کد خبر:۳۱۸۶۲۰
تقوی در گفت‌وگو با «خبرگزاری دانشجو» بیان کرد:

تبعات اقتصادی فعالیت موسسات مالی و اعتباری فاقد مجوز در کشور/ بالا بودن نرخ تورم باعث به وجود آمدن اقتصاد زیرزمینی شده است

عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی گفت: بانک مرکزی باید نظارت خود را بر بانک‌ها و موسسات مالی و اعتباری فاقد مجوز افزایش دهد.

مهدی تقوی، اقتصاددان و عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد علامه طباطبایی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو» گفت: لازم است بانک مرکزی نظارت خود را بر روی بانک‌ها و موسسات مالی که بدون مجوز در حال فعالیت می‌باشند بالا ببرد مخصوصا موسساتی که نام بانک را با خود یدک می‌کشند.


وی افزود: نمی‌توان این نکته را نادیده گرفت که فعالیت اینگونه موسسات مالی و اعتباری بسیار بهتر از رونق پیدا کردن فعالیت بازارهای نزول خوری و همچنین بازارهای غیررسمی در کشور است، اما باید بدانیم سود بالایی که این موسسات به سپرده‌ها اختصاص می‌دهند تبعات نامطلوب اقتصادی برای کشور در پی خواهد داشت.


تقوی ادامه داد: در اوایل انقلاب نیز ما در هر محله‌ای موسسه قرض‌الحسنه‌ای داشتیم که توسط افراد خیر آن محله تشکیل شده بود و به نیازمندان وام پرداخت می‌کرد اما تفاوت آن خیریه‌ها با موسسات مالی و اعتباری فعلی این بود که بهره‌های بالا گرفته نمی‌شد.


این اقتصاددان خاطرنشان کرد: در حال حاضر فعالیت‌هایی وجود دارد که به صورت خودجوش توسط مردم انجام می‌شود و دولت نظارتی به آن‌ها ندارد. در ابتدای امر اگر این کارها برای انجام امور خیر باشد، اصلا مسئله‌ای وجود ندارد اما اگر تبدیل به موسساتی شوند که بخواهند از وضعیت خود سوءاستفاده کنند، باید جلوی فعالیتشان را گرفت.


وی در خصوص لیست منتشر شده توسط بانک مرکزی در خصوص موسسات مالی و اعتباری فاقد مجوز گفت: در حال حاضر شاهد فعالیت موسسات مالی و اعتباری هستیم که نزد بانک مرکزی ثبت نشده‌اند، اما سودهای بالایی پرداخت می‌کنند. در زمانی که شاهد تورم 40 درصدی در اقتصاد ایران هستیم احمقانه به نظر می‌رسد که مردم پول‌ها و پس‌انداز خود را نزد بانک‌های دولتی و یا خصوصی که دارای مجوز هستند بگذارند، چرا که این بانک‌ها 20 درصد سود می‌دهند و تورم 40 درصد است، در نتیجه مردم 20 درصد فرصت خرید خود را از دست می‌دهند.


تقوی در ادامه اظهار داشت: این موسسات خارج از آنکه به سپرده‌ها بهره بالایی پرداخت می‌کنند، نرخ وام‌هایی که پرداخت می‌کنند نیز بالاست که تمام این مسائل مسئله‌ساز می‌شوند. اولین کاری که برای حل این مشکل لازم است انجام شود کاهش نرخ تورم مانند بسیاری از کشورهای دیگر است.


وی تاکید کرد: با کاهش نرخ تورم موسسات و بانک‌های مجوزدار می‌توانند به اندازه کافی منابع جذب کنند تا کسی به سراغ موسسات مالی و اعتباری بدون مجوز نروند.


عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی در پایان خاطرنشان کرد:  فعالیت این موسسات و همچنین وجود اقتصاد زیرزمینی در واقع به این دلیل است که با وجود اوضاع به هم ریخته کشور بانک‌ها و بخش رسمی کشور نمی‌توانند پاسخگوی تقاضای مردم باشند.


به گزارش «خبرگزاری دانشجو»، چندی پیش بانک مرکزی با اعلام اینکه نام دو بانک مهر اقتصاد ایران و آینده و موسسات اعتباری ثامن، ثامن‌الحجج، عسکریه، کوثر، آرمان و نور از سایت بانک مرکزی حذف شده است، به مردم هشدار داد تا نسبت به سپرده‌گذاری در موسسه‌های مالی و اعتباری هوشیار باشند و قبل از آن به سایت بانک مرکزی مراجعه کنند.


این بانک همچنین تاکید کرد از این پس هیچ‌گونه مسئولیتی در قبال عمل این موسسات به تعهداتشان وجود ندارد و مردم باید مراقب باشند که در چه موسسه‌هایی سپرده‌گذاری می‌کنند.
 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار