شورای مرکزی جدید انجمن اسلامی دانشگاه ارومیه طی بیانیهای اعلام کرد: دولت برای رفع مشکلات به مسیر صحیح حرکت در حوزه فرهنگ و اقتصاد برگردد.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ارومیه، شورای مرکزی جدید انجمن اسلامی دانشگاه ارومیه با انتقاد از عملکرد دولت یازدهم در حوزه فرهنگ و اقتصاد بیانیه ای صادر کرد.
متن بیانیه به این شرح است:
نظام جمهوری اسلامی که کارآمدی خود را با ارائه الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت به جهانیان ثابت کرد؛ پرچم استقلال و عدالت خواهی توأم با دین مداری را بار دیگر در جهان علم کرد. این میراث گرانقدر خون شهدا و اندیشه ناب امام بزرگوار، علیرغم سنگ اندازی های تجدیدنظرطلبان، اکنون با سکانداری فرزند خلف امام(ره)، پیچ تاریخی را در حال گذراندن است و در میانه راه پیشرفت و عدالت باز هم به نقطه عطفی مهم در پیشبرد اهداف الهی خود رسیده است.
البته برکسی پوشیده نیست ضعف هایی خصوصا در حوزه فرهنگی و اقتصادی در کشور وجود دارد که برازنده و در شأن نظام اسلامی نیست؛ بنابراین نامگذاری سال های اخیر به ویژه امسال با نام «اقتصاد و فرهنگ، با عزم ملی و مدیریت جهادی» معطوف به همین نقاط ضعف است؛ بدیهی است خلق این حماسه ملزوماتی دارد که یکی از پیش شرط های آن خلق تصویرهای امیدآفرین و روشن از آینده به ویژه از سوی سیاسیون در کنار نقد منصفانه از شرایط میباشد تا بتوان روحیه جرأت و جسارت در ورود به میدانهای مختلف را به وجود آورد.
بر همین اساس، مدل مطلوب پیشرفت نیز از سوی رهبر معظم انقلاب مطرح شد، الگویی که در آن، به ابعاد گوناگون حیات مادی و معنوی انسانها، مبانی معرفتی و اخلاقی اسلامی، تضمین امنیت و استقلال کشور و نقاط مشترک پیشرفت اسلامی و غربی به صورت همزمان توجه میشود. ایشان برای رسیدن به قلههای پیشرفت، ضمن نفی توسعه بر مبنای الگوهای صرفاً مادیگرای غربی، بر تحقق شاخصهای پیشرفت با نگاه و الگوی اسلامی و بومی تأکید ویژه دارند که علاوه بر تأمین دنیای مردم، سعادت و تعالی انسان و جامعه را در دنیا و آخرت مد نظر قرار می دهد. در این تلقی مسئله «استقلال» هم یکی از شاخص های پیشرفت است و هر نوع دستآوردی که مستلزم کم کردن از استقلال باشد، اساساً مغایر با پیشرفت محسوب می شود.
علاوه بر این مقام معظم رهبری از «عزت و اعتماد به نفس» و همچنین «عدالت» به عنوان مهمترین شاخصهای پیشرفت نام می برند که قابل ارزیابی هستند و بحمدا... تا به امروز ملّت ما در هر دو حوزه پیشرفت زیادى کرده است. بدیهی است که اگر کشورى در علم و فناورى و جلوههاى گوناگون تمدن مادى پیشرفت کند، اما عدالت اجتماعى را به دنبال نداشته نباشد با منطق مورد بحث، پیشرفت محسوب نمی شود؛ چون پیشرفت بدون عدالت، سطحى، ظاهرى و رشدی کاریکاتوری است؛ بنابراین ما اگر پیشرفت می خواهیم، یکى از شاخصهاى مهم آن در درجه اول، عدالت است. هرچند که در زمینه عدالت اجتماعى در مقایسه با قبل از انقلاب پیشرفت چشم گیری داشته ایم و فاصله و شکاف طبقاتى کمتر شده است؛ اما این به آن اندازه ای که شایسته شأن ملت و نظام اسلامی ما باشد، نیست؛ یعنی اگر به همین مقدار که قابل توجه هم بوده است اکتفا کنیم، شکست خورده و عقب گرد خواهیم داشت؛ بنابراین در راه پیشرفت، توقف، خودشگفتى، غفلت و اشرافیگرى و لذتجویى ممنوع است.
در همین راستا برای مواجهه اساسی با آن بخشهایی از اقتصاد ایران که دارای ضعفهای اساسی است، خصوصا در اوضاع نابرابر و شرایط فشار و تحریم، تدبیر هوشمندانه ای تحت عنوان «اقتصاد مقاومتی» به عنوان چراغ راه پیشرفت کشور به شکلی ویژه برجسته شد تا مدیران ارشد را از خواب غفلت در این زمینه برهاند. اقتصاد مقاومتی که یکی از شاخصه های بارز آن استقلال اقتصادی است در واقع مکمل جهاد اقتصادی و عامل اصلی پیشرفت درونزا محسوب می شود تا امکان واکنش سریع نظام اقتصادی ما در برابر حملات اقتصادی را به وجود آورد؛ بنابراین اقتصاد مقاومتی که یکی دیگر از الزامات مهم آن مردمی کردن اقتصاد است را نباید با مقاومت اقتصادی یکی دانست.
اما دولت یازدهم در انتخابات 24 خرداد 92 با شعارهایی نظیر؛ اعتدال، بهبود شرایط کسب و کار و بالا بردن سطح معیشت مردم آن هم در یک بازه صد روزه، توانست رأی بسیار شکننده ای کسب کند و در همین راستا دولت تدبیر و امید با کابینه ای ائتلافی متشکل از وزرای خاتمی و هاشمی رفسنجانی (عقبه رئیسجمهور) شکل گرفت که با نگاهی غلط، تنها راه حل مشکلات موجود به ویژه مشکلات حوزه اقتصاد را تمرکز بر حوزه سیاست خارجی و تعامل مثبت با غرب می دانست. البته این رویکرد دولت بعد از اعمال تحریم های جدید و پی در پی و توهین های بی سابقه طرف غربی، با واکنش و مخالفت شدید آحاد مردم و جریانات سیاسی مواجه شد که اوج آن در راهپیمایی 13 آبان 92 ظهور و بروز یافت؛ به طوری که کم نظیر بودن این راهپیمایی در سال های اخیر انکارناپذیر است.
هرچند بنا به برخی از تحلیل ها، دولت یازدهم ادامه دولت آقایان هاشمی و خاتمی محسوب می شود؛ اما در مدت همین 10 ماهی که از استقرار دولت یازدهم می گذرد متأسفانه هنوز برنامه قابل توجهی متناسب با مباحث ارائه شده دیده نمی شود؛ نه در اقتصاد، نه در سیاست خارجی و نه در عرصه فرهنگی، برنامه ریزی عملیاتی قابل اعتنایی به چشم نمی خورد و یا لااقل تا الان ارائه نشده است. آنچه که تا کنون از سوی دولت یازدهم مطرح شده، بیشتر یکسری شعارها و سیاستهای زیگزاگی بوده که در انتخابات بسته شده و یا حمله به رقبای انتخاباتی و در فشار قرار دادن منتقدان، یا سیاه نمایی گذشته و دولت قبلی بوده است. از طرفی نیز بنا به تجربه ای که از دولت های هاشمی و خاتمی در دست هست نگاه توسعه محور، یکی از شاخص های عمده پیشرفت یعنی عدالت را با چالش جدی مواجه خواهد ساخت. چرا که آنچه امروز از سوی دولت یازدهم در حال رقم خوردن است، همان سیاستهای تعدیلی نظیر سیاست سبد کالا (بسته امنیت غذایی) و بیمه سلامت در دولت هاشمی است.
هر چند اقدامات مثبتی از جمله در حوزه سلامت اتفاق افتاده، اما تردیدی نیست که اقدامات و عملکرد دولت در برخی موارد نمی تواند زمینه ساز تحقق اهداف کلان نظام و به ویژه در حوزه فرهنگ و اقتصاد باشد؛ چرا که رویکرد فعلی دولت، سیاه نمایی اوضاع موجود یا وارونهنمایی حقایق، رد و انکار دستآوردهای نظام، هم محل تأمل و تأسف است و هم مانع از تحلیل صحیح و دقیق وضعیت سیاسی و اجتماعی شده که منجر به تبیین و تجویزهای غیرعقلانی میشود تا آنجا که یکی از مشاوران تأثیرگذار دولت، مشکل توسعه یافتگی ایران را هویت فرهنگی ادغام ناپذیر در فرهنگ جهانی می داند و در این رابطه تعبیری به نام استقلال را مضر و مانعی بر سر راه توسعه می داند؛ بنابراین طبیعی است که دولت با چنین نگاهی مناسبات خود را با دنیای بیرون تنظیم کند و انتظاری نیست که تلاش حداکثری دولت معطوف به حفظ استقلال و عزت مردم این مرز و بوم باشد.
در پایان انجمن اسلامی دانشجویان ضمن آرزوی بازگشت دولتمردان به مسیر صحیح حرکت به ویژه در حوزه فرهنگ و اقتصاد تأکید می کند که کلید اصلی موفقیت در مسیر اهداف کلان نظام و پیشرفت مورد نظر در جهت رفع مشکلات موجود، همان است که رهبر معظم انقلاب در اولین هفته روی کار آمدن دولت خطاب به آقای روحانی و کابینه اش اشاره فرمودند: «اصل قراردادن ساده زیستی، استکبارستیزی، مردم داری، حمایت از مظلومین عالم، پرکاری و کم خرجی، دوری از اشرافی گری، نگاه به ظرفیت های درونی و در یک کلام بازگشت به آرمان های خمینی عزیز(قدس سره)./110ج/