشته بود و گفتهبود: «پدر، ماچ!»
علت اسلام آوردن کاسیوس کلی قهرمان بوکس جهان چه بود؟
گروه فرهنگی«خبرگزاری دانشجو» زینب صارم؛ دین آسمانی و توحیدی اسلام از جمله ادیانی است که به دلیل تهاجم بسیار زیاد و تبلیغات گسترده ای که بر عیله آن در رسانه های جهان به صورت مستمر صورت می گیرد به شدت مورد توجه و چالش است؛ قوانین فقهی اسلام در اکثر رسانه های غربی و از سوی اندیشمندان آنان به بوته نقد گذاشته می شود تا آنجا که اسلام ستیزی و ایجاد تنفر در مخاطبین نسبت به دین اسلام و مسلمانان در الویت کار دولتمردان و رسانه های غربی است.
اسرائیل برای اولین بار فیلمی به زبان فارسی می سازد
به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، در اواخر ماه جاری مه، تولید فیلم «بابا جون»، نخستین فیلم تهیه شده در اسرائیل، به زبان فارسی، آغاز می شود. بنابر خبری که وب سایت وزارت خارجه اسرائیل درباره این پروژه تازه منتشر کرده، نوید نگهبان بازیگر ایرانی تبار این فیلم است، که از جمله کارهای اخیرش «تیرانداز پنهانی آمریکائی» ساخته کلینت ایستوود، فیلم ضد ایرانی «سنگسار ثریا» و «هوملند» و البته در «دِ منتالیست»، «24»، «لاو اند اوردر»، «سی اس آی» نیز نقش داشته است.
هنرپیشه های دیگر این فیلم عبارتند از: «ویس الیوت صفوی»، هنرپیشه ایرانی تبار، خانمی که در فیلم «حپی گو لاکی» مایک لایز، ظاهر شد، و «دیوید دیان»، هنرپیشه ایرانی تبار، که از جمله کارهای او عبارتند: از مدیریت هنرپیشه فیلم «دِ اینترویو»، ساخته ست روگِن، «استونیگ آو ثریا»، اثر سیروس نو راسته، نمایش های «هوملند»، «ویدز»، «ان سی آی اس» و دیگر نمایش ها.
«اشباح» جای «چ» را میگیرند/ شرایط اکرانهای چرخشی مشخص شد
غلامرضا فرجی، سخنگوری شورای صنفی نمایش در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، درباره جلسه امروز شورا گفت: در این جلسه مقرر شد که فیلم اشباح به کارگردانی داریوش مهرجویی از چهارشنبه به سرگروهی سینما آزادی و به جای «چ» ابراهیم حاتمی کیا اکران شود.
روند فعلی «تبلیغات» در تلویزیون خیانت به «فرهنگ و اقتصاد» است
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ آیا می دانید هر ثانیه تبلیغات در رسانه ملی هزینه میلیونی در بر دارد؟ آیا می دانید برخی بانکها، اپراتورها و شرکتهای تجاری برای تبلیغات گسترده و بیشمار خود در شبکه های مختلف صدا و سیما، قراردادهای هنگفت و چند ده میلیاردی امضا میکنند؟ آیا میدانید میزان تبلیغات در تلویزیون تا چه حد بر افزایش فروش یک کالا تاثیرگذار است؟
میزان تأثیرگذاری عملکرد صدا و سیما در حوزه فرهنگسازی در سطح جامعه بر کسی پوشیده نیست. اما شاید کمتر کسی به عمق نفوذ تبلیغات تلویزیونی در تاثیرگذاری در فرهنگ عمومی جامعه و اقتصاد مقاومتی متوجه باشد. به همین بهانه با با علیرضا کریمی، مدیرکل اسبق تبلیغات وزارت ارشاد و یکی از مدیران کلان سالهای گذشته سازمان صدا و سیما به گفتگو نشستیم. مدیری که به خاطر سختگیریهای قانونمدار و انتقاداتش به وضعیت اسفبار تبلیغات صدا و سیما و بعضی دستگاه های دیگر، به طرز عجیبی از سمتش برکنار شد. گفتگوی ما از تبلیغات تلویزیونی آغاز شده و به عملکرد کلی صدا و سیما رسید. این گفتگوی خواندنی را از دست ندهید...